Edith Schippers

Verontwaardigde reacties na beschuldigingen Schippers

In een interview met de Telegraaf zegt VVD-minister Edith Schippers dat het wel heel toevallig is dat er achter elkaar affaires zijn die haar partij in een slecht daglicht plaatsen. Ze vermoedt kwade opzet in de aanloop naar de Statenverkiezingen als het gaat om de 'bonnetjesaffaire'.

Nieuwsuur doet vanavond verslag van het laatste campagneweekend en de ophef die minister Schippers met haar beschuldiging heeft veroorzaakt.

Wie de VVD willen beschadigen, weet Schippers niet. Ze wijst erop dat de discussie over de deal met Cees H. een jaar geleden ook al tijdens en verkiezingscampagne de kop opstak. Ze wil dat goed uitgezocht wordt hoe dit kan en wil niet speculeren over de uitkomst.

Niet alleen Ivo Opstelten en Fred Teeven traden af. Ook VVD-Kamerlid Mark Verheijen trad af wegens onterechte declaraties. En dan was er nog de zaak-Stichtse Vecht over VVD-fractielid Kathalijne de Kruif die zou hebben gelekt in de procedure rond een burgemeestersbenoeming en verdacht wordt van hennepteelt en witwassen.

Complot

D66-leider Alexander Pechtold wil dat Schippers haar beschuldigingen staaft of ze anders intrekt. De partij wil de kwestie aan de orde stellen in de Tweede Kamer. "Het is onbestaanbaar dat een minister zegt dat het probleem niet Opstelten is, maar een complot van duistere machten."

Verontwaardigde reacties na beschuldigingen Schippers

Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt.

Edith Schippers

Ook PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma vraagt bewijzen. "Op het moment dat je suggesties uit dat er een schuldvraag onder zou liggen, dan moet je dat ook kunnen bewijzen en dat bewijs is er niet", zei ze. Dijksma wil opheldering.

Verkiezingsbeloften

PVV-leider Geert Wilders doet de uitspraken van Schippers af als "krokodillentranen". "Niet de VVD is pootje gelicht, maar de Nederlandse bevolking en dat is gebeurd door de VVD zelf." Volgens Wilders heeft de partij allerlei verkiezingsbeloftes gebroken.

Ook SP-voorman Emile Roemer vindt dat de VVD de slechte publiciteit aan zichzelf heeft te danken. Hij wijst erop dat minister Opstelten de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd en dat hij daarom moest aftreden.

Koers houden

PvdA-leider Diederik Samsom heeft er begrip voor dat het aftreden van Opstelten en Teeven de partij niet in de koude kleren is gaan zitten, maar hij roept de VVD op nu vooral weer vooruit te kijken. "In de woorden van de eigen VVD-slogan: koers houden", zei hij in het radioprogramma Spijkers met Koppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl