De uitzending van 18 januari

De psychische problemen van de allerjongsten in Syrië

Syrië is nu veiliger dan een jaar geleden, maar de oorlog is in het hoofd van veel kinderen nog niet voorbij. Hulpverleners, zoals Alaa Alhaj Ahmad, proberen ze te helpen. Ahmad geeft les aan kinderen van 7 tot 12 jaar oud en probeert hen de ervaringen van de oorlog te laten verwerken. Bijvoorbeeld door ze te laten tekenen.

Hoe gaat het nu met de mensen in het Syrië van Assad? Nieuwsuur-journalist Roozbeh Kaboly en cameraman Rachid El Mourif waren in Syrië en ontmoetten er verschillende Syriërs. Vanavond deel twee van hun driedelige serie: de jeugd.

Binnenlandse adopties jaren 50-80 worden onderzocht

Er komt een uitvoerig onderzoek naar binnenlandse adopties die in Nederland hebben plaatsgevonden in de jaren 50 tot en met 80. Dat heeft minister Sander Dekker van Rechtsbescherming vandaag bevestigd tegenover Nieuwsuur. Doel van het onderzoek is om de gang van zaken rondom de zogenoemde afstandsmoeders beter in kaart te brengen.

In Nieuwsuur vanavond de verhalen van Judie Nagtzaam, die werd afgestaan door haar biologische moeder, Harlinde van Osselaer, die werkte als psycholoog in een van de bekendste huizen waar de jonge moeders en baby's werden opgevangen, en afstandsmoeder Will van Sebille.

Wat moet er gebeuren met taxibedrijf Uber?

De afgelopen weken waren meerdere taxichauffeurs betrokken bij dodelijke ongevallen. Bij drie daarvan ging het om Uber-chauffeurs. Wat moet er nu gebeuren? Worden chauffeurs opgejaagd door de app?

We spreken onder anderen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven en de Amsterdamse wethouder van Verkeer Sharon Dijksma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl