Duijvestijn goud waard voor Almere City met twee treffers tegen Emmen • Almere op rand van eredivisie

Bedankt voor het volgen van ons blog. Fijne avond!

ALM-EMM | Wedstrijdverslag

Lance Duijvestijn

Almere City slaat eerste slag in strijd om eredivisieticket met FC Emmen

Almere City heeft de eerste wedstrijd in de finale van de play-offs om promotie/degradatie gewonnen van FC Emmen. In Almere won de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie dinsdagavond met 2-0 van de nummer zestien van de eredivisie.

Lance Duijvestijn maakte in de tweede helft beide treffers van Almere City. De return in Emmen staat zondag om 18.00 uur op het programma.

Almere City, dat in de eerste ronde van de play-offs FC Eindhoven na verlenging had verslagen en in de halve finales VVV-Venlo na strafschoppen de baas was, begon fel aan het duel.

ALM-EMM | 90+4' Afgelopen

Einde wedstrijd. Almere City heeft hele goede zaken gedaan door FC Emmen met 2-0 aan de kant te zetten. Een overwinning waar niets op valt af te dingen. Zondag om 18.00 uur de return in Emmen.

ALM-EMM | 87' Knappe redding Bakker

Mike te Wierik dwingt keeper Bakker nog een keer tot een uiterste redding. De Almere-goalie gaat gestrekt richting de hoek, maar houdt zijn doel nog altijd schoon.

ALM-EMM | 77' DOELPUNT ALMERE CITY!

Almere City op rozen in eigen huis. Na een goede aanval komt de bal via een scherpe voorzet voor het Emmen-doel. Vervolgens werkt Miguel Araujo de bal richting eigen doel en is het Lance Duijvestijn die het laatste zetje geeft.

ALM-EMM | 66' Emmen meteen op zoek naar gelijkmaker.

Emmen laat zich daarna meteen zien met een schot van Romeny en even later El Messaoudi. De knal van eerstgenoemde wordt door keeper Bakker tot hoekschop verwerkt ook bij de inzet van El Messaoudi staat Bakker op de goede plek.

ALM-EMM | 64' DOELPUNT ALMERE CITY!

Na slap uitverdedigen van nota bene Emmen-spits Richairo Zivkovic pikt Rajiv van La Parra de bal op. Hij wordt naar de grond gewerkt door Zivkovic en de bal gaat op de stip. Lance Duijvestijn gaat achter de bal staan en schiet simpel raak. Almere op voorsprong.

ALM-EMM | 46' Tweede helft

Nog 45 minuten te gaan in Almere. Krijgen we nog een winnaar vandaag? Het hoeft op zich niet, want de echte beslissing valt natuurlijk zondag pas. Toch zal Almere in ieder geval thuis willen winnen.

ALM-EMM | 45' Rust

Na 45 minuten spelen 0-0 in Almere. De thuisploeg begon sterk en kreeg al snel een hele grote kans. Emmen werd daarna ook even gevaarlijk, maar Almere bleef de bovenliggende partij. Even 15 minuten pauze.

ALM-EMM | 38' Duel in evenwicht

Vlak voor rust nog altijd geen doelpunten in Almere. De intensiteit van de beginfase is iets afgenomen en het is schaken geblazen op het veld.

ALM-EMM | 18' Eerste kans voor Emmen

Emmen doet voor het eerst van zich spreken. Na een snelle combinatie met Zivkovic komt El Messaoudi door aan de rechterkant. Zijn schot van dichtbij wordt gekeerd door Almere-keeper Nordin Bakker.

ALM-EMM | 15' Almere bovenliggende partij

In de eerste vijftien minuten heeft Almere het beste van het spel, Emmen komt maar moeilijk van de eigen helft af. Barbet kreeg in de tweede helft de grootste kans, maar daarna waren er een paar aanvallen die ook gevaar opleverden.

ALM-EMM | 2' Bal van de lijn!

Het eerste gevaar komt van de kant van Almere City en is meteen gigantisch. Théo Barbet kopt uit een corner hard richting de hoek, maar Lorenzo Burnet kan met een snelle reflex de bal nog net tot een nieuwe corner verwerken. Emmen meteen wakker.

ALM-EMM | 1'Aftrap!

De bal rolt in Almere!

Vooruitblik: Almere City ruikt de eredivisie: 'Gevoel dat je hier geschiedenis kunt schrijven'

Alvaro Pena en Jose Pascual Alba Seva

Er was een bizarre halve finale voor nodig, waarbij keeper Nordin Bakker drie penalty's van VVV-Venlo stopte - de vierde ging over. Als Almere City in de finale van de play-offs om promotie en degradatie ook FC Emmen verslaat, kan het als jongste betaaldvoetbalclub toetreden tot de eredivisie.

"Dat is ook het mooiste, het gevoel dat je hier écht geschiedenis kunt schrijven", zegt aanvoerder Danny Post.

Want de historische promotie ligt binnen handbereik. De polderclub is nog nooit uitgekomen in de eredivisie en volgend seizoen kan zomaar de eerste keer zijn. Supporters kunnen niet wachten. De club meldt dat de thuiswedstrijd van vanavond binnen drie kwartier was uitverkocht.

FC Emmen - Weg naar de finale

FC Emmen eindigde als zestiende in de eredivisie en mocht zodoende instromen in de halve finales van de play-offs. Daarin was NAC Breda de tegenstander. In Breda werd met 2-1 gewonnen en in Emmen werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Dick Lukkien, die na dit seizoen aan de slag gaat bij het gedegradeerde FC Groningen.

Almere City - Weg naar de finale

Als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie moest Almere City het in de eerste ronde van de play-offs opnemen tegen FC Eindhoven. Na een 1-0 nederlaag in Eindhoven leek het een paar dagen later in Almere al einde verhaal te gaan worden.

Na een late treffer van Eindhoven leken de Brabanders de volgende ronde te halen, maar toen scoorde Anthony Limbombe voor Almere. In de verlenging die volgde schoot Rajiv van La Parra de beslissende treffer binnen.

In de halve finales was VVV-Venlo de tegenstander. Na twee keer een 1-1 uitslag en een verlenging in de tweede wedstrijd moesten strafschoppen de beslissing brengen. VVV miste er vier waardoor Almere City nu mag aantreden tegen FC Emmen.

Hedwiges Maduro, assistent-trainer van Almere City

Welkom!

Goedenavond! In Almere zullen over twee uur 22 gespannen voetballers het veld op komen voor de eerste van twee wedstrijden in de finale van de play-offs om promotie/degradatie.

Almere City, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen, ontvangt in eigen huis FC Emmen, de nummer 16 van de eredivisie. Zondag om 18.00 uur is de return in Emmen.