Roos (94) schildert er nog op los: daar heb ik wel een kick voor nodig

time icon Aangepast
Nieuwsuur
Geschreven door
Judith Pennarts
verslaggever zorg

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren. Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

Het atelier van Roos Bosnak (94) staat vol met schilderijen. Ze zijn uitbundig en kleurig. Het gaat om oud werk, maar ook nieuwe kunst. Ze neemt nog regelmatig de kwast ter hand, al mist ze soms inspiratie. "Ik heb er wel een kick voor nodig."

Ondanks haar hoge leeftijd woont Roos nog grotendeels zelfstandig. Ze rijdt nog auto, doet zelf de boodschappen en kookt zelf. Een paar jaar geleden werd Roos thuis overvallen, maar daar heeft ze zich niet door uit het veld laten slaan.

Ze heeft het de jonge daders zelfs vergeven. "Iedereen maakt fouten. Ik ben ook niet volmaakt." Positief in het leven staan, dat is volgens Roos ontzettend belangrijk. Zelf noemt ze dat "denken vanuit het zonlicht".

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Roos (94) schildert er nog op los

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Roos (94) schildert er nog op los: daar heb ik wel een kick voor nodig

Bekijk ook de andere delen van de serie:

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame