De Longlist
Aangepast

Shortlist felbegeerde ECI-literatuurprijs bekend

  • Annephine van Uchelen

    redacteur cultuur

  • Annephine van Uchelen

    redacteur cultuur

De jury van de ECI-Literatuurprijs heeft de laatste zes boeken gekozen die kans maken op de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek van dit jaar.

- Goldberg - Bert Natter

- Moedervlekken - Arnon Grunberg

- Op de rok van het universum - Tonnus Oosterhoff

- Rivieren - Martin Michael Driessen

- Jij zegt het - Connie Palmen

- Zachte riten - Marja Pruis

Shortlist felbegeerde ECI-literatuurprijs bekend

Vanmiddag kwam de zeskoppige jury bijeen in de directiekamer van het Haganum Gymnasium in Den Haag. Daar werd in het diepste geheim vergaderd onder leiding van juryvoorzitter Louise Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research.

De keuze werd gemaakt uit 25 boeken op de longlist.

50.000 euro

De ECI Literatuurprijs is de bekroning voor het beste Nederlandstalige literaire boek - in de categorieën fictie en non-fictie. De ECI Literatuurprijs, die bestaat uit een bedrag van 50.000 euro, wordt jaarlijks uitgereikt door een jury van beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen.

De boeken moeten zijn verschenen tussen 1 juli van het jaar waarin de prijs wordt uitgereikt en 1 juli van het voorgaande jaar. Op donderdag 10 november wint een van deze zes boeken de ECI Literatuurprijs 2016. Nieuwsuur zendt de bekendmaking rechtstreeks uit vanuit Theater aan het Spui in Den Haag.

De ECI-Literatuurprijs is de opvolger van de AKO-Literatuurprijs, die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt. Jeroen Brouwers wond de prijs vorig jaar met zijn boek Het hout.

Jeroen Brouwers wint ECI Literatuurprijs 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl