Nieuwsuur

Manchester in het hart geraakt

AFP

Het is bijna een etmaal na de bloedige aanslag op de Manchester Arena waarbij aan het eind van het concert van Ariana Grande een zelfmoordterrorist zich opblies in de hal van het gebouw.

Zeker 22 mensen zijn omgekomen, 59 mensen raakten gewond. De meeste slachtoffers zijn tieners, fans van de zangeres. Ook zijn veel mensen nog vermist.

Wake

Volgens de politie was de dader de 22-jarige Salman Abedi uit Manchester. Terreurorganisatie IS heeft de aanslag opgeëist, maar de politie zoekt nog uit of Abedi inderdaad contact had met de organisatie of dat hij alleen handelde.

Vanmiddag hebben antiterreureenheden van de politie zijn huis bestormd in de wijk Fallowfield. Met explosieven braken ze de deur open en hielden daarna een 23-jarige man aan, mogelijk een bekende van Abedi.

Duizenden mensen zijn vanavond op een wake afgekomen in het centrum van de stad om hun steun te betuigen. En ondanks de pijn en het verdriet zijn veel inwoners van Manchester vast besloten zich niet te laten intimideren door terreur.

Manchester in het hart geraakt