Aangepast

De uitzending van 5 juli

De val van de middenklasse?

Er is in Nederland sprake van een kwetsbare middenklasse die te maken heeft met sociale daling. Middengroepen weten in meerderheid hun positie te handhaven, maar dat kost wel meer moeite: zij moeten harder werken en meer onzekerheid accepteren.

Om de kwetsbaarheid van middengroepen te verkleinen en de stabiliteit van middengroepen te ondersteunen is het vooral van belang dat de overheid zich richt op het verminderen van onzekerheid. Dat concludeert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) die met een rapport inzicht geeft in de veranderingen in het middensegment van de Nederlandse samenleving sinds de jaren zeventig.

Te gast is Godfried Engbersen, hoogleraar algemene sociologie en lid van de WRR.

MH17-verdachten in Nederland berecht

De verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 zullen door een Nederlandse rechtbank worden berecht, onder de Nederlandse wet. Dat hebben de vijf landen van het Joint Investigation Team (JIT) besloten, die samenwerken in het strafrechtelijk onderzoek.

Het strafonderzoek naar de ramp is nog in volle gang. Hoewel er wel verdachten in beeld zijn, is nog niemand in staat van beschuldiging gesteld.

Verwarring over zaaddonoren uit Arnhem

Er is grote verwarring onder donoren en ouders van donorkinderen die bij het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem onder behandeling zijn geweest. Van het ziekenhuis krijgen zij tegenstrijdige en onduidelijke informatie over hoe de behandeling is verlopen.

De onrust is ontstaan nadat is gebleken dat in 2014 het zaad van vijftien donoren te vaak is gebruikt. Vanavond in Nieuwsuur een reportage waarin een donor, moeder van donorkinderen en een donorkind vertellen over hun ervaringen met het ziekenhuis. Te gast is hoogleraar bestuurskunde Heinrich Winter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl