Bestuurder en imam Salam van de alFitrah-moskee verscheen vandaag voor de commissie

De uitzending van 19 februari: Ruzie tussen commissie en imam / Boerenprotest / Drijvend hek tegen migranten

Ruzie tussen onderzoekscommissie en ondervraagde imam

Een schijnvertoning en een poppenkast. Zo noemde imam en moskeebestuurder Suhayb Salam de parlementaire onderzoekscommissie naar buitenlandse financiering vandaag. Hij werd verhoord over zijn alFitrah moskee, die sektarisch en ondemocratisch wordt genoemd, maar wilde amper meewerken. De commissie overweegt extra stappen tegen de imam. Verslaggever Arjan Noorlander, die de verhoren volgt, praat ons bij.

Ruzie tussen onderzoekscommissie en ondervraagde imam

Opnieuw boerenprotest tegen stikstofmaatregelen

De boeren van Farmers Defence Force trokken vandaag opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Morgen komen de boeren met een alternatieve berekening van de stikstofdata van het RIVM, daaruit zou blijken dat zij niet de grote boosdoener zijn van de stikstofcrisis. Sieta van Keimpema, voorvrouw van Farmers Defence Force, is te gast.

Opnieuw boerenprotest tegen stikstofplannen

Kan drijvend hek op zee migranten tegenhouden?

Op de Griekse eilanden komen nog altijd grote hoeveelheden migranten aan. In de overvolle opvangkampen zitten nu 42.000 mensen vast. De EU gaf ruim 1,5 miljard euro steun, maar weigert grote groepen asielzoekers over te nemen. De Griekse regering probeert op allerlei manieren de bootjes met migranten tegen te houden. Een van de omstreden plannen: een drijvende barrière tussen Turkije en het eiland Lesbos. Een reportage van Europacorrespondent Saskia Dekkers.

Kan een drijvend hek op zee migranten tegenhouden?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl