De uitzending van 7 maart: Iran maskeerde lang ernst virusuitbraak / MH17: wie is Kremlin-connectie Vladislav Soerkov?

Grote zorgen in Iran om uitbraak coronavirus

Het aantal coronapatiënten in Nederland is in een dag opgelopen van 128 naar 188, heeft het RIVM bekendgemaakt. Van de 60 nieuwe patiënten komen de meeste uit Noord-Brabant. Daar kwamen 26 besmettingsgevallen bij, meldt het RIVM. Van de 188 patiënten zijn er 112 in het buitenland geweest, de meeste in Noord-Italië.

In Iran zijn er grote zorgen over de virusuitbraak en dan met name over de aanpak van de autoriteiten. Er zijn twijfels of de officiële cijfers die het land naar buiten brengt kloppen. We spreken met Amir Afkhami, hij is professor 'global health' in Washington en heeft net een boek geschreven over de aanpak van epidemieën in Iran.

'Iran hield corona-cijfers met opzet laag om economie te beschermen'

MH17: wie is Vladislav Soerkov, de Kremlin-connectie?

Maandag begint het proces tegen vier verdachten voor hun betrokkenheid bij het neerhalen van vlucht MH17. Maar de mannen die terecht staan, zijn niet degenen die daadwerkelijk op de knop van de Buk-raket hebben gedrukt of opdracht hebben gegeven tot de aanval. Wie is er nu echt verantwoordelijk?

Justitie doet nog steeds onderzoek naar de verantwoordelijken in Rusland. Dat onderzoek loop rechtstreeks naar het Kremlin, naar de man die jarenlang een van de hoogste adviseurs van president Poetin was: Vladislav Soerkov. Wie is deze man? Wij reisden af naar Rusland en Oekraïne om antwoord te krijgen op die vraag.

MH17: wie is Vladislav Soerkov, de Kremlin-connectie?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl