Nieuwsuur
Nieuwsuur

Ruzie in Rotterdam

Een nog ongepubliceerd rapport over het data-systeem van de gemeente zorgt voor een fikse ruzie tussen het College van Burgemeester en Wethouders en de Rotterdamse Rekenkamer. 

Het rapport, dat aanstaande woensdag zal verschijnen, maakt gewag van veiligheidsrisico's. Het College wil publicatie tegenhouden en voorkomen dat kwaadwillenden gevoelige informatie in het rapport kunnen lezen. 

De Rekenkamer ontkent overigens dat er gevoelige details in het rapport staan. Toch dreigt het College met een kort geding als de Rekenkamer de publicatie niet intrekt.

In de studio een gesprek met Paul Hofstra, directeur van de Rotterdamse Rekenkamer.

Jongeren en nepnieuws

Hoe moeten jongeren weten welk nieuws betrouwbaar is, en welk nieuws niet? Nieuwsonderwijs is geen verplicht onderdeel van het onderwijs. 

In tijden van nepnieuws en een online overvloed aan media-aanbod, is het er niet gemakkelijker op geworden. Docenten worstelen hiermee en zoeken naar manieren om leerlingen op weg te helpen.

Nieuwsuur onderzoekt het draagvlak voor 'nieuwsles' in de klas. In studio spreken we met Mariska Kleemans, universitair docent Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit.

STER reclame