Nieuwsuur

De uitzending van 20 maart

Nieuwsuur

Hoe verloopt de formatie?

Edith Schippers voert vandaag haar eerste verkennende gesprekken met alle dertien partijen in de Tweede Kamer. Zo wil ze uitzoeken welke partijen als eerste bij elkaar moeten gaan zitten om over de vorming van een coalitie te praten. In Den Haag is Dominique van der Heyde, over de vorderingen en de signalen uit de eerste gesprekken.

Honger in Somaliland

Zes miljoen mensen kampen met droogte en hongersnood in de Hoorn van Afrika. In Somaliland is bijna de hele veestapel bezweken. Grote hulpacties proberen de mensen in nood te bereiken, maar kampen met grote tekorten.

"Alle hulp is naar andere landen gegaan, zoals Syrië, Irak en Afghanistan", zegt een plaatselijke dokter tegen correspondent Bram Vermeulen. Vanavond doet hij verslag in Nieuwsuur. Te gast is Frido Herinckx, hoofd voor de bestrijding van rampen namens het Rode Kruis.

Genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs

Zoals elk jaar maakt Nieuwsuur vandaag de nominaties bekend voor de Libris Literatuur Prijs. Welke zes schrijvers komen in aanmerking voor de shortlist en maken dus op 8 mei kans op de prestigieuze literatuurprijs 2017?