Nieuwsuur
Nieuwsuur

Over anderhalve week mogen we stemmen voor de gemeenteraad. Het gaat dus om lokale verkiezingen, maar ook de landelijke politieke kopstukken doen volop mee in de campagne.

Nieuwsuur ging de afgelopen week met de landelijke lijsttrekkers mee op pad. De een trok zijn schaatsen aan. De ander stapte in een tuk-tuk. En bijna iedereen deelde flyers uit.

We volgden bijvoorbeeld SGP-leider Kees van der Staaij. Zijn partij doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. En daarbij heeft de partij gekozen voor een vrouw als lijsttrekker. "Een opvallende keuze", aldus Van der Staaij.

Mee op campagne met: Kees van der Staaij (SGP)

Ook trokken we op met VVD-leider Mark Rutte. Is dit zijn laatste campagne? Of wil hij hierna nog een keer premier worden? Daar gaat hij naar eigen zeggen pas een half jaar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 over nadenken.

Mee op campagne met: Mark Rutte (VVD)

Op 21 maart mogen we ook in een referendum stemmen voor of tegen de nieuwe inlichtingenwet, die de veiligheidsdiensten extra bevoegdheden geeft. CDA-leider Sybrand Buma heeft er naar eigen zeggen nog geen enkele vraag over gekregen. Of toch wel?

Op campagne met: Sybrand Buma (CDA)

Hoe belangrijk zijn de verkiezingen voor de landelijke partijen en de Haagse verhoudingen? Wat staat er op het spel en hebben de regeringspartijen het makkelijk of moeilijk op straat? En hoe kijken ze naar het succes van lokale partijen?

Studiogesprek: de laatste ontwikkelingen rond de gemeentraadsverkiezingen

STER reclame