Aangepast

Wie wint de ECI-Literatuurprijs 2016?

Zes boeken maken kans op de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van dit jaar. Juryvoorzitter Louise Fresco maakt de winnaar vanuit Theater aan het Spui in Den Haag live in Nieuwsuur bekend.

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek - in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen.

Er zijn twee vrouwen, vier mannen, en geen Vlamingen genomineerd.

Connie Palmen won al de Libris én de Opzij Literatuur Prijs 2016. Driessen is een betrekkelijke onbekende die een boek schreef opgebouwd uit drie novellen. Dat Grunberg weer komt is bijzonder, hij kondigde na zijn Libris Prijs voor Tirza aan nooit meer naar een uitreiking te willen komen.

In september kwam de zeskoppige jury in Den Haag bijeen om de shortlist samen te stellen. Uit 25 boeken koos de jury de zes beste boeken.

Jury kiest shortlist felbegeerde ECI-literatuurprijs

Jeroen Brouwers won de prijs vorig jaar met zijn boek Het hout. De ECI-Literatuurprijs is de opvolger van de AKO-Literatuurprijs, die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl