Nieuwsuur

Warffum protesteert tegen gaswinning

Aangepast
Twitter

Hoewel Groningen goed nieuws kreeg van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zijn de inwoners van Warffum er niet op gerust dat het nu gedaan is met de bevingen. Een paar honderd Groningers liepen daarom gisteravond mee in een protestmars.

De demonstranten zijn blij dat het Openbaar Ministerie moet onderzoeken of de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zich bij gaswinning schuldig heeft gemaakt aan het beschadigen van woningen.

"De staat moet zich met deze uitspraak ook achter de oren krabben, want zij zijn de opdrachtgevers van het leegzuigen van Groningen. Het is een kentering", zegt Derwin Schorren van de Groninger Bodem Beweging.

Maar de actievoerders vrezen ook dat de NAM niet stopt met het winnen van het laatste gas onder Warffum. Ze willen dat de NAM daarvan afziet.

Volgens burgemeester Marijke van Beek staat de veiligheid van het dorp op het spel. "Mensen zijn ongerust over de veiligheid."

Erik de Graaf, de organisator van de demonstratie in Warffum maakt zich zorgen. "De gaswinning onder Warffum is natuurlijk peanuts in vergelijking met die uit het grote Groninger veld. Toch is er veel bevingsschade in Warffum."

Warffum protesteert tegen gaswinning