Clinton landde in Iowa, kort nadat bekend was geworden dat het e-mailonderzoek werd heropend
Aangepast

FBI heropent onderzoek naar e-mails Hillary Clinton

De FBI heropent het onderzoek naar e-mails van Hillary Clinton. In een ander onderzoek dat daar niets mee te maken heeft, zijn e-mails ontdekt die mogelijk betrekking hebben op Clinton. De mails kunnen van belang zijn voor het afgesloten onderzoek naar de tienduizenden e-mails die Clinton als minister van Buitenlandse Zaken via een privé-adres had verstuurd.

FBI-directeur James Comey schrijft in een brief aan het Amerikaanse Congres dat hij opdracht heeft gegeven om te onderzoeken of in de nieuwe e-mails belangrijke geheime informatie staat. Hij benadrukt dat nog niet vaststaat of dat zo is. Ook is nog niet duidelijk hoe lang het onderzoek gaat duren.

FBI heropent onderzoek naar e-mails Hillary Clinton

Het eerdere onderzoek leidde tot de conclusie dat Clinton onvoorzichtig is omgegaan met geheime informatie, maar dat ze zich niet schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten.

Reactie Trump

De tegenstander van Hillary Clinton, Donald Trump, zei in een reactie dat hij "veel respect heeft voor het feit dat de FBI de moed heeft om de verschrikkelijke vergissing recht te zetten die is gemaakt aangaande de e-mails van Clinton".

Het besluit van de FBI duidt er volgens Trump op dat het politieke systeem "niet zo corrupt is als ik dacht".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl