APN

De uitzending van 9 maart: Start MH17-proces / Beurzen onderuit door coronavirus

Start van MH17-proces, wat worden we wijzer?

Het strafproces over MH17 begint, bijna zes jaar na de vliegramp. Drie Russen en een Oekraïner staan terecht, maar zij zijn niet aanwezig in de rechtbank op Schiphol. De vier worden verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van de Buk-raket die vlucht MH17 neerhaalde. Het proces gaat waarschijnlijk jaren duren.

Onze verslaggever Gert-Jan Dennekamp zit in de zaal en schuift vanavond aan in de uitzending. Wat viel hem op? En wat zijn we na vandaag wijzer geworden? Ook te gast is officier van justitie Digna van Boetzelaer, die de zaak leidt.

Start van 'exceptionele' MH17-zaak

Beurzen onderuit door coronavirus

Wereldwijd zijn aandelenbeurzen hard onderuit gegaan. De Amsterdamse AEX opende met een daling van 6 procent. Frankfurt en Londen openden zelfs 7,4 en 8,6 procent in de min.

Handelaren zijn bezorgd over de economische gevolgen van het coronavirus en de dalende olieprijzen. Het aandeel Shell is in één klap 19 procent minder waard geworden. We spreken erover met onze econoom Mathijs Bouman.

In Noord-Brabant maken veel mensen zich zorgen over iets heel anders. De waarschuwing van het RIVM dat mensen in Brabant met verkoudheidsklachten thuis moeten blijven, leidt ertoe dat veel leraren niet komen werken en sommige scholen dichtblijven. Veel ouders worstelen met het vinden van opvang voor hun kinderen. In de uitzending een reportage.

En te gast is Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. In een nieuwsbrief aan alle intensivisten schrijft hij dat hij verwacht dat het aantal coronapatiënten volgend weekend tussen de 800 en 1200 ligt. Hij vreest grote druk op de intensive care, omdat er dan fors meer ic-personeel nodig is.

Wat als door het coronavirus de intensive care vol ligt?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl