De uitzending van 15 mei

tijd van publicatie
ANP

De strategie van Mark Rutte

Volgens VVD-leider Mark Rutte neemt Thierry Baudet van Forum voor Democratie met zijn nexit-standpunt een "onverantwoord risico met onze veiligheid, onze stabiliteit en onze welvaart". In een toespraak over Europa zei de premier gisteravond dat Nederland de Europese samenwerking juist hard nodig heeft "met al die onrust in de wereld". Baudet is in zijn ogen een "zolderkamergeleerde die daar zit te fröbelen hoe de ideale wereld in elkaar zit".

Rutte vindt dat Baudet zijn nexit-standpunt baseert op "rare verzinselen, op basis van wonderlijke theorieën". Vanavond is Mark Rutte te gast.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit zijn de grote uitdagingen voor de Europese Unie

De aanpak van extremisme op sociale media

De manier waarop schutter Brenton Tarrant sociale media gebruikte bij de aanslagen in Christchurch schokte de wereld. Hij startte een livestream op Facebook en de beelden werden vervolgens razendsnel verspreid over het internet. De techplatforms hadden moeite met de stortvloed aan uploads.

Vandaag starten we met een tweeluik over de strijd tegen extremistische berichten op internet. Aanleiding is de top in Parijs over terreur en extremisme op sociale media. Het is de bedoeling dat techbedrijven en landen de zogeheten 'Christchurch Call' ondertekenen. Hiermee zullen ze beloven terrorisme en gewelddadig extremisme online te weren.

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame