Nieuwsuur
Nieuwsuur

Eieren: wel of niet veilig om te eten?

Topman Freek van Zoeren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zei gisteren in Nieuwsuur dat mensen terughoudend moeten zijn met het eten van eieren. Maar de NVWA lijkt nu terug te krabbelen. Tegen Omroep Gelderland zegt een woordvoerder dat Van Zoeren alleen eieren bedoelde die een verdachte code hebben.

Volgens brancheorganisatie LTO Nederland veroorzaken de uitspraken van Van Zoeren veel onrust bij de consument. LTO en de NVWA hebben vanmiddag overleg.

Nieuwsuur spreekt met Hennie de Haan van LTO Nederland.

Italianen wachten jarenlang op geld

Italië is en blijft het grootste zorgenkind van de EU. De bankensector is zwak en dreigt veel uitgeleend geld nooit terug te krijgen. Dat komt ook doordat faillissementen jarenlang blijven slepen.

Zo wachten Manuela en Teresa al meer dan drie jaar op hun geld. De twee vrouwen uit Vicenza hebben nog 30.000 euro te goed van het goudbewerkingsbedrijf waarvoor ze jarenlang werkten. Maar het failliete bedrijf lijkt geen cent meer waard te zijn.

Hoe groot is het bankenprobleem in Italië en wat zijn de gevolgen? In Nieuwsuur is Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie, te gast.

STER reclame