Nieuwsuur
NOS

De leider van de islam geïnspireerde partij NIDA in Rotterdam, Nourdin el Ouali, heeft vol afschuw gereageerd op de aanslagen in Brussel. Hij roept op tot eenheid en verbroedering. "Eenheid van diversiteit is het enige antwoord tegen terrorisme."

El Ouali is bang dat de angst gaat heersen in de samenleving. "Het wordt nu snel weer wij tegen zij." De fractievoorzitter vindt dat de gehele samenleving er verantwoordelijk voor is dat er geen verdeeldheid komt. 

De samenleving heeft het medicijn in handen.

Nourdin el Ouali

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb zei vorig jaar dat moslims het medicijn in handen hebben, maar daar is El Ouali het niet mee eens. 

"De samenleving heeft het medicijn in handen. Het is alsof Aboutaleb zegt dat als er een huis in de fik staat, moslims daar niet verantwoordelijk voor zijn, maar het wel moeten blussen. Nee, iedereen moet helpen blussen."

'Een vuist worden gemaakt'

Ook de imam van de Es Salam moskee in Rotterdam reageert vol afschuw. "Op het moment dat wij onze krachten bundelen en saamhorigheid realiseren. Dan kunnen we deze strijd winnen."

De imam van de Es Salam moskee in Rotterdam roept op tot eenheid en verbroedering

Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders schrijft in een verklaring dat "er moet een vuist gemaakt worden tegen het jihadisme."

De Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties leeft mee met de slachtoffers en nabestaanden. "Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en bekenden.

Tientallen doden en gewonden na terreuraanslagen Brussel

STER reclame