Nieuwsuur
AFP

Met een glimlachje en een erewacht ontving de Britse koningin Elizabeth de Amerikaanse presidenrt Trump vanavond op Windsor Castle. Een traditioneel einde van een dag die hectisch begon.

Zo lazen de Britten vanochtend in tabloid The Sun hoe president Trump premier May afviel vanwege haar plannen voor een softe brexit. Maar enkele uren later bleek de relatie tussen beide regeringsleiders weer uitstekend. De journalist die het inteview had afgenomen werd op de persconferentie door de president nog even om tekst en uitleg gevraagd.

Trump tegen Britse Sun-journalist: 'Ik zei aardige dingen over Theresa May'

Het Britse volk bleek behoorlijk verdeeld over de komst van de Amerikaanse president. In Londen was er fel protest tegen de Amerikaanse president. Maar in Romford,op een uurtje rijden, was dat heel anders. Daar is door zeventig procent van de Britten voor de brexit gestemd. De inwoners voelen zich dan ook gesteund door het bezoek van Trump, zo constateerde verslaggever Jan van Loenen.

Hier werd voor de brexit gestemd, hier zijn ze blij met Trump

Kijk hieronder naar een verslag van de dag met duiding van correspondent Tim de Wit en in de studio een gesprek over de handelsrelatie met econoom Mathijs Bouman.

‘Een dag van uitersten’

STER reclame