Nieuwe minister van Justitie, Teeven terug in de Kamer

De nieuwe minister van Veiligheid en Justitie is VVD-Kamerlid Ard van der Steur. Hij noemt zichzelf een klassieke liberaal. Oud-staatssecretaris Fred Teeven neemt zijn plaats als Kamerlid in.

"Ik wil werken voor mijn geld," laat Teeven vanavond weten aan de Haagse redactie van RTL Nieuws. Van der Steur volgt Ivo Opstelten als minister op. Opstelten en Teeven traden vorige week samen af in de nasleep van een deal met crimineel Cees H. waarover de Kamer onvolledig was ingelicht.

Vanavond te gast: Huub Willems, voormalig vice-president van het Gerechtshof in Amsterdam en nu bijzonder hoogleraar in Groningen.

Debatkampioen

De jurist Van der Steur zit bijna vijf jaar in de Kamer voor de VVD. Hij houdt zich vooral bezig met onderwerpen op het terrein van justitie. De 45-jarige Van der Steur studeerde rechten in Leiden en was daar lid van Minerva. Hij werkte eerder bij het advocatenkantoor NautaDutilh. Ook was hij parttime docent burgerlijk recht op de Leidse rechtenfaculteit.

Van der Steur staat bekend als een scherp debater. In 1991 werd hij Nederlands debatkampioen.

Etiquette

Van der Steur, die meestal gekleed gaat in een pak met oranje das, komt uit een familie van maatkleermakers. Hij weet veel van etiquette en kledingvoorschriften. Rond de kroning van koning Willem-Alexander kwam hij daar ook mee in de publiciteit. Op zijn werkkamer in de Tweede Kamer schenkt hij thee uit een kannetje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl