Nieuwsuur
AFP

Bij de aanslag op het strand van de Tunesische stad Sousse zijn vandaag zeker 37 mensen om het leven gekomen en raakten 36 mensen gewond. De meeste slachtoffers zijn toeristen. Het zou onder anderen gaan om Belgen, Duitsers, Russen en Tunesiërs. Voor zover bekend zijn er geen Nederlandse slachtoffers. 

Te gast in Nieuwsuur is verslaggever Jan Eikelboom, geregeld in Tunesië. Over de onrust in Tunesië, het enige land waar de Arabische revolutie een beetje geslaagd leek.

Schietend

Volgens ooggetuigen was de aanvaller verkleed als badgast. Hij droeg een zwembroek en had zijn wapen verborgen in een parasol, toen hij het strand opliep. Plotseling opende hij het vuur op de mensen op het strand en vervolgens liep hij schietend langs het zwembad de lobby van hotel RIU Imperial Marhaba binnen.

Koenders over de situatie in Tunesië

De straten van Sousse in Tunesië zijn vanavond uitgestorven. Geen toerist is er te zien, meldt persbureau ANP. Slechts politie-agenten en journalisten wagen zich op straat. De stad lijkt meer op een spookstad dan op een vrolijk toeristenoord,

Alert

Reisorganisatie TUI schrapt om veiligheidsredenen tot 4 juli alle vluchten naar Tunesië. In totaal zitten er nu 520 Nederlanders via TUI in het land. De organisatie zet extra toestellen in om reizigers die eerder naar huis willen, terug te vliegen.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken zegt dat Nederlanders in Tunesië extra alert moeten zijn. Hij adviseert de reisadviezen van het ministerie goed in de gaten te houden.

Els Engel / NOS

STER reclame