liveblog

'Kanté volgt Benzema naar Al-Ittihad' • Messi bevestigt overstap naar Inter Miami

  • In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.
  • Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan op het belletje.

Messi bevestigt overstap naar MLS-club Inter Miami: 'Ik wilde Europa verlaten'

Lionel Messi vervolgt zijn loopbaan bij Inter Miami in de Verenigde Staten. De 35-jarige Argentijn laat dat weten in een exclusief interview aan de Spaanse krant Mundo Deportivo.

"Ik heb de beslissing genomen dat ik naar Miami ga. Ik wilde Europa verlaten, uit de schijnwerpers stappen en meer aan mijn familie denken", laat hij weten.

'Dortmund onderhandelt met Ajax over Álvarez

Nu Jude Bellingham voor bakken met geld aan Real Madrid is verkocht, wil Borussia Dortmund snel een deal met Ajax maken over Edson Álvarez. Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano op zijn Twitter-pagina.

De Italiaan schrijft dat beide clubs deze week om de tafel gaan.

Kanté onderweg naar Al-Ittihad, club van Benzema

Ook de Franse middenvelder N'Golo Kanté vervolgt zijn loopbaan bij Al-Ittihad. De transfervrije middenvelder van Chelsea tekent volgens verschillende media een contract van drie jaar bij de kampioen van Saudi-Arabië, die zich dinsdag al van de komst van Karim Benzema verzekerde.

Kanté, WK-winnaar van 2018 in Rusland, kwam het afgelopen seizoen bij Chelsea niet veel aan spelen toe door een hamstringblessure. Daardoor lag hij zes maanden uit de roulatie. De verdedigende middenvelder kwam in 2016 over van Leicester City, waarmee hij toen net kampioen van Engeland was geworden.

Saudi-Arabië wil de eigen voetbalcompetitie met veel buitenlandse sterren versterken. Zo kwam Cristiano Ronaldo afgelopen winter al voor de oliedollars naar het Midden-Oosten. De Portugees speelt bij Al-Nassr.

'Messi vertrekt naar Verenigde Staten'

Naar Inter Miami om precies te zijn. Althans, dat melden de BBC en L'Equipe. Messi gaat in Miami naar verluidt 400 miljoen euro per jaar verdienen. Hij was transfervrij na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain.

NEC-aanvaller Cissoko voor veel geld naar Toulouse

NEC-aanvaller Ibrahim Cissoko is hard op weg naar Toulouse. De Nijmegenaren ontvangen zo'n 2.5 miljoen euro voor de 20-jarige Cissoko, die daarmee een van de duurste uitgaande transfers ooit is.

Rebrov nieuwe bondscoach Oekraïne

Serhij Rebrov is de nieuwe bondscoach van de voetballers van Oekraïne. De voormalig speler van Dinamo Kyiv en Tottenham Hotspur heeft een contract ondertekend tot en met het WK van 2026. De 49-jarige Rebrov neemt de taken over van interim-coach Roeslan Rotan. Die had het elftal onder zijn hoede sinds februari, toen het contract van bondscoach Oleksandr Petrakov was verlopen.

De voetballer Rebrov vormde in de jaren 90 van de vorige eeuw een gevreesd koppel met Andrei Sjevtsjenko. Met Dinamo Kyiv sloopten ze in die tijd heel wat Europese topclubs, wat onder meer leidde tot een halvefinaleplaats in de Champions League in 1999.

Voetbalbond Brazilië wil Ancelotti nog steeds als bondscoach

Brazilië ziet nog steeds in Real Madrid-coach Carlo Ancelotti de ideale opvolger van de vertrokken bondscoach Tite. Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond liet weten dat hij tijdens vriendschappelijke interlands van Brazilië in Spanje en Portugal wil overleggen met de Madrilenen.

Rodrigues noemt Ancelotti de eerste keus ter vervanging van Tite, die opstapte na de uitschakeling van de Brazilianen op het WK in Qatar afgelopen jaar. "Hij blijft plan A en tijdens deze trip met de selectie in Europa kunnen we meer duidelijkheid krijgen", zei de voorzitter tijdens een persconferentie. Brazilië speelt tegen Guinee op 17 juni in Spanje en drie dagen later tegen Senegal in Portugal.

Ancelotti had eerder al laten weten dat hij zich gevleid voelt door de interesse van de Braziliaanse voetbalbond, maar dat hij zijn tot volgend jaar lopende contract bij Real wil uitdienen. "Het klopt dat de Braziliaanse bond me wil hebben, ik vind dat heel mooi en het maakt me enthousiast", zei de 63-jarige Italiaan. "Maar je moet altijd je contract respecteren en ik wil mijn contract ook uitdienen."

Benzema gepresenteerd bij Al-Ittihad

Karim Benzema gepresenteerd bij Al-Ittihad

'Wijnaldum weg bij Roma en terug naar PSG'

Georginio Wijnaldum

Volgens het Italiaanse Sky Sports blijft het optreden van Georginio Wijnaldum bij AS Roma beperkt tot één seizoen. De middenvelder, die zich op dit moment met het Nederlands elftal in Zeist voorbereidt op de finales van de Nations League, is gehuurd van Paris Saint-Germain, maar zal terugkeren naar Frankrijk.

AS Roma wil de optie tot koop niet lichten, die was overeengekomen bij de verhuur van Wijnaldum vorige zomer. Wijnaldum, waar Roma 9 miljoen voor neer zou moeten tellen, staat nog tot medio 2024 onder contract bij PSG.

Op Instagram lijkt Wijnaldum al afscheid genomen te hebben van de fans van Roma. "Bedankt Giallorossi-fans, voor de geweldige sfeer en support tijdens de wedstrijden dit seizoen", zegt hij daar.

'Paris Saint-Germain stuurt trainer Galtier weg'

Paris Saint-Germain heeft trainer Christophe Galtier laten weten dat hij kan vertrekken. Dat heeft het Franse persbureau AFP gehoord van bronnen dicht bij de club. Galtier had nog een contract voor een jaar.

Hoewel PSG opnieuw landskampioen werd, bestaat er geen tevredenheid over het afgelopen seizoen. Vooral de vroegtijdige uitschakeling in de Champions League stemde tot grote treurnis.

Volgens onbevestigde berichten is Julian Nagelsmann de voornaamste kandidaat om Galtier op te volgen. Nagelsmann werd eerder dit jaar ontslagen bij Bayern München.

Maldini vertrekt als technisch directeur AC Milan

Paolo Maldini vertrekt als technisch directeur van AC Milan. De 54-jarige clublegende had nog een doorlopend contract in Milaan. "Zijn dagelijkse taken zullen worden uitgevoerd door een team dat nauw samenwerkt met de trainer van het eerste en uiteindelijk rapporteert aan de CEO", aldus de Milanese topclub.

Maldini, een voormalig verdediger, speelde van 1984 tot 2009 onafgebroken voor AC Milan. Hij won er liefst vijf keer de Champions League. Ook veroverde hij zeven landstitels.

Di María vertrekt na één seizoen bij Juventus

Ángel Di María vertrekt bij Juventus, waar hij pas sinds de zomer van 2022 speelde. De Argentijnse vleugelspeler, 35 jaar oud, maakte zijn vertrek zelf bekend via Instagram. De Zuid-Amerikaan kwam een jaar geleden transfervrij over van Paris Saint-Germain.

"Ik ben aan het einde van een moeilijke periode gekomen. Ik vertrek met de gemoedsrust van iemand die alles heeft gegeven om de club aan titels te helpen, maar het was niet mogelijk", schreef Di María.

José Luis Mendilibar mag na winst Europa League trainer bij Sevilla blijven

Sevilla heeft het aflopende contract van trainer José Luis Mendilibar verlengd na winst in de Europa League. De Spaanse trainer volgde de ontslagen Jorge Sampaoli op, en begon in maart aan de zware taak om de club te behoeden voor degradatie.

En met succes: Sevilla eindigde als twaalfde in La Liga en won vorige week de Europa League van AS Roma, na eerder ook nog Manchester United en Juventus te hebben uitgeschakeld. Het contract van de 62-jarige trainer is met een seizoen verlengd.

Tsjechische verdediger Hajek vertrekt bij Vitesse

Tomáš Hájek vertrekt na vier seizoenen bij Vitesse. De 31-jarige voetballer kwam in de zomer 2019 over van FK Mlada Boleslav en had een aflopend contract met de Arnhemse club.

"Het is goed om na een aantal jaren van club te wisselen. Het is ook een nieuwe en frisse start voor mezelf", aldus Hajek. Het is nog niet bekend waar Hajek zijn loopbaan voortzet. "Ik wil zo lang mogelijk blijven voetballen."

Benzema neemt afscheid van Real Madrid en gaat naar Saudi-Arabië

Karim Benzema heeft dinsdag afscheid genomen bij Real Madrid. De 35-jarige aanvaller, die zijn loopbaan vervolgt bij Al-Ittihad in Saudi-Arabië, deed dat in een besloten bijeenkomst van 20 minuten waar alleen spelers, familieleden en goede vrienden bij mochten zijn.

"Ik zal Real Madrid nooit vergeten. Dat is onmogelijk, het is de beste club ooit", aldus Benzema in het openbaar. "Maar ik denk dat het tijd is om te vertrekken en aan een nieuw avontuur te beginnen."

Benzema kwam in 2009 over van Olympique Lyon en speelde 647 wedstrijden voor de Madrilenen. Daarin scoorde de spits 354 keer. Hij staat daarmee tweede op de topscorerslijst achter Cristiano Ronaldo, die 450 treffers voor Real Madrid maakte. Benzema won een recordaantal van 25 prijzen met de club, waaronder vijf keer de Champions League, vier landstitels en drie keer de Spaanse beker.

Bij Al-Ittihad gaat Benzema volgens het Franse persbureau AFP een tweejarig contract ondertekenen.

Geen Ajax voor Deense bondscoach Hjulmand

Kasper Hjulmand blijft voorlopig bondscoach van de Deense voetbalploeg. De 51-jarige trainer verlengde zijn contract dinsdag tot en met het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Hjulmand, die werd genoemd als mogelijke opvolger van John Heitinga bij Ajax, is bondscoach van Denemarken sinds de zomer van 2020. Onder zijn leiding bereikten de Scandinaviërs twee jaar geleden de halve eindstrijd op het EK. Daarin was Engeland met 2-1 te sterk.

"We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg en ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken met het nationale team en de Deense fans nog meer geweldige ervaringen te bezorgen", aldus Hjulmand.

Utrecht blijft versterkingen binnenhalen voor vrouwenteam

FC Utrecht keert komend seizoen terug in de eredivisie voor vrouwen en is druk bezig om een volwaardige selectie op de been te brengen. De club maakte vandaag alweer de veertiende, vijftiende én zestiende versterking van de afgelopen periode bekend.

De talenten Amber Visscher (21), Tami Groenendijk (22) en Anniek Smulders (25) ruilen Topklasse-team SV Saestum in voor Utrecht, dat eind mei met Oranje-international Liza van der Most de grootste aankoop binnenhaalde.

FC Emmen wil Van Dinteren als opvolger Lukkien

FC Emmen neemt zondag afscheid van trainer Dick Lukkien. De club hoopt spoedig een opvolger te presenteren en richt zijn pijlen nu op Ivar van Dinteren.

De 44-jarige Van Dinteren werkte de laatste drie seizoen als assistent van Ron Jans bij FC Twente, dat in die periode weer aansluiting vond bij de Nederlandse subtop. Twente is zelfs nog in de race om zich voor de tweede keer in drie seizoenen te plaatsen voor Europees voetbal.

Hoewel nog onduidelijk is op welk niveau FC Emmen volgend jaar actief is, wordt achter de schermen al druk gewerkt aan het nieuwe seizoen. Dinsdagavond om 20.00 uur speelt Emmen het eerste finaleduel in de play-offs bij Almere City FC.

Ivar van Dinteren op de bank bij FC Twente

Rob Jansen haalt uit naar Ajax: 'Heitinga was voorbestemd voor hoofdtrainerschap'

Rob Jansen, de zaakwaarnemer van John Heitinga, heeft in De Telegraaf zijn zorgen geuit over de sportieve koers van Ajax. Hij vindt dat clubiconen er bij Ajax uit worden gejaagd door mensen zonder voetbalachtergrond.

Hij is ontstemd over het gedwongen afscheid van Heitinga als (assistent-)trainer bij Ajax. "Heitinga was in de lijn van Overmars, die eigen coaches wilde opleiden al jarenlang voorbestemd om op termijn de hoofdtrainer van Ajax te worden. John heeft het stap voor stap gedaan."

"Er is hem meerdere keren verzocht assistent van Alfred Schreuder te worden, maar dat wilde hij niet. Uiteindelijk is hij vlak vóór het ontslag van Schreuder toch akkoord gegaan om de club te helpen. Maar nog voordat hij voor het eerst op de bank zat, lag Schreuder eruit en is hem gesmeekt het seizoen als hoofdcoach af te maken. Hij nam zijn verantwoordelijkheid, waar anderen dat nalieten."

Tottenham lijkt met Postecoglou eindelijk nieuwe trainer te hebben

Na het afhaken van Julian Nagelsmann en Arne Slot lijkt Tottenham Hostpur nu eindelijk beet te hebben. Ange Postecoglou moet de nieuwe trainer van de Londense club worden. Celtic heeft de 57-jarige Australiër toestemming gegeven om met de Spurs in gesprek te gaan, zo melden diverse Britse media.

Met Celtic won Postecoglou dit jaar de 'treble' (landskampioen, de beker en de League Cup). Hij was eerder bondscoach van Australië en coachte clubs in zijn vaderland, Japan en Griekenland.

Ange Postecoglou

Na vertrek bij Fortuna besluit Yilmaz (37) helemaal te stoppen als profvoetballer

Na zijn vertrek bij Fortuna Sittard heeft Burak Yilmaz (37) nu besloten helemaal een punt te zetten achter zijn professionele voetballoopbaan. De 77-voudig international van Turkije zei dat vanmiddag op een persconferentie.

Yilmaz maakte vorig jaar zomer de overstap van Lille naar Fortuna Sittard. In Limburg tekende hij een contract voor vijf jaar. Yilmaz kwam tot 26 wedstrijden, waarin hij goed was voor negen treffers.

Publiekslieveling Saito langer bij Sparta

Koki Saito speelt ook volgend seizoen bij Sparta Rotterdam. De Japanse publiekslieveling wordt nog een seizoen gehuurd van Lommel SK.

Afgelopen zomer kwam Saito op huurbasis naar Het Kasteel, waar hij even moest wennen. Uiteindelijk ontpopte hij zich tot onbetwiste basisspeler. In dertig wedstrijden voor Sparta was hij goed voor zeven goals en vijf assists.

Koki Saito

Frank de Boer heeft contract getekend bij Al Jazira FC

Frank de Boer wordt trainer van Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de club zelf bevestigd. Hij tekent een contract voor twee jaar.

Bij de club uit het Midden-Oosten waren al verschillende Nederlandse trainers actief met achtereenvolgens Henk ten Cate, Damiën Hertog, Jurgen Streppel en Marcel Keizer.

In 2010 begon De Boer bij Ajax en won daar vier keer de landstitel. Daarna was hij coach van Inter, Crystal Palace, Atlanta United en het Nederlands elftal. Al die avonturen werden geen succes.

PSV-directeur Stewart reageert op Bosz-geruchten: 'Kan niet veel bevestigen nu'

Earnest Stewart, technisch directeur bij PSV, kan niet bevestigen of Peter Bosz de nieuwe trainer van de club uit Eindhoven wordt.

Dat zei hij vanmiddag: "Nee, dat kan ik op niet moment niet. Het is moeilijk inschatten." Peter Bosz staat volgens De Telegraaf op poleposition.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder ook dat de 59-jarige Bosz als 'topkandidaat' wordt gezien om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen. PSV zou graag een ervaren Nederlandse trainer willen.

Earnest Stewart

Vader Messi praat met Laporta: 'Mijn zoon zou graag terugkeren bij Barcelona'

Hangt een terugkeer van Lionel Messi bij FC Barcelona in de lucht? Volgens Spaanse media wel. Lokale journalisten lagen maandagmiddag in de bosjes bij een huis waar Barca-voorzitter Joan Laporta was en zagen de vader van Messi, Jorge, ook zijn zaakwaarnemer, naar binnen gaan.

Veertig minuten later kwam papa Messi naar buiten en stond kort de aanwezige pers te woord. "Mijn zoon zou graag terugkeren en ook ik zou het geweldig vinden. Barcelona is zeker en vast een optie", zei Jorge Messi.

Messi vertrekt bij zijn club Paris Saint-Germain en staat ook in de belangstelling van clubs in Saudi-Arabië.

'Bosz op poleposition voor trainersschap PSV'

Volgens De Telegraaf is Peter Bosz dicht bij het tekenen van een contract bij PSV. Volgens de krant ligt hij op poleposition om trainer te worden van de Eindhovenaren.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat de 59-jarige Bosz als 'topkandidaat' wordt gezien om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen. PSV zou graag een ervaren Nederlandse trainer willen.

Daarnaast zou de oud-trainer van onder meer Heracles Almelo, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon goede banden onderhouden met algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart. Zijn vaste assistent Rob Maas is in Eindhoven geboren en getogen.

'Nagelsmann aan de slag bij PSG'

Volgens de Franse krant L'Équipe wordt Julian Nagelsmann de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain. De 35-jarige Duitser zou de opvolger moeten worden van Christophe Galtier, van wie officieel nog geen afscheid is genomen.

Onder leiding van Galtier prolongeerde PSG dit seizoen de Franse titel, maar werd verder teleurstellend gepresteerd. In de Champions League was Bayern München in de achtste finales overtuigend te sterk.

De Duitse topclub werd op dat moment nog gecoacht door Nagelsmann, die in München niet lang daarna het veld moest ruimen. Nu zou hij bij PSG de voorkeur krijgen boven onder anderen Luis Enrique, die volgens Franse media ook op de kandidatenlijst stond.

Spits Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real Madrid

Karim Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real Madrid. De Franse spits en de Spaanse topclub zijn overeengekomen het contract dat nog één jaar doorliep te ontbinden.

'Bosz topkandidaat bij PSV'

Zijn naam wordt al langere tijd genoemd bij Ajax, maar als oud-trainer van de Amsterdammers zou Peter Bosz zomaar in Eindhoven kunnen belanden. Volgens het Eindhovens Dagblad is hij topkandidaat om de opgestapte Ruud van Nistelrooij op te volgen bij PSV.

"Of het lukt om Bosz te strikken, moet snel blijken", schrijft de krant. De 59-jarige trainer heeft bij onder meer Heracles, Vitesse, Ajax, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon een schat aan ervaring opgedaan. Bovendien heeft PSV volgens het Eindhovens Dagblad "wel trek in een coach met een iets avontuurlijker profiel".

Peter Bosz

Real Madrid neemt afscheid van Eden Hazard

Eden Hazard (32) heeft zijn contract bij Real Madrid laten ontbinden. Dat heeft de club uit Spanje naar buiten gebracht.

Hazard verruilde vier jaar geleden Chelsea voor Real Madrid. De club uit Spanje betaalde 115 miljoen euro voor de aanvaller. Maar de overstap draaide uit op een teleurstelling voor de Belg, die vaak geblesseerd was. Afgelopen seizoen was Hazard wel fit, maar trainer Carlo Ancelotti deed vaak geen beroep op hem.

Het is nog onduidelijk of Hazard zijn loopbaan bij een andere club vervolgt.

Eden Hazard

Zlatan op zoek naar nieuwe club

Zlatan Ibrahimovic (41) zegt nog niet klaar te zijn als voetballer, maar AC Milan wil niet met hem verder. Zaterdag lekte op een bijzondere manier uit dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

Timber en Timber bij FA Cup-finale

Een gezellig familie-uitje of een voorbode van een toekomstige transfer? De broers Jurriën (Ajax) en Quinten Timber (Feyenoord) bezoeken de FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City.

Vorig seizoen stond Jurriën Timber nog in de belangstelling van United, komt het dit jaar wellicht wel van een transfer?

Fortuna bevestigt vertrek Yilmaz

Op Instagram maakte Burak Yilmaz vorige week al bekend dat hij na één jaar afscheid neemt van Fortuna Sittard. Vandaag bevestigt de Limburgse club het vertrek van de Turkse spits.

"De wegen van Fortuna en Burak Yilmaz scheiden, dat is de uitkomst van een gesprek tussen alle betrokken partijen", meldt de club. "Fortuna wil via deze weg Burak bedanken voor zijn inzet en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière."

De 37-jarige Yilmaz maakte negen doelpunten in 26 eredivisieduels. Een jaar geleden tekende Yilmaz nog tot 2027 bij Fortuna. Het was de bedoeling dat hij na zijn spelerscarrière als trainer aan de slag zou gaan in Limburg.

Asensio na zeven jaar transfervrij weg bij Real

Na zeven seizoenen vertrekt Marco Asensio bij Real Madrid. Het contract van de aanvallende middenvelder loopt deze zomer af.

In onderstaande videoboodschap kondigt de Spanjaard met de Nederlandse roots zijn afscheid aan. Het is nog niet bekend bij welke club de 27-jarige Asensio zijn carrière voortzet.

In zijn zeven seizoenen in Santiago Bernabéu was Asensio nooit helemaal onomstreden. Afgelopen jaargang speelde hij 30 van de 37 competitieduels, waarvan een flink deel als invaller.

Leao tekent bij AC Milan contract tot 2028

AC Milan heeft vedette Leao weten te behouden. Er was veel belangstelling voor de aanvaller, maar uiteindelijk heeft de 23-jarige Portugees zijn contract in Milaan verlengd tot de zomer van 2028. Zijn huidige verbintenis liep af in 2024.

'PSV zet in op Pools 16-jarig talent Borys'

PSV wil zich versterken met het Poolse toptalent Karol Borys. Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV de Pool een aanbieding voor een driejarig contract heeft gedaan. De 16-jarige aanvallende middenvelder maakte vorig seizoen zijn debuut in de hoogste afdeling van Polen. Borys liep al eens stage bij AC Milan en Manchester United.

Borys speelde deze week met Polen onder 17 jaar de halve finale van het EK tegen Duitsland. Hij maakte drie doelpunten op het Europees kampioenschap.

Karol Borys in actie tegen Duitsland

Götze voelt zich helemaal op zijn plek in Frankfurt en verlengt contract

Mario Götze ziet zichzelf nog jaren bij Eintracht Frankfurt spelen. De middenvelder heeft zichzelf tot medio 2026 aan de Duitse club verbonden. Götze vertrok afgelopen zomer bij PSV, waar hij twee jaar in dienst was geweest.

Hij verruilde het PSV-shirt voor dat van Eintracht. Bij die ploeg is Götze nou helemaal op z'n plek. "Ik heb de club en de stad in mijn hart gesloten", zegt hij. "Ik zie hier een toekomst voor mezelf en ik wilde vroeg duidelijkheid geven. Ik ben sterk overtuigd van het potentieel van Eintracht."

Frankfurt speelt zaterdag in Berlijn in de finale van de Duitse beker tegen Leipzig.

Mario Götze

Wellenreuther blijft bij Feyenoord

Feyenoord heeft Timon Wellenreuther overgenomen van Anderlecht. De Duitse doelman speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor de landskampioen en heeft nu een tweejarig contract getekend in Rotterdam.

Wellenreuther stond veertien keer onder de lat bij Feyenoord, toen eerste doelman Justin Bijlow door een blessure ontbrak. Hij speelde een hoofdrol in de uitwedstrijd tegen Ajax, toen hij vlak voor tijd een treffer van Mohammed Kudus voorkwam.

Heracles plukt eerste zomeraanwinst uit Duitsland weg

Jannes Wieckhoff komt naar Almelo. De 22-jarige rechtsback komt transfervrij over van FC Sankt Pauli en tekent tot medio 2026, met optie voor nog een seizoen.

Voor Heracles is Wieckhoff de eerste zomeraanwinst. De Almeloërs kroonden zich in mei tot kampioen van de eerste divisie.

Na een jaar afwezigheid, zijn ze komend seizoen weer op het hoogste niveau te bewonderen.

Mislintat weet op welke posities Ajax moet versterken

Sven Mislintat heeft bij Voetbal International onthuld waar Ajax versterkingen nodig heeft richting volgend seizoen.

"Het is logisch dat we het op de transfermarkt niet alleen bij Branco van den Boomen houden. Als je naar de huidige selectie kijkt, vind ik bijvoorbeeld dat we een rechtsbenige centrale verdediger en spits nodig hebben. Als je puur naar de aantallen kijkt, hebben we die niet", zegt Mislintat tegen VI.

Volgens de Duitser zijn er al wel gesprekken, maar is er nog niets concreet.

Thomas blijft bij PEC Zwolle

Ryan Thomas blijft verbonden aan PEC Zwolle. De 28-jarige Nieuw-Zeelander had een optie in zijn contract die bij promotie naar de eredivisie zou worden gelicht. Thomas ligt nu een jaar langer vast bij het recent gepromoveerde Zwolle.

"Ik ben heel blij dat mijn terugkeer bij PEC Zwolle zo goed is ontvangen en dat we ons doel om direct terug te keren naar de eredivisie hebben behaald", zei Thomas. "De supporters waren geweldig afgelopen seizoen en ik weet zeker dat we ook komend seizoen weer iets moois kunnen neerzetten met elkaar."

'Arsenal heeft interesse in Xavi Simons'

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zou Arsenal belangstelling hebben in Xavi Simons. Binnen PSV hoopt men echter nog altijd op een langer verblijf van het jonge toptalent in Eindhoven.

PSV wil de 'PSG-clause' - Simons kan als hij zelf wil voor 12 miljoen euro door de Parijse club worden gekocht - uit zijn contract slopen. Andere clubs dan PSG moeten gewoon het volle pond betalen. Dat zou dus ook gelden voor Arsenal.

Portugese clubs azen op Kökçü, Sugawara en Kerkez

In de Portugese sportkranten gaat het vandaag over een drietal eredivisie-spelers. Orkun Kökçü prijkt op de voorpagina van A Bola, want hij zou worden begeerd door Benfica. Trainer Roger Schmidt ziet in de aanvoerder van landskampioen Feyenoord de ideale aanvulling op zijn huidige middenveld, waar met Fredrik Aursnes al een oud-Feyenoorder rondloopt.

Kökçü ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip, maar Benfica beschikt over ruime financiële middelen. De club verkocht namelijk in januari middenvelder Enzo Fernandez voor liefst 121 miljoen euro aan Chelsea.

AZ-backs

Yukinari Sugawara staat volgens de sportkrant O Jogo in de belangstelling van Sporting Portugal. Scouts van de club uit Lissabon zouden onder de indruk zijn van de Japanse rechtsback van AZ, "maar het wordt wel ingewikkeld om hem vast te leggen".

Zijn ploeggenoot Milos Kerkez zou naar dezeflde club als Kökçu kunnen vertrekken. "Kerkez op weg naar Benfica", kopt A Bola. Met een bericht op Instagram waarin hij ploeggenoten, staf en supporters bedankte, leek de Hongaarse linksback deze week al afscheid te nemen van AZ.

Beckham ontslaat Neville

Phil Neville is niet langer trainer van MLS-club Inter Miami, waar David Beckham eigenaar is. De twee speelden jarenlang samen bij Manchester United en de Engelse ploeg.

Onder Neville verloor Miami zijn laatste vier wedstrijden. De 1-0 nederlaag tegen New York Red Bulls van woensdag kost Neville uiteindelijk zijn baan.

Phil Neville

Utrecht licht optie tot koop Sagnan

Modibo Sagnan

FC Utrecht neemt Modibo Sagnan definitief over van Real Sociedad. De Franse verdediger tekent tot medio 2026 bij de eredivisieclub.

De 24-jarige verdediger werd afgelopen seizoen al gehuurd en speelde 24 duels (één doelpunt). Utrecht maakt gebruik van de optie tot koop in het huurcontract.

"Modibo heeft sinds zijn komst naar Utrecht indruk gemaakt, zowel binnen als buiten de lijnen. Als verdediger is hij sterk en als atleet is hij een echte prof: hij is intrinsiek gemotiveerd en wil tijdens elke training en elke wedstrijd het uiterste uit zichzelf halen", zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht.

Big Sam weg bij Leeds

Wie bel je als je uit de Premier League dreigt te degraderen? Big Sam Allardyce natuurlijk, die in het verleden meerdere zinkende schepen toch nog de vellige haven instuurde. Ook Leeds kwam kort voor het einde van het afgelopen seizoen bij hem uit.

Maar zelfs Survival Specialist Allardyce kon die club niet meer van de ondergang behoeden. Leeds kwam ook in de slotfase van het seizoen tekort en degradeerde naar het Championship.

Een avontuur op het tweede niveau zag Allardyce op 68-jarige leeftijd niet meer zitten. "In deze fase van mijn loopbaan wist ik niet of ik deze uitdaging aan moest gaan, want het kan een langetermijnproject worden."

Succescoach Will Still langer bij Reims

Stade Reims heeft het contract met de piepjonge coach Will Still (30) verlengd tot de zomer van 2027. Onder de Belgische trainer bleef de ploeg dit seizoen liefst 17 wedstrijden op rij ongeslagen. Still leidde de ploeg van de degradatiezone naar een veilige elfde plaats in de Ligue 1.

Door zijn goede prestaties en de gemoedelijke manier waarop Still met zijn spelers omgaat, heeft hij in korte tijd een cultstatus verworven in Frankrijk. Nicolas Still (26), de jongere broer van de trainer, gaat vanaf komend seizoen als assistent fungeren.

AZ haalt talent Van Bommel van MVV

AZ heeft Ruben van Bommel weten te strikken. De 18-jarige linksbuiten, zoon van Mark van Bommel, komt over van MVV en tekent voor vier seizoenen in Alkmaar.

Van Bommel maakte dit seizoen vijftien treffers in de Keuken Kampioen Divisie en werd bovendien uitgeroepen tot het Talent van het Jaar.

Ruben van Bommel

Márquez vindt na vertrek bij NEC onderdak in Duitsland

Iván Márquez vervolgt zijn loopbaan bij het Duitse 1. FC Nürnberg, dat uitkomt op het tweede niveau. De Spaanse centrale verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij NEC. In Nijmegen speelde hij twee seizoenen.

Bayern München trekt Scandinavisch voetbalkoppel aan

Het vrouwenelftal van Bayern München heeft zich versterkt met de Deense speelster Pernille Harder en haar Zweedse partner Magdalena Eriksson. Beiden hebben donderdag een driejarig contract getekend bij de Duitse topclub. Het voetbalkoppel verhuist van Chelsea naar Beieren.

Harder werd in 2019 door Chelsea voor een recordbedrag van 300.000 euro overgenomen van VfL Wolfsburg. De inmiddels 30-jarige Deense international was toen de duurste voetbalster ooit. De 29-jarige Eriksson speelde sinds 2017 bij Chelsea en was naast verdediger ook aanvoerder. Samen wonnen ze driemaal met Chelsea de Women's Super League en de FA Cup. In 2021 stond het duo in de Champions League-finale tegen FC Barcelona, die verloren werd met 4-0.

Slowaakse recordinternational Marek Hamsik stopt

Marek Hamsik beëindigt zijn carrière als profvoetballer. De Slowaakse recordinternational (136 interlands) heeft zijn afscheid aangekondigd tijdens een persconferentie van zijn Turkse Club Trabzonspor, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond. "Het is geen gemakkelijke beslissing, maar het is een prachtig avontuur geweest", zegt de 35-jarige middenvelder.

Het grootste deel van zijn bijna twintigjarige loopbaan speelde Hamsik in de Serie A bij Napoli. Daar kwam hij in twaalf seizoenen tot 520 wedstrijden en 121 goals. Hij won hij twee keer de Coppa Italia, de Italiaanse beker. Na kortstondige avonturen in China en Zweden veroverde hij met Trabzonspor de titel, de eerste in 38 jaar voor de Turkse club. Hamsik had vorig jaar al afscheid genomen van de Slowaakse nationale ploeg.

Marek Hamsik

Feyenoord neemt (voorlopig) afscheid van zes spelers

Feyenoord heeft vandaag afscheid genomen van zes spelers die deel uitmaakten van het kampioenenelftal van afgelopen seizoen. Op trainingscomplex 1908 ontvingen Ofir Marciano, Timon Wellenreuther, Tein Troost, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Sebastian Szymanski een fotoplaat, als aandenken aan hun tijd in Rotterdam. Trainer Arne Slot sprak de spelers toe.

Rasmussen (Fiorentina) en Idrissi (Sevilla) keren deze zomer terug naar hun eigen clubs na afgelopen seizoen te zijn verhuurd aan Feyenoord. Troost vervolgt zijn loopbaan bij NAC Breda. Bij Marciano, wiens contract afloopt, Wellenreuther en Szymanski (beiden gehuurd) wordt de optie op een langer verblijf opengehouden.

Feyenoord begint op dinsdag 4 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Oranje-doelman Flekken naar Premier League, tekent voor vier jaar bij Brentford

Mark Flekken stapt over naar het Engelse Brentford. De club uit Londen eindigde afgelopen jaar als negende in de Premier League. De doelman, die vier interlands speelde voor Oranje, heeft voor vier jaar getekend.

Naar verluidt betaalde Brentford 13 miljoen euro voor Flekken. De 29-jarige Flekken keepte sinds 2018 voor het Duitse SC Freiburg. Afgelopen seizoen behaalde hij dertien clean sheets, het hoogste van de hele Bundesliga.

"Als je mij zeven jaar geleden, toen ik in de derde divisie van Duitsland uitkwam, had verteld dat ik op een dag in de Premier League zou spelen, had ik je voor gek verklaard", aldus Flekken. "Het is een droom die uitkomt en mijn volgende stap."

Oud-keeper Schmadtke nieuwe technisch directeur Liverpool

Liverpool heeft oud-doelman Jorg Schmadtke aangesteld als technisch directeur. De Duitser neemt de functie bij de Engelse topclub over van Julian Ward, die na een dienstverband van meer dan tien jaar vertrekt.

De 59-jarige Schmadtke wordt de rechterhand van coach Jürgen Klopp. Hij was tot begin dit jaar technisch directeur bij Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Bij Liverpool voetballen de Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo.

AZ hevelt talenten over naar A-selectie

Wouter Goes, Mexx Meerdink, Rome-Jayden Owusu-Oduro en Lewis Schouten maken volgend seizoen deel uit van de A-selectie van AZ. Ook Ernest Poku keert terug in de hoofdmacht van de nummer 4 van de eredivisie. De vijf talenten wonnen afgelopen seizoen de prestigieuze Youth League met het hoogste jeugdelftal van hun club.

Goes, Meerdink en Poku hebben al hun debuut gemaakt in het eerste elftal. Owusu-Oduro en Schouten zaten op de bank bij een wedstrijd van het eerste elftal, maar zij mochten niet invallen.

Bozdogan definitief naar Utrecht

FC Utrecht neemt Can Bozdogan definitief over van Schalke 04. De 22-jarige Duitse middenvelder, die afgelopen seizoen al op huurbasis bij Utrecht speelde, ondertekent een contract tot de zomer van 2026.

Bozdogan kwam dit seizoen in de eredivisie tot 24 wedstrijden waarin hij één keer scoorde. Van half februari tot half april stond hij met een blessure aan de kant. "Het afgelopen jaar heeft Can laten zien van toegevoegde waarde te zijn en is hij een belangrijke schakel geworden binnen de ploeg", zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht.

Schalke degradeerde afgelopen weekeinde uit de Bundesliga.

Can Bozdogan

FC Groningen praat met Robben

FC Groningen is volgens RTV Noord in gesprek met Arjen Robben. De uit de eredivisie gedegradeerde club wil de oud-international binden als jeugdtrainer.

Robben zette twee seizoenen geleden bij FC Groningen een punt achter zijn carrière als voetballer, bij de club waar hij ook ooit debuteerde als betaald voetballer. Afgelopen jaar zette hij zijn eerste stap als trainer, bij de jeugd van Be Quick. Robben heeft met Luka en Kai twee voetballende zoons, die vanaf komend seizoen in de jeugd van FC Groningen spelen.

Ajax bekijkt spelers in Zweden

De sportief directeur van Häcken laat aan Sportsbladet weten dat Ajax maandag twee spelers kwam bekijken. Het zou gaan om spits Bénie Traoré (20) en middenvelder Amane Romeo (19).

Beide Ivorianen zijn de laatste tijd flink op dreef in de hoogste afdeling van Zweden, met name Traoré valt op door zijn tien goals in elf duels dit seizoen. Ze liggen overigens allebei nog vast tot eind 2026, dus Ajax zal flink in de buidel moeten tasten als het besluit tot verdere actie over te gaan.

Wilms verlengt contract bij topclub Wolfsburg

Voetbalinternational Lynn Wilms heeft haar contract bij Champions League-finalist VfL Wolfsburg verlengd tot de zomer van 2025. De 22-jarige voormalig verdedigster van FC Twente is bezig aan haar tweede seizoen in Duitsland, waar ze vorig jaar de landstitel pakte. Ook won Wilms twee keer de Duitse beker.

"Ik heb het naar mijn zin bij Wolfsburg en het voelt erg goed om hier langer te blijven", meent Wilms. "Wolfsburg is een grote club met topspeelsters, die mij enorm motiveren en beter maken." Wilms staat zaterdag, samen met Jill Roord en Dominique Janssen, in Eindhoven in de Champions League-finale tegenover FC Barcelona.

Lynn Wilms en Dominique Janssen na het winnen van de DFB Pokal met VfL Wolfsburg

Emmen heeft nieuwe directeur

FC Emmen wil zich met Rinse Bleeker als algemeen directeur ontwikkelen tot een stabiele club in de eredivisie. De nummer zestien van het afgelopen seizoen - de Drenten moeten zich via de nacompetitie nog verzekeren van lijfsbehoud - heeft met Bleeker per 1 juli een nieuwe topman.

Voorzitter Ronald Lubbers is vanwege gezondheidsproblemen voorlopig afwezig bij Emmen.

"In onze zoektocht naar een algemeen directeur hebben we ons gericht op een verbinder met veel bestuurlijke ervaring en affiniteit met (top)sport", laat bestuurslid Herman Harms weten. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met Rinse deze combinatie hebben gevonden. Daarnaast heeft hij in onze gesprekken getoond te beschikken over dezelfde noordelijke nuchterheid die perfect bij ons past." Bleeker was de laatste jaren algemeen directeur bij Sportstad Heerenveen.

'Bayern-trainer Tuchel belt met gewilde Declan Rice'

Middenvelder Declan Rice van West Ham United is gewild. Volgens Sky is één van de clubs met interesse voor de 24-jarige Engelsman Bayern München. Thomas Tuchel zou Rice zelfs al gebeld hebben om een overgang te bespreken. De international van Engeland staat ook in de belangstelling van grote Engelse clubs.

Rice speelde eerdere deze maand nog met zijn club West Ham tegen AZ. Het tweeluik in de Conference League leverde de Engelsen een plek in de finale op. Die finale is volgende week woensdag tegen Fiorentina. Het zou dus zomaar eens de laatste wedstrijd van Rice voor de club kunnen zijn.

Ten Hag wil versterkingen: 'Moeten investeren'

Erik ten Hag heeft de laatste dagen meermaals aangegeven dat hij vindt dat Manchester United deze zomer de portemonnee moet trekken om nieuwe spelers te halen. Want ondanks dat zijn team op de goede weg is, is er meer nodig om de top echt aan te vallen. "Als je mee wil doen in deze competitie, moet je investeren", zegt Ten Hag.

