1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
Aangepast

De strijd om het Slotervaartziekenhuis

Oud-bestuursvoorzitter van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak moet het ziekenhuis 1,7 miljoen euro terugbetalen. Haar ontslag was bovendien rechtmatig, oordeelde de rechtbank vorige maand.

Erbudak heeft het geld "op onrechtmatige wijze aan het ziekenhuis onttrokken". Het grootste deel, een miljoen, gebruikte ze als bankgarantie voor de mislukte overname van een stuk grond in Turkije. Daarnaast investeerde ze ziekenhuisgeld in een privé-onderneming.

Vanavond is Aysel Erbudak te gast en reageert ze op alle commotie.

De strijd om het Slotervaartziekenhuis

Erbudak nam ook anderhalve ton op met de creditcard van het Slotervaart. Daarmee deed ze allerlei privé-uitgaven in dure hotels en dure winkels. Ze pakte bovendien "een aanzienlijk bedrag" uit de kluis van het ziekenhuis, dat ze niet kon verantwoorden. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak ook.

Claim

Erbudak werd twee jaar geleden geschorst en later ontslagen, vanwege een aantal conflicten en solistisch optreden. Dat heeft het ziekenhuis aannemelijk gemaakt, vindt de rechtbank. Bovendien kwamen na haar schorsing ernstige zaken boven water die haar ontslag rechtvaardigden.

Erbudak had de zaak zelf aangespannen om haar ontslag aan te vechten. Ze eiste 1,9 miljoen euro aan achterstallig salaris van het Slotervaart, maar die claim werd afgewezen.

Het ziekenhuis is inmiddels verkocht aan de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl