Aangepast

'Faris K. schepte op tegen vrouwen over beveiliging Wilders'

Faris K., de geschorste beveiliger van Geert Wilders, schepte tegen twee vrouwen op over kwetsbare plekken in de beveiliging van de PVV-leider. Dat zei zijn advocaat Peter Plasman in Nieuwsuur.

K. werd afgelopen maandag aangehouden. Hij zou informatie hebben gelekt over de beveiliging van Wilders naar een Nederlands-Marokkaanse misdaadorganisatie, maar het OM ontkende dat vandaag. Volgens Plasman heeft zijn cliënt in de privésfeer informatie over zijn werk gelekt. "Hij sprak in brede zin over zijn werk. Het was een beetje opscheppen tegenover vrouwen."

Gesprek met advocaat Peter Plasman

De advocaat zegt dat K. sprak over een zwakke plek in de beveiliging van Wilders. "Die zwakke plek zit in de technische sfeer; niet in de personele sfeer." Plasman gaat ervan uit dat de zwakke plek inmiddels is verholpen. "Dat moet met een vrij eenvoudige ingreep op te lossen zijn."

Wilders is volgens Plasman niet in gevaar geweest door de uitlatingen van zijn cliënt. "Ik kan Wilders geruststellen. Mijn cliënt praat gewoon te veel en dat heeft hij ook toegegeven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl