Dit zegt voormalig aanklager Randall Eliason over het Mueller-rapport

time icon
Reuters

Het verhaal achtervolgt Donald Trump al zijn hele presidentschap: hij zou hebben samengespannen met de Russen. Een heksenjacht, was zijn standaardreactie. En daarom zwaait hij nu opgewekt met het rapport van de speciale aanklager Robert Mueller. Want ook die zegt nu: er is geen bewijs voor. Het langverwachte rapport van speciaal aanklager Robert Mueller pleit de Amerikaanse president Donald Trump vrij van samenspannen met Russische autoriteiten bij de verkiezingen van 2016.

Een tweede belangrijke conclusie van het onderzoek is een stuk minder eenduidig: Mueller laat in het midden of Trump zich schuldig heeft gemaakt aan het belemmeren van de rechtsgang.

Minister van Justitie, William Barr zegt na het lezen van de onderzoeksconclusies dat er onvoldoende grond is voor vervolging op dit tweede punt. Maar de Democraten eisen dat het héle rapport wordt vrijgegeven zodat ze hierover zelf een conclusie kunnen trekken.

Volgens voormalig aanklager Randall Eliason is het onderzoek zeer grondig en professioneel uitgevoerd: "Iedereen moet daarover iets van dankbaarheid en opluchting voelen."

Toch is Eliason van mening dat het rapport openbaar moet worden gemaakt: "De belangrijkste conclusie van het rapport is helder, maar nog steeds heeft niemand het daadwerkelijke rapport gezien. Er zijn nog steeds veel aspecten aan het verhaal die dan wel niet crimineel zijn, maar wel betreurenswaardig, onpatriottisch en ongepast."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voormalig aanklager Randall Eliason over het Mueller-rapport
Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame