Prinsjesdag 2018: het kabinet heeft geld te verdelen, maar ziet ook risico's

Prinsjesdag is een dag van traditie. Met de rijtoer van de Glazen Koets en de Troonrede, gevolgd door de presentatie van de begroting in de Tweede Kamer.

In onze uitzending gaan we op zoek naar de effecten voor de landbouw, de woningmarkt en de zorg. Vooral dat laatste thema blijft een van de belangrijkste voor Nederlanders, zo blijkt uit een onderzoek van de NOS.

Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat het vertrouwen in de regering laag is, mede door affaires en plannen zoals de afschaffing van de dividendbelasting.

Veel plannen zijn al bekend omdat de afgelopen dagen al delen van de begroting gelekt zijn. Uit cijfers die de NOS in handen kreeg, bleek voor het weekend dat de koopkracht nog iets meer zal stijgen dan eerder werd verwacht.

Een van de weinige dingen die nog echt geheim zijn gebleven, is de Troonrede die de Koning namens het kabinet uitspreekt.

Wat staat er in de Troonrede?

In onze uitzending vanuit Den Haag kijken we vanavond uitgebreid naar de effecten en reacties op de plannen van het kabinet. Onze economisch duider Mathijs Bouman kiest drie opmerkelijke punten uit de begroting en licht de gevolgen daarvan toe. En we spreken met de drie vice-premiers Carola Schouten (ChristenUnie), Kajsa Ollongren (D66) en Hugo de Jonge (CDA).

Tot die tijd zijn alle ontwikkelingen rond rijtoer, Troonrede en presentatie van de begroting live te volgen via het liveblog van de NOS.

De mensen achter prinsjesdag

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl