Volop politie op de plek van de aanslag in Hanau

De uitzending van 20 februari: Aanslagen Duitse shishalounges / Nieuwe stikstofberekening / Laatste verhoren flitsenquête

Negen doden bij aanslagen Duitse shishalounges

In de Duitse stad Hanau, bij Frankfurt, zijn gisteravond twee shishalounges onder vuur genomen. Die aanslagen hebben aan zeker negen mensen het leven gekost, allemaal van buitenlandse afkomst. Het Duitse Openbaar Ministerie zegt dat er aanknopingspunten zijn voor een rechts-extremistisch motief. In de uitzending het laatste nieuws.

Groei rechts-extremisme in Duitsland

Nieuwe stikstofberekening van de boeren

Veel boeren twijfelen aan de berekeningen van het RIVM waaruit blijkt dat de landbouw verantwoordelijk is voor 46 procent van de stikstofneerslag in Nederland. Het Mesdagfonds, een belangenbehartiger van de boeren, is kritisch over het rekenmodel dat het RIVM hanteert en presenteert daarom vanmiddag eigen berekeningen. In de Tweede Kamer is vandaag een debat over de stikstofmaatregelen. Te gast is de voorzitter van het Mesdagfonds, Jan Cees Vogelaar.

En de grootste stikstofboosdoener is...

Laatste verhoren flitsenquête

Vandaag zijn de laatste verhoren van de Tweede Kamercommissie die onderzoek doet naar beïnvloeding door onvrije landen van Nederlandse moskeeën en andere islamitische organisaties. Wat hebben de verhoren opgeleverd? En hoe gaat het nu verder? We spreken onze politiek duider Arjan Noorlander.

Heeft de Turkse staat invloed op Nederlandse moskeeën?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl