#bestof2017: Anneke (90) doet die salto nog steeds met gemak

time icon Aangepast
Nieuwsuur

Anneke Groot (90) is blij met de taart. En die taart heeft ze dik verdiend, omdat het filmpje dat we over haar maakten verreweg het best bekeken internetfilmpje van Nieuwsuur was in 2017.

Het filmpje was onderdeel van een reeks over gezonde ouderen. Het werd alleen al op Facebook meer dan 2,2 miljoen keer bekeken. Anneke viel op door haar sportieve levensstijl: elke dag 10 kilometer wandelen en iedere week een paar salto's van de hoge duikplank.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anneke (89) doet nog salto's van de hoge duikplank

Zelf is Anneke heel erg blij met het filmpje. "Iedereen die langskomt krijgt 'm te zien." Haar kinderen en kleinkinderen zijn erg trots op haar. Maar ook onbekende mensen laten weten dat ze de video hebben gezien. Ze krijgt nu vaak een knikje als blijk van herkenning.

Samen wandelen

Anneke heeft haar 90ste verjaardag groots gevierd met haar familie door samen 10 kilometer te wandelen. Dat doet ze namelijk nog steeds elke dag. Beweging is volgens Anneke ontzetttend belangrijk om zo gezond mogelijk oud te worden.

En haar grote droom voor de toekomst? Ze wil nog graag een keer in haar leven gewichtsloos zijn. Daarom gaat ze in april - als haar gezondheid het toe laat - mee met een paraboolvlucht in het kader van een wetenschappelijk experiment.

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame