Nieuwsuur

De uitzending van 19 april

Aangepast
Nieuwsuur

Reclame en vlogs, wat mag en wat niet?

Adverteerders geven steeds meer geld uit aan online reclame. Een van de vele manieren om dat te doen is het sponsoren van vloggers. Vaak gaat het om jonge, populaire vloggers en YouTubers die producten noemen of gebruiken. Wat mag er wel en wat niet? En wie controleert dat?

Te gast is hoogleraar Auteurs- en Mediarecht aan de Universiteit van Utrecht, Madeleine de Cock Buning. Tevens voorzitter van het Commissariaat voor de Media.

Venezuela in verval

Dagelijks zijn er protesten tegen de regering van president Maduro. De inwoners van Venezuela kampen met tekorten, aan alles: voedsel, brandstof, medicijnen. Terwijl de economie instort, vertoont het bewind van de president steeds meer dictatoriale trekjes.

Hoewel journalisten, ook uit het buitenland, zwaar worden tegengewerkt, heeft correspondent Marc Bessems een verslag gemaakt van zijn reis dwars door het land. In de reportage zien we hoe ook ver buiten de hoofdstad de onvrede langzaam het kookpunt bereikt.

Vernieuwing in het onderwijs

Vandaag praat de Tweede Kamer met experts over de onderwijsherziening, ook wel bekend onder de naam Onderwijs2032. Het gaat allemaal over de vraag: welke kennis en vaardigheden moeten leerlingen in het primair en het voortgezet onderwijs leren om klaar te zijn voor hun toekomst?

De voorzitter van de co├Ârdinatiegroep Onderwijs2032, Theo Douma, schoolleider van Openbaar Onderwijs Groep Groningen, zegt dat er een grote noodzaak is voor onderwijsvernieuwing. Theo Douma is vanavond te gast.