Na de laatste competitiewedstrijd hintte hij al op meerdere zomeraankopen, in een interview in The Times herhaalt hij die oproep deze maandag. Ten Hag zegt dat alle clubs die mee willen doen om de Champions Leagueplaatsen zich flink versterkt hebben afgelopen winter. Ten Hag moest het doen met huurlingen zoals Wout Weghorst.

Met name de spitspositie moet versterkt worden, zegt de Nederlandse manager. Die met Man United derde is geworden in de Premier League en komend weekend nog de finale speelt van de FA Cup tegen Manchester City.

'Komende dagen meer duidelijkheid over toekomst Heitinga'

Dinsdag of woensdag hoort John Heitinga of er nog een rol voor hem is weggelegd bij Ajax en welke dat dan is, zo schrijft De Telegraaf. De huidige coach van de Amsterdammers nam het stokje halverwege het seizoen over van Alfred Schreuder.

Technische directeur Sven Mislintat gaf kort na zijn aanstelling aan dat Heitinga 'nummer één' was op het lijstje met mogelijke trainers. Toch zijn er twijfels of de voormalig international ook volgend seizoen de trainer is in de Arena. Heitinga zelf zei afgelopen weekend dat hij daarover deze week duidelijkheid verwacht.

Heitinga over zijn toekomst: 'Aankomende week zal er wel duidelijkheid komen'

Xavi flirt weer met Messi: 'Op WK gezien hoe goed hij nog is'

FC Barcelona-trainer Xavi heeft Lionel Messi gepolst voor een terugkeer. Dat zegt de voormalige middenvelder in een interview met de Spaanse krant Sport. Het is niet de eerste keer dat de trainer zijn interesse in de Argentijse wereldster kenbaar heeft gemaakt.

Xavi vindt niet dat de bijna 36-jarige Messi op het hoogste niveau niet meer mee kan komen. "Hij heeft misschien wat verloren qua explosiviteit, maar we hebben eind vorig jaar op het WK gezien hoe goed hij nog is." Volgens Xavi staat Messi wel open voor een eventuele terugkeer.

Ramzi ziet promotie wel zitten

Nu PSV een ticket voor de voorrondes van de Champions League heeft veiliggesteld, zal het in Eindhoven gaan over de vacante positie van hoofdtrainer. Adil Ramzi, coach van Jong PSV, heeft wel oren naar die functie: "Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?"

Vice-topscorer van Schotland moet Groningen aan doelpunten helpen

FC Groningen is geïnteresseerd in de 31-jarige Kevin van Veen, dat meldt RTV Noord. De Nederlandse spits maakte afgelopen seizoen 25 doelpunten in de Schotse Premiership voor Motherwell. Alleen Kyogo Furuhashi van Celtic maakte meer treffers op het hoogste Schotse niveau (27).

Van Veen heeft een bijzondere historie. Hij brak in Nederland niet door bij Helmond Sport en keerde daarop terug naar de amateurs en ging aan de slag als stukadoor. Hij deed dat top TOP Oss hem een nieuwe kans bood. Bij die club verdiende Van Veen een transfer naar het Engelse Scunthorpe United, dat toen op het derde profniveau van Engeland actief was.

Die club leende hem ook nog korte tijd uit aan Cambuur, maar daar stokte zijn doelpuntenproductie. Vervolgens kwam Van Veen via opnieuw Scunthorpe en Northampton in Schotland terecht. Het gedegradeerde Groningen wil hem daar nu wegplukken in de jacht op promotie naar de eredivisie.

'PSV meldt zich bij zaakwaarnemer Spierings'

Het goede spel van Toulouse levert niet alleen Branco van den Boomen, maar ook Stijn Spierings waarschijnlijk een transfer op. Volgens zowel VI als het Eindhovens Dagblad heeft PSV zich gemeld bij de zaakwaarnemer van Spierings.

De 27-jarige oud-speler van Sparta en RKC Waalwijk is transfervrij en daarmee een interessant doelwit. Meerdere clubs zouden dan ook interesse hebben.

Spierings is basisspeler bij de Franse club. Voor zijn tijd in Frankrijk speelde Spierings ook nog voor Levski Sofia.

Pochettino moet zwalkend Chelsea op goede spoor zetten

Chelsea heeft Mauricio Pochettino aangesteld als nieuwe trainer. De naam van de 51-jarige Argentijn zong al een tijdje rond in West-Londen. Hij tekent een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar.

Pochettino zat zonder club sinds hij vorig jaar zomer werd ontslagen bij Paris Saint-Germain. Daarvoor was hij onder meer coach van Southampton en Tottenham Hotspur. Met die laatste club bereikte hij in 2019 de Champions League-finale.

Ajax haalt 'trotse' Branco van den Boomen

Middenvelder Branco van den Boomen speelt komend seizoen voor Ajax. De Amsterdamse club heeft de middenvelder tot en met het seizoen 2026/2027 vastgelegd. "Ik ben heel blij dat we hem hebben kunnen vastleggen, hij kon kiezen uit heel veel clubs", zegt technisch directeur Sven Mislintat op het clubkanaal van Ajax.

Van den Boomen speelde in de jeugd bij Ajax en maakte bij Jong Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. Daarna speelde hij in Nederland voor FC Eindhoven, SC Heerenveen en De Graafschap. Van den Boomen is vooral trots dat hij weer bij Ajax mag spelen. "Ik ben trots op mezelf en trots dat ik opnieuw bij deze mooie club mag komen spelen. De grootste club van Nederland."

De afgelopen drie seizoenen speelde de 27-jarige middenvelder in Frankrijk bij Toulouse. Met die club werd hij kampioen op het tweede niveau. Afgelopen seizoen won hij met Toulouse de Franse beker.

Van den Boomen zijn contract loopt deze zomer af en hij komt dan ook transfervrij naar Amsterdam.

Welkom!

Clubs gaan de komende periode weer massaal op zoek naar nieuwe spelers en trainers. In dit blog houden we je op de hoogte van alle transferperikelen in binnen- en buitenland.