Nieuwsuur

Schrijver Trump-boek bedankt president voor ophef: 'Dit bewijst mijn punt'

Aangepast
AFP

"Ze zeggen allemaal: het is net een kind." Michael Wolff doelt op de mensen die dagelijks met de Amerikaanse president Donald Trump samenwerken. Hij sprak met ze en schreef naar aanleiding daarvan een boek.

Volgens Wolff is "100 procent" van de mensen om Trump heen, inclusief zijn familieleden en hogere adviseurs, er niet van overtuigd dat hij in het Witte Huis thuishoort. "Hij heeft behoefte aan onmiddellijke bevestiging en het draait allemaal om hem. Ze noemen hem een idioot."

Fire and Fury: Inside the Trump White House, zoals het boek van Wolff heet, is vandaag gepubliceerd. Het houdt de gemoederen in de Verenigde Staten al even bezig en staat hoog in lijst van verwachte bestsellers.

Vroege publicatie

Trump probeerde de publicatie van het boek, dat een niet bepaald positief inkijkje in zijn presidentschap geeft, tegen te houden. Zonder resultaat: de uitgever besloot het boek door alle commotie zelfs eerder te publiceren. Genoeg mensen die het boek al wilden kopen.

Vandaag gaf Wolff een eerste interview, aan de Amerikaanse televisiezender NBC. De schrijver zegt dat Trumps advocaat zelfs op de dag voor publicatie, dus voordat hij het boek had gelezen, juridische stappen ondernam. En dat zegt genoeg over Trump, vindt Wolff.

"Ik stuur hem graag een doos chocola om hem te bedanken. Niet alleen helpt hij me zo met de boekverkoop, ook helpt hij me om mijn punt te bewijzen. Het is uitzonderlijk dat een president van de Verenigde Staten de verschijning van een boek probeert tegen te houden."

Ik sprak drie uur met hem, al had hij misschien niet door dat het een interview was.

Michael Wolff, schrijver boek Fire and Fury

Wolff, columnist van de prominente Amerikaanse bladen New York Magazine en Vanity Fair, schreef het boek na ruim 200 interviews met mensen rondom de president. In het boek wordt Trump gevolgd vanaf zijn verkiezing tot afgelopen oktober.

De schrijver sprak Trump ook zelf: "Ik sprak drie uur met hem, al had hij misschien niet door dat het een interview was." Wolff zou toegang tot het Witte Huis hebben gehad omdat hij in het bezit was van een badge van de Amerikaanse geheime dienst.

Trump zelf spreekt alles tegen. Gisteren schreef hij in een tweet dat hij "nul" toegang heeft gegeven tot het Witte Huis aan de auteur van het "nepboek". Volgens hem staat het boek vol met leugens, misinterpretaties en niet-bestaande bronnen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Reportage: Michael Wolff over zijn boek 'Fire and Fury'

STER Reclame