Nieuwsuur
AFP

Italië scherpt maatregelen aan

In de strijd tegen het coronavirus sluit Italië tot minstens 3 april alle niet-essentiële bedrijven en fabrieken, maakte premier Guiseppe Conte gisteren bekend. Alleen vitale bedrijven blijven open.

Ondertussen steeg het corona-dodental gisteren met 793, de grootste stijging sinds de uitbraak van het virus. We doen verslag vanuit het zwaar getroffen Bergamo en spreken met correspondent Mustafa Marghadi.

Minder corona-doden in Italië: is dit het kantelpunt?

Gebrek aan tests en bescherming in gehandicaptenzorg

Instellingen in de gehandicaptenzorg en ouders van kinderen die in deze instellingen wonen, stellen dat er veel te weinig op corona wordt getest. Bovendien is er een gebrek aan mondkapjes en beschermende kleding, vertellen zij aan Nieuwsuur. Ze willen snel meer hulp voor de sector. Vanavond een reportage.

'Deze kwetsbare groep wordt nu niet beschermd'

Preken op afstand

Gebedshuizen moeten zich uiteraard ook houden aan de oproep om het samenkomen van groepen mensen te voorkomen. We gaan langs bij een dominee die preekt op afstand en bij een verzorgingstehuis waar de bewoners ook nu trouw de zondagsdienst volgen.

Net als elke zondag bidden, zingen en preken. Maar dan online

Oproep om binnen te blijven steeds dringender

Blijf thuis om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Die oproep klinkt luid en duidelijk op alle sociale media. De Rijksoverheid zette zelfs een NL-Alert in om de boodschap van afstand houden en zo nodig thuis blijven nadrukkelijk te verspreiden.

Hoewel het niet verboden is de straat op te gaan, roepen bekende en onbekende Nederlanders, mensen die zelf corona hebben, ziekenhuismedewerkers, politici en officiële instanties de mensen op om thuis te blijven en afstand te houden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is te gast.

Moeten Nederlandse corona-maatregelen strenger?

STER reclame