In februari bezocht Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de militairen in Mali
Aangepast

Officierenverenigingen willen parlementaire enquête over toekomst krijgsmacht

De gezamenlijke officierenverenigingen willen een parlementaire enquête om erachter te komen hoe het verder moet met de krijgsmacht. Voorzitter Ruud Vermeulen van de Nederlandse Vereniging van Officieren (NOV) maakt dit vanavond bekend in Nieuwsuur.

"Het ontbreekt de politiek al jaren achtereen aan visie, daarom zitten we met een gebrekkige defensie", zegt de vereniging in een pamflet dat ze morgen aanbieden aan de Tweede Kamer. "Iedereen bij Defensie weet het, wij zijn door het ijs gezakt. Maar nog erger: de organisatie is uit het lood."

Vermeulen: "Hennis roept niet voor niets al jaren dat er gerepareerd moet worden: bij reparatie is er iets kapot." Het personeel van defensie is volgens Vermeulen loyaal tot op het bot. De officierenverenigingen eisen dat een goede parlementaire afweging plaatsvindt, omdat militairen uit zichzelf geen 'nee' zouden zeggen en een can do-mentaliteit hebben. Vermeulen: "Dat breekt ons nu op."

De NOV wil een parlementaire enquête die de basis moet vormen voor een visie op de toekomst van de krijgsmacht en de veiligheid van Nederland.

Officierenverenigingen willen parlementaire enquête over toekomst krijgsmacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl