Martin (91) is oud maar niet versleten: ik rijd zo naar Zuid-Frankrijk

time icon Aangepast
Nieuwsuur
Geschreven door
Judith Pennarts en Yvonne Roerdink

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren. Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

Volgens zijn arts wordt de 91-jarige Martin Meijsen zeker 100 jaar. Dat betekent wel dat hij de komende tien jaar de tijd moet vullen zonder zijn vrouw. Zijn Greetje overleed onlangs, na 72 jaar samen zijn. "Ik moet zonder haar een nieuw levensdoel verzinnen."

Opeens moet hij alles alleen doen, en dat is best wel even wennen. "Mijn vrouw kookte altijd, de keuken was haar domein." Daarom eet hij regelmatig buiten de deur. "Ik kom eigenlijk elke dag wel een keertje bij McDonald's. Voor een ontbijt, kopje koffie of avondmaaltijd."

Hij is dan ook een bekend gezicht bij de medewerkers van het fastfoodrestaurant. "Als ik een weekend wegga, moet ik dat even laten weten. Anders staan ze voor mijn deur. Dat is al eens gebeurd."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Martin (91) is oud maar niet versleten

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Martin (91) is oud maar niet versleten: ik rijd zo naar Zuid-Frankrijk

Bekijk ook de andere delen van de serie:

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame