De oudste huisarts van Nederland (93): aan vakantie doe ik niet

time icon Aangepast
Nieuwsuur
Geschreven door
Judith Pennarts
verslaggever zorg

Eén op de vier mensen wordt nu al ouder dan 90 jaar. Niet iedereen belandt in een verpleeghuis of is dement. Velen wonen zelfstandig, soms met de hulp van familie en buren. Nieuwsuur portretteert deze week vier 90-plussers die nog steeds heel erg actief zijn.

Nico van Hasselt is de oudste nog werkende huisarts in Nederland. Hij houdt iedere dag vanaf 07.00 uur 's ochtends spreekuur en doet gemiddeld acht huisbezoeken per dag. Ook 's nachts en in het weekend kunnen zijn patiënten bij hem terecht.

Aan stoppen denkt de 93-jarige voorlopig nog niet. Hij werkt al meer dan zestig jaar non-stop, aan vakantie doet hij namelijk niet. Voor hem staat de patiënt op nummer één. Volgens Nico is een huisarts er niet "om te verdienen maar om mensen te dienen".

De Amsterdamse huisarts komt soms al jaren bij dezelfde mensen thuis, bezoekt verzorgingstehuizen, maar - vooral in de zomer - ook zieke toeristen. Wij gingen twee dagen met hem op pad:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 De oudste huisarts van Nederland gaat nooit op vakantie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 De oudste huisarts van Nederland (93): aan vakantie doe ik niet

Bekijk ook de andere delen van de serie:

Nieuwsuur

Nieuwsuur is een programma van

STER Reclame