Nieuwsuur
Reuters

Coronavirus: Nederlanders vast in quarantainehotel Tenerife

Op het Canarische eiland Tenerife zijn zo'n duizend gasten van een hotel in quarantaine geplaatst, omdat bij een van hen het coronavirus is vastgesteld. Ze mogen het hotel niet verlaten. Onder de gasten zijn zeven Nederlanders. De hotelgast bij wie het virus is vastgesteld is een arts uit Italië.

Het aantal besmettingen van het coronavirus wereldwijd is inmiddels ruim tachtigduizend. Het overgrote deel in China: ruim 77.000. Te gast zijn econoom Mathijs Bouman en veiligheidsexpert Marco Zannoni, directeur van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT).

Bekijk voor de laatste ontwikkelingen het liveblog van de NOS;

Gevolgen coronavirus ook voor bedrijven voelbaar

Dertien getuigen MH17-proces blijven anoniem

Van dertien getuigen in de MH17-zaak zal de identiteit geheim blijven. Volgens de rechter-commissaris hebben ze recht op bescherming, omdat ze zich bedreigd kunnen voelen en de gezondheid of veiligheid van de getuige in gevaar kan zijn. Volgens het Openbaar Ministerie zijn er "aanzienlijke risico's voor de getuigen". Dat blijkt uit documenten die Nieuwsuur in handen heeft.

Dertien getuigen MH17-proces blijven anoniem

Stervenshulp gevoelig thema in Duitsland

Mag je als arts een patiënt die ongeneeslijk ziek is, ondragelijk lijdt en het liefst zou sterven, daarbij helpen en begeleiden? In Nederland is het antwoord - onder voorwaarden - meestal ja. Maar in Duitsland ligt dat allemaal veel gecompliceerder en vooral ook gevoeliger. Zo gevoelig dat de hoogste rechtbank van het land zich al drie jaar buigt over dit thema. Morgen komt er een uitspraak.

Sterbehilfe ligt in Duitsland heel gevoelig

STER reclame