Nieuwsuur

De Engelse vicepremier Nick Clegg is op bezoek in Nederland. Hij ontmoet vandaag premier Rutte, vicepremier Verhagen (Economische Zaken) en vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven.

Band

Vanmorgen sprak Clegg met Verhagen. Ze spraken onder meer over de mogelijkheid om gezamenlijk op te trekken bij handelsmissies naar opkomende markten, zoals India, China en Brazilië. Verder kwam de intensivering van de band tusssen het Engelse en Nederlandse bedrijfsleven ter sprake.

Impuls

De Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague deed eind vorige maand al een oproep om de sterke banden met Nederland een nieuwe impuls te geven. Beide landen hebben van oudsher een sterke handelsrelatie. Vorig jaar ging 6,4 procent van de export van Groot-Brittannië, 18 miljard euro, naar Nederland. Nederland op zijn beurt exporteerde voor 25,8 miljard euro naar het Verenigd Koninkrijk.

Effectief

Nick Clegg prees Verhagen met het slagen van de coalitieonderhandelingen. Hij prees de "effectieve wijze" waarop de regering van start is gegaan. Over de PVV wilde Clegg niets loslaten, omdat de gedoogpartner geen deel uitmaakt van het kabinet.

In de uitzending vanavond een interview met Nick Clegg, over de economische crisis en de zware bezuinigingen die ook in Groot-Brittannië aanstaande zijn.

Vragen en/of opmerkingen? Mail een van de makers: Miriam.Lavalette@Nieuwsuur.nl.

STER reclame