Nieuwsuur

#bestof2017: Klaas weet niet waar zijn dochter en kleinkinderen zijn

Aangepast
Nieuwsuur

Voor Klaas mogen de feestdagen zo snel mogelijk weer voorbij zijn. Hij mist deze dagen zijn dochter en kleinkinderen die drie jaar geleden naar IS-gebied vertrokken. Hij heeft nog steeds geen idee hoe het met ze gaat.

"Dat we al een jaar niks hebben gehoord, beangstigt me. Wie zegt dat ze niet ergens onder de puinhopen liggen. Die onzekerheid. De kerstdagen zijn voor onze familie daarom extra zwaar."

Nadat Klaas in augustus in Nieuwsuur zijn verhaal deed, heeft hij heel veel positieve reacties gekregen. Dat vond hij bemoedigend. "Als grootouder hoop ik natuurlijk dat ze ooit terugkomen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Klaas mist zijn dochter en kleinkinderen tijdens de feestdagen

De dochter van Klaas heet Mandy. Ze staat op de nationale terroristenlijst. Bijna drie jaar geleden vertrok ze met haar man en vier kinderen naar Syriƫ. "De Mandy die nu in het strijdgebied zit, is niet de Mandy die ik heb opgevoed", zei Klaas in augustus. "Ze is natuurlijk helemaal gebrainwasht."

Klaas mist zijn dochter en kleinkinderen enorm, maar als ze op een dag weer voor de deur staan, is dat toch schrikken. "Het klinkt misschien raar, maar ik zou zelfs mijn oudste kleinkind niet vertrouwen. Hij is tien en dan ben je voor IS al een fightable."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Klaas in augustus: Ik vertrouw zelfs mijn tienjarige kleinzoon niet meer
Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame