Aangepast

De uitzending van 1 mei

Meer VVD'ers betrokken bij deal Keizer

Bij de omstreden deal van VVD-voorzitter Henry Keizer speelden nog twee VVD'ers een rol: oud-minister Loek Hermans en senator Anne Wil Duthler. Beiden waren commissaris bij De Facultatieve, het uitvaartbedrijf dat Keizer in handen kreeg. Hermans was daarnaast ook als lid van de ledenraad betrokken.

De integriteitscommissie van de VVD gaat zich nu buigen over de aankoop van de crematievereniging. Keizer zou veel te weinig hebben betaald voor het bedrijf, waar hij zowel adviseur was van de verkopende partij als koper was. ~

Nieuwsuur spreekt met Gerard van Vliet, directeur Nederlandse Vereniging Commissarissen en Directeuren, Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate governance en Huub Willems, oud-voorzitter Ondernemingskamer.

Luiers recyclen? Het kan en het levert veel milieuwinst op

Het recyclen van luiers zou de berg restafval met zeker 5 procent verkleinen. Eerdere projecten om luierrecycling van de grond te krijgen zijn mislukt. Maar nu slaan overheid, afvalverwerkers en producenten de handen ineen. En daarmee komt een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu een grote stap dichterbij.

Nieuwsuur onderzoekt hoe het recyclen van luiers werkt en waarom het dit keer wel een kans van slagen heeft.

Megabouwproject: Feyenoord City

Ook de Rotterdamse wijk Feijenoord gaat op de schop als het stadion van Feyenoord vernieuwd wordt, zo is althans het plan. Woningen, een hotel, winkels, horeca, een betere aansluiting met de rest van de stad, herbestemming voor de Kuip en een fonkelnieuw stadion in de Maas. De plannen voor Feyenoord City liegen er niet om.

Gaat de gemeenteraad deze maand inderdaad akkoord met de door sommigen zo gedroomde verbouwing? Alles bij elkaar gaat het om een bedrag van meer dan 1 miljard euro, verdeeld over drie fases: het grootste gebiedsproject sinds de Tweede Wereldoorlog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl