liveblog
NOS VoetbalAangepast

Heracles kampioen eerste divisie • Siem de Jong trefzeker in afscheidswedstrijd

In dit liveblog blikken we vooruit op het nationale en internationale voetbalweekend.

liveblog gesloten

Nog wat sfeerplaatjes uit Almelo

  • Pro shots
  • Pro shots
  • Pro shots

Thy topscorer

PEC-spits Lennart Thy is topscorer geworden van de eerste divisie. Hij bracht zijn totaal vanavond op 23 doelpunten en blijft daarmee Dylan Vente (21 goals) voor.

SV Darmstadt na zes jaar terug in Bundesliga

Opnieuw Duits nieuws. SV Darmstadt 98 keert door een 1-0 zege op FC Magdeburg na zes jaar terug op het hoogste niveau.

Flekken met Freiburg nog steeds in race voor Champions League

Mark Flekken heeft vanavond met SC Freiburg een 2-0 overwinning op VFL Wolfsburg geboekt. Hierdoor blijft het team van de Oranje-international in de race voor een Champions League-ticket. Daarvoor moet het vierde worden.

Freiburg heeft met een wedstrijd meer evenveel punten als Union Berlin en een punt minder dan RB Leipzig.

De eindstand na 38 speelronden

Heracles en PEC zijn dus al zeker van een plekje in de eredivisie.

De nummers drie tot en met acht van de eerste divisie gaan samen met de nummer zestien van de eredivisie in de play-offs uitmaken wie volgend seizoen ook in de hoogste competitie van Nederland gaat spelen.

De top-8

Punten +/-
1. Heracles Almelo 85 103-42
2. PEC Zwolle 85 99-43
3. Almere City 70 58-41
4. Willem II 68 68-40
5. MVV Maastricht 59 65-65
6. NAC Breda 59 64-64
7. VVV-Venlo 58 56-51
8. FC Eindhoven 58 58-54

Alle uitslagen van vanavond

Uitslagen speelronde 38 eerste divisie

Heracles Almelo Jong Ajax 2-0
Helmond Sport PEC Zwolle 2-3
Almere City MVV Maastricht 1-0
De Graafschap FC Den Bosch 3-0
FC Dordrecht TOP Oss 2-2
Jong AZ ADO Den Haag 0-2
Jong FC Utrecht VVV-Venlo 1-1
Jong PSV FC Eindhoven 1-1
Roda JC Kerkrade Willem II 2-2
Telstar NAC Breda 2-1

Heracles kampioen van de eerste divisie

Heracles Almelo is door de 2-0 overwinning op Jong Ajax kampioen van de eerste divisie geworden. John Lammers en zijn mannen worden bedolven door toeschouwers die het veld op rennen.

PEC wint in slotfase

PEC Zwolle lijkt geen kampioen meer te worden, maar weet nog wel van Helmond Sport te winnen. Sven Zitman schiet de bal vlak voor het einde van de wedstrijd binnen.

Er wordt ook weer gevoetbald in Almelo. Assistent-trainer Hendrie Krüzen en directeur Nico-Jan Hoogma spraken de fans toe. Er is zeker geen sprake van een grimmige sfeer. Heracles staat immers met 2-0 voor.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (2-0)

Eindstand: Helmond Sport - PEC Zwolle (2-3)

Wedstrijd Heracles hervat

Er wordt ook weer gevoetbald in Almelo. Assistent-trainer Hendrie Krüzen en directeur Nico-Jan Hoogma spraken de fans toe. Er is zeker geen sprake van een grimmige sfeer. Heracles staat immers met 2-0 voor.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (2-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (2-2)

Dat was het dan voor Siem de Jong

Inmiddels wordt er bij De Graafschap - FC Den Bosch wel weer gevoetbald. Even daarvoor verliet Siem de Jong voor de laatste keer het veld. Er werd een heuse erehaag voor hem geformeerd. Ook stonden zijn gezinsleden langs de lijn.

  • Pro shots
  • Pro shots
  • Pro shots

Wedstrijd Heracles stilgelegd na doelpunt

Heracles Almelo komt op 2-0 voorsprong tegen Jong Ajax. De titel komt een stuk dichterbij. De vreugde is echter zo groot dat er vreugdebier op het veld wordt gegooid. En dat mag sinds een paar weken niet meer van de KNVB. Dus ook de wedstrijd van de aanstaand kampioen wordt stilgelegd.

Lucas Schoofs was de tweede doelpuntenmaker van Heracles.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (2-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (2-2)

Is dit dan toch echt de laatste van Advocaat?

Siem de Jong is niet de enige die afscheid neemt vanavond. Dick Advocaat is met ADO Den Haag tegen Jong AZ bezig aan zijn laatste wedstrijd als trainer. Tenminste, dat zegt hij.

Advocaat neemt afscheid op onbekend terrein. Hij heeft nog niet eerder een wedstrijd gecoacht op het trainingscomplex van AZ. ADO staat met 1-0 voor tegen het tweede team van AZ.

De fans van ADO hebben nog wat moois voor Advocaat in petto.

PEC maakt gelijk

Wordt het dan toch nog spannend? PEC Zwolle maakt gelijk tegen Helmond Sport. Lennart Thy maakt zijn tweede.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (1-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (2-2)

Den Bosch-fans gooien roet in feestje De Jong

En daar is de zoveelste wedstrijd die wordt stilgelegd. Fans van Den Bosch gooien vuurwerk op het veld en dus is het weer een kwestie van inruimen. De maker van beide doelpunten, Siem de Jong, mag dus ook naar naar binnen. De Graafschap staat op 2-0 voorsprong.

Nog 45 minuten voetballen in KKD dit seizoen

Keuken Kampioen divisie-seizoen 2022-2023 zit er bijna op. Er wordt nog 45 minuten gevoetbald op alle velden. De play-offs volgen nog wel natuurlijk.

Rust op de velden

Van kampioenskoorts naar kampioenkoers. Heracles staat op poleposition voor het kampioenschap in de eerste divisie.

De Heraclieden staan zelf voor na een moeizaam begin tegen Jong Ajax, terwijl PEC na een goed begin op achterstand staat tegen Helmond Sport.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (1-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (2-1)

Kaars dooft droom PEC uit

Daar is-ie weer. Dennis Kaars. Hij maakt zijn tweede doelpunt tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren staan nu met 2-1 achter tegen Helmond Sport. De titel is plotseling ver weg voor PEC.

De zaken staan er nu weer heel anders voor. Martijn Kaars maakt namens Helmond Sport gelijk tegen PEC, terwijl Heracles op voorsprong komt tegen Jong Ajax. Samuel Armenteros schiet de Almeloërs weer naar de eerste plek.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (1-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (2-1)

Ryan Thomas van PEC Zwolle baalt

Siem de Jong maakt tweede goal in afscheidswedstrijd

Siem de Jong is voor Ajacieden eeuwig verbonden aan de datum 15 mei. Hij scoorde toen twee keer in de kampioenswedstrijd tegen Twente (3-1), waardoor de Amsterdammers hun derde ster op de borst kregen.

De Jong zal ook warme gevoelens overhouden aan 19 mei. Hij maakte tot nu toe namelijk al twee doelpunten in zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Door de doelpunten van De Jong staat de Graafschap met 2-0 voor.

Klimaatneutrale rook?

Zwarte rook bij de 'klimaatneutrale' wedstrijd tussen FC Dordrecht en Top Oss. We hebben nog niet kunnen verifiëren of datgene wat opstijgt uit het vak van Top Oss voldoet aan de milieunormen.

PEC is koppositie kwijt

De zaken staan er nu weer heel anders voor. Martijn Kaars maakt namens Helmond Sport gelijk tegen PEC, terwijl Heracles op voorsprong komt tegen Jong Ajax. Samuel Armenteros schiet de Almeloërs weer naar de eerste plek.

Tussenstanden

Heracles Almelo - Jong Ajax (1-0)

Helmond Sport - PEC Zwolle (1-1)

Samuel Armenteros viert de 1-0

PEC op voorsprong

PEC komt op voorsprong en is nu, omdat Heracles nog niet gescoord heeft, de virtuele kampioen, Lennart Thy kopt raak voor de blauwvingers.

Eerste klimaatneutrale wedstrijd in eerste divisie

Een primeurtje in Dordrecht. Daar spelen FC Dordrecht en TOP Oss de eerste klimaatneutrale wedstrijd van het seizoen. Dit betekent onder meer dat de spelers en fans lopend, met de fiets of per elektrisch voertuig naar het stadion gaan.

  • Pro shots
  • Pro shots
  • Pro shots

Titelkoorts in Almelo en Zwolle

Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn al gepromoveerd naar de eredivisie, maar spelen toch zeker nog ergens om vanavond.

Beide ploegen kunnen nog kampioen worden van de Keuken Kampioen divisie. Heracles en PEC hebben allebei 82 punten. De Heraclieden beschikken wel over beter een doelsaldo. PEC moet een verschil van vier doelpunten goedmaken om definitief eerste te worden.

Heracles speelt thuis tegen Jong Ajax. PEC gaat op bezoek bij Helmond Sport.

Omdat Heracles de beste papieren heeft, is de schaal in Almelo.

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal van de KNVB, met de schaal.

Vier punten aftrek voor Wigan Athletic

Wigan Athletic begint het volgende seizoen in de League One, het derde niveau in Engeland, met een achterstand. De club krijgt vier punten aftrek omdat het deze maand de salarissen niet heeft betaald.

Wigan, dat dit seizoen onderaan eindigde in het Championship, kreeg in maart om dezelfde reden al drie punten aftrek en werd in juni, juli en oktober bestraft vanwege het te laat uitbetalen van de salarissen.

Als het komend jaar opnieuw fout gaat, krijgt Wigan bovendien nóg vier punten in mindering.

Oud-Spartaan Omar Rekik speelde de afgelopen maanden op huurbasis voor Wigan

Cillessen behoudt basisplaats bij NEC

Jasper Cillessen blijft eerste keus onder de lat bij NEC. De doelman, die de afgelopen wedstrijden een aantal keer in de fout ging, heeft deze week een gesprek gevoerd met coach Rogier Meijer.

"Dat was een prima gesprek", zegt Meijer tegen De Gelderlander. Na het duel met FC Twente van vorige week liet hij nog in het midden of hij Cillessen zou laten staan.

Meijer: "Ik heb niet serieus overwogen om Jasper te passeren. Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij zit in een moeilijke fase, dat heeft hij zelf ook gezegd en daar moet hij even doorheen zien te komen. Het beste medicijn is blijven keepen en je niveau halen. Je kan niet iemand met woorden overtuigen dat de onzekerheid weg is. Dat moet je op het veld laten zien en dat gaat Jasper ook doen."

Emmen zit 'tussen hoop en vrees'

FC Emmen heeft nog twee wedstrijden om afscheid te nemen van de zestiende plaats, die betekent dat er nacompetitie moet worden gespeeld. De club is daarvoor ook afhankelijk van de resultaten van Excelsior, dat één punt meer heeft.

"De trainer zit ook tussen hoop en vrees", zegt Dick Lukkien, die het met Emmen zondag opneemt tegen Feyenoord. "Maar ik heb wel veel vertrouwen, omdat ik geloof heb in wat we doen met z'n allen."

Situatie Groningen doet Lukkien pijn

Lukkien is volgend seizoen sowieso niet meer in de eredivisie actief. Hij vertrekt naar het al gedegradeerde FC Groningen. "Zoals het nu in het noorden gaat, is niet fijn. Zeker als je bij Groningen gaat werken, doet dat iets met je."

Op vragen over de problemen bij zijn nieuwe club gaat Lukkien nog niet in. "Ik heb me voorgenomen om daar niet zoveel over te zeggen, omdat ik nu medewerker van Emmen ben. Dus vragen daarover beantwoord ik op een later tijdstip."

Emmen-coach Dick Lukkien

Slot vindt nieuw succes Mourinho 'ontzettend knap'

Waar Slot alle vragen over zijn eigen toekomst vakkundig pareerde, ging hij tijdens zijn persconferentie wel kort in op het succes van AS Roma, de ploeg die Feyenoord vorige maand uit de Europa League knikkerde.

Roma heeft zich onder leiding van José Mourinho verzekerd van een finaleplaats. Rond hun ontmoeting in de kwartfinales vlogen Mourinho en Slot elkaar verbaal nog enigszins in de haren.

Slot prijst Mourinho na nieuwe finale: 'Kan je alleen maar waardering voor hebben'

Ten Hag wil CL-ticket, City kan titel pakken

In aanloop naar de ontknoping in de Premier League heeft Erik ten Hag nogmaals het belang van een eindklassering in de topvier benadrukt. "Als ik naar dit project kijk, dan is het belangrijk om ons te verzekeren van Champions League-voetbal", zei de trainer van Manchester United daags voor het uitduel met Bournemouth.

United staat met nog drie wedstrijden te gaan op de vierde plaats. Nummer vijf Liverpool heeft één punt minder, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Beslissing in titelstrijd aanstaande

Manchester City, dat zich deze week plaatste voor de finale van de Champions League, is zeker van de landstitel als concurrent Arsenal zaterdag verliest van Nottingham Forest.

Anders kan de ploeg van Pep Guardiola het een dag later zelf beslissen door thuis te winnen van Chelsea.

De stand in de Premier League

'PSV heeft interesse in Groningen-spits Pepi'

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat PSV een bod voorbereidt op de 20-jarige spits Ricardo Pepi, die dit seizoen door Augsburg wordt verhuurd aan FC Groningen.

De Duitse club zou tien à elf miljoen euro willen hebben voor de Amerikaanse international. Bij het al gedegradeerde Groningen viel Pepi in positieve zin op, onder meer door twaalf keer te scoren.

Ricardo Pepi in actie namens FC Groningen

FC Twente wil zonder Pröpper en met Hilgers plek vijf veiligstellen

FC Twente wil zondag zonder Robin Pröpper de vijfde plaats in de eredivisie veiligstellen. De geschorste Pröpper wordt in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk vervangen door Mees Hilgers, die net weer fit is.

"Het wordt een interessante wedstrijd. Vorig seizoen hebben we door een doelpunt in blessuretijd van Dimitris Limnios gewonnen en winst is nu ook weer de opdracht. RKC heeft een heel leuke ploeg en wij moeten net als tegen NEC weer goed zijn in balbezit", aldus trainer Ron Jans.

Volendam sorteert vast voor

FC Volendam heeft vast een "juichmoment" aangekondigd voor als de club zich komende zondag verzekert van nog een seizoen eredivisievoetbal.

Volendam staat veertiende en heeft vijf punten meer dan Emmen, dat zestiende staat. Bij winst in het uitduel met Go Ahead Eagles is de ploeg van coach Wim Jonk veilig. Bij elke andere uitslag is het afhankelijk van de resultaten van Excelsior en Emmen.

Mogelijk wacht zondag dus een feestje met de supporters. Nu die handhaving nog daadwerkelijk even veiligstellen...

Slot laat opnieuw niets los over toekomst

Hoewel Britse journalisten aanwezig zijn in de zaal, wil Feyenoord-coach Arne Slot tijdens zijn persconferentie nog geen uitsluitsel geven over zijn persoonlijke toekomst. Hij wordt in verband gebracht met een overstap naar Tottenham Hotspur en zou al gesprekken hebben gevoerd.

"We zitten hier voor de wedstrijd van aanstaande zondag. We zitten hier niet om over mijn toekomst te praten", zei Slot vrijdag. "Het zou dus kunnen zijn dat die Engelse journalisten teleurgesteld zijn en met de staart tussen de benen naar huis gaan."

Lees hier meer.

Slot laat niets los over toekomst: 'Kies ervoor zo min mogelijk te zeggen'

Van Nistelrooij noemt tweede plek 'van levensbelang'

PSV kan zich dit weekend thuis tegen Heerenveen verzekeren van de tweede plaats. Een zege op de Friezen volstaat.

Trainer Ruud van Nistelrooij noemde plek twee, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League, tijdens zijn persconferentie "van levensbelang" voor PSV.

Als de Eindhovenaren zich voor het hoofdtoernooi zouden weten te plaatsen, kunnen ze al rekenen op zo'n dertig miljoen euro aan premies.

Verder wilde Van Nistelrooij nog niet op de zaken vooruitlopen. "We moeten nog niet praten over dingen die er nog niet zijn."

AZ broedt op maatregelen na rellen

AZ-directeur Robert Eenhoorn heeft maatregelen aangekondigd na de rellen van gisteravond in het AFAS-stadion. "Dit gaat zeker consequenties hebben", stelde hij.

Eenhoorn: "We willen eerst alle feiten en informatie op een rijtje hebben. We laten dit niet over onze kant gaan. Als we alle informatie hebben verzameld, dan gaan we op verschillende manieren reageren. Maar ik ga daar nu nog niet op vooruitlopen."

AZ gaat volgende week in gesprek met de burgemeester en politie van Alkmaar en het Openbaar Ministerie. Een woordvoerder van de politie liet eerder vandaag weten dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.

Slot blijft op radar bij Spurs

De geruchten over een mogelijke transfer van Feyenoord-trainer Arne Slot naar Tottenham Hotspur worden steeds hardnekkiger.

Sky Sports meldt dat er intussen al "positieve" gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de twee partijen. Slot wordt al langere tijd genoemd als een van de kandidaten om komende zomer aan de slag te gaan in Londen.

Britten zien 'awful scenes' en loven 'Knollsy'

In het Verenigd Koninkrijk is verontwaardigd gereageerd op de rellen na afloop van AZ-West Ham United. Britse media beschrijven hoe spelers probeerden in te grijpen om hun familieleden te beschermen.

Speciale aandacht gaat uit naar de West Ham-supporter die bekendstaat als 'Knollsy'. Op videobeelden op Twitter is te zien hoe hij eigenhandig een horde AZ-fans tegenhield.

Lees hier meer.

Dortmund mist Bellingham in voorlaatste duel

In de Bundesliga zou dit weekend de beslissing in de strijd om het kampioenschap kunnen vallen. Bayern München gaat aan kop met een punt meer dan Borussia Dortmund.

Bij winst van Bayern, dat zaterdag RB Leipzig ontvangt, en een nederlaag van Dortmund, dat een dag later op bezoek gaat bij Augsburg, is het pleit beslecht.

Dortmund moet het zondag waarschijnlijk doen zonder sterspeler Jude Bellingham. De jonge Engelsman lijkt niet op tijd hersteld van een knieblessure.

De stand in de Bundesliga

Laatste veldspeler Ferguson-tijd verlaat Manchester United

Phil Jones vertrekt komende zomer bij Manchester United. De 31-jarige centrale verdediger, die de afgelopen jaren werd achtervolgd door blessures, heeft een aflopend contract.

Jones speelde in twaalf seizoenen 229 duels voor de club. Dit seizoen kwam hij vanwege blessureleed nog niet in actie voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Door het vertrek van Jones is doelman David de Gea de enige speler uit de tijd van sir Alex Ferguson die nog over is bij United.

Phil Jones speelde sinds 2011 voor Manchester United

Ontknoping eredivisie: alle belangen op een rij

Nog twee speelrondes en dan zit het eredivisieseizoen 2022/2023 erop. De kampioen en directe degradanten zijn bekend, maar verder zijn er nog genoeg clubs die ergens voor spelen.

De tweede plaats staat nog op het spel, net als het laatste ticket voor de Europese play-offs. Ook is nog niet duidelijk welke club er naar de nacompetitie gaat.

In dit artikel staan alle belangen op een rij.

Wie pakt titel in eerste divisie?

Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn al zeker van promotie naar de eredivisie, maar beide clubs strijden nog om de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste speelronde is vanavond.

Heracles, dat Jong Ajax ontvangt, heeft de beste papieren. De Almeloërs hebben net zoveel punten als PEC, maar een iets beter doelsaldo (een verschil van vier goals).

De club uit Zwolle gaat op bezoek bij Helmond Sport en moet dus hopen op een misstap van Heracles.

Heracles is sinds eind april al zeker van promotie

Geen aanhoudingen na AZ-rellen

De politie heeft nog niemand aangehouden in verband met de ongeregeldheden bij AZ gisteravond. Latere aanhoudingen sluit de politie niet uit.

"We gaan op beelden bekijken of er strafbare feiten zijn gepleegd en of we personen kunnen identificeren", zegt een woordvoerder.

KNVB wil WK 2027, dip in populariteit

Voetbalbond KNVB heeft zich enige tijd geleden samen met de collega's in België en Duitsland kandidaat gesteld voor de organisatie van het vrouwen-WK in 2027.

Het vrouwenvoetbal zit in Nederland al een aantal jaar in de lift, maar de laatste tijd lijkt de populariteit wat terug te lopen. Lees hier meer.

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, legt uit hoe Nederland samen met België en Duitsland hoopt het WK voor vrouwen te mogen organiseren.

KNVB hoopt met België en Duitsland WK 2027 binnen te halen: 'Willen hele wereld bereiken'

Overal Italianen...

Alles bij elkaar is het een uitstekende week voor het Italiaanse voetbal.

Zowel in de finale van de Champions League (Internazionale), Europa League (AS Roma) als de Conference League (Fiorentina) staat een club uit Italië.

West Ham treft Fiorentina, AS Roma tegen Sevilla

AZ ontbreekt dus in de finale van de Conference League. West Ham United neemt het op 7 juni in Praag op tegen Fiorentina.

De Italianen waren na verlenging te sterk voor FC Basel: 1-3. De Zwitsers hadden de heenwedstrijd in Florence nog met 1-2 gewonnen.

De finale van de Europa League - op 31 mei in Boedapest - gaat tussen AS Roma, dat Bayer Leverkusen uitschakelde, en Sevilla, dat te sterk was voor Juventus.

Georginio Wijnaldum gaat met AS Roma naar de Europa League-finale

Halve finale AZ eindigt met knokpartij

Na de pijnlijke uitschakeling van AZ kreeg de wedstrijd in Alkmaar nog een lelijk staartje. Supporters bestormden de hoofdtribune, waar onder anderen familieleden van West Ham-spelers zaten.

Enkele spelers snelden naar de tribune om in te grijpen. Ook AZ-directeur Robert Eenhoorn probeerde tussenbeide te komen.

"Ik sprong er nog tussen", vertelde Eenhoorn. "Dit is niet goed gegaan en uiteindelijk ben ik eindverantwoordelijk. Intern gaan we het hier nog over hebben, want het ging bij mij ook allemaal heel snel."

AZ-hooligans belagen West Ham United-fans

Terug naar gisteravond: AZ redt het niet

Voetbalminnend Alkmaar wordt vanochtend met een kater wakker. AZ slaagde er gisteravond niet in om zich te plaatsen voor de finale van de Conference League.

In een spannende wedstrijd kregen de Alkmaarders West Ham United niet op de knieën. Lees hier het wedstrijdverslag.

Bekijk hieronder de reacties van AZ-trainer Pascal Jansen, Pantelis Hatzidiakos en Tijjani Reijnders op de Europese uitschakeling.

Programma en stand in de eredivisie

Zoals altijd beginnen de wedstrijden in de 33ste speelronde van de eredivisie allemaal op zondagmiddag om 14.30 uur.

PSV kan dit weekend definitief beslag leggen op de tweede plaats, die goed is voor deelname aan de voorrondes van de Champions League.

Als de Eindhovenaren thuis winnen van Heerenveen is het gedaan. Als dat niet lukt, kan Ajax de laatste strohalm grijpen.

  • NOS
    Het programma in speelronde 33
  • NOS
    De stand in de eredivisie

Goedemorgen!

Welkom in dit liveblog waarin we je op de hoogte houden van het laatste nieuws en overige ontwikkelingen in aanloop naar het voetbalweekend.

In de eredivisie staat de voorlaatste speelronde op het programma. Feyenoord is zeker van het kampioenschap, maar er is nog genoeg om voor te spelen.

Hoe staan Excelsior en Emmen, de clubs die de nacompetitie willen ontlopen, ervoor? Welke club plaatst zich nog voor de Europese play-offs? En verzekert PSV zich dit weekend van de tweede plaats?

We praten je hier bij!