NOS
Aangepast

Jeroen Wollaars nieuwe presentator Nieuwsuur

Jeroen Wollaars (40) is per 1 september de nieuwe presentator van Nieuwsuur. Samen met Mariëlle Tweebeeke vormt hij dan het vaste presentatorsduo van de dagelijkse actualiteitenrubriek van de NTR en de NOS op NPO 2.

Wollaars is nu nog NOS-correspondent in Duitsland en Midden-Europa en werkte daarvoor als redacteur en verslaggever voor de NOS. Hij is enthousiast over zijn nieuwe rol bij Nieuwsuur. "De afgelopen vijftien jaar heb ik als televisieverslaggever altijd geprobeerd om complexe verhalen inzichtelijk te maken. Niet door te versimpelen, maar door te verduidelijken. Nieuwsgierig te zijn. Door te vragen. Dat is wat ik in mijn nieuwe rol ook wil doen. En dat dat kan bij een programma dat ik bewonder om z'n onderzoeksjournalistiek, om de reportages en de relevante interviews. Het is een grote eer."

Weer compleet

Hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Wollaars. "Jeroen past perfect bij Nieuwsuur", zegt Oranje. "Hij is een gedreven journalist met een frisse blik, staat midden in de wereld van vandaag en hij heeft internationale ervaring. Daarnaast is hij een prettige presentator: geïnformeerd en geïnteresseerd. Ik verheug me op zijn komst, als presentator, maar zeker ook als lid van de redactie. Jeroen gaat journalistiek iets extra's toevoegen."

Met de komst van Jeroen Wollaars is het presentatieteam van Nieuwsuur weer compleet. Afgelopen Kerst overleed Joost Karhof en begin deze maand vertrok Twan Huys naar RTL. Naast de vaste presentatoren Jeroen en Mariëlle, zullen Eelco Bosch van Rosenthal en Saïda Maggé regelmatig invallen als presentator.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl