Aangepast

Het wordt dringen bij de strijd om de rechtse kiezer

De VVD en de PVV voeren een harde onderlinge campagne om de gunst van de kiezer. Maar in die verkiezingsstrijd op rechts zijn nu ook drie nieuwe spelers opgedoken: Voor Nederland, met lijsttrekker Jan Roos, GeenPeil, met Jan Dijkgraaf en het Forum voor de Democratie onder aanvoering van Thierry Baudet.

Onderlinge strijd

De drie nieuwkomers zijn vol enthousiasme en optimisme. Toch voelen ook zij de onderlinge strijd en dat gaat soms gepaard met stevige woorden.

"Thierry Baudet wil afrekenen met de elite", zegt Jan Dijkgraaf van GeenPeil. "Als ik Thierry Baudet zie, dan zie ik de elite en dan hebben we verder nog de matroos van VNL, dat is een afsplitsingsbeweging van twee zetelrovers van de PVV."

Jan Dijkgraaf van GeenPeil over VNL en Forum van Democratie

Ook de lijsttrekkers van de twee andere partijen nemen elkaar graag op de korrel. Zo beschuldigt Jan Roos collega-lijsttrekker Baudet van plagiaat.

'Baudet kwam met vrijwel identiek programma'

Baudet gaf vandaag overigens ook voor het eerst een toelichting op zijn pleidooi voor een nieuw MH17-onderzoek. In een open brief aan president Trump had hij daar, samen met 25 anderen, om gevraagd.

Volgens de ondertekenaars hebben de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Joint Investigation Team niet 'onafhankelijk én niet overtuigend' gewerkt. Zo vindt Baudet het raar dat Oekraïne als lid van het onderzoeksteam vetorecht had.

Baudet wil nieuw onderzoek naar MH17
Het wordt dringen bij de strijd om de rechtse kiezer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl