liveblog
NOS VoetbalAangepast

Real en City spelen gelijk in Madrid • Return volgende week woensdag in Manchester

Vanavond de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League

Updates ontvangen van dit blog? Druk dan op het belletje

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Morgen zijn we terug met de andere halve finale in de Champions League. Dan staan in Milaan AC Milan en Internazionale tegenover elkaar.

REA-MCI | Wedstrijdverslag

Madrid-City

"Eens zullen we de Champions League-finale halen en die ook winnen", sprak Manchester City-coach Pep Guardiola voor het duel met bekerhouder Real Madrid. De kans dat dat dit seizoen gebeurt, is nog springlevend. Het eerste duel met de Koninklijke in Bernabéu is in 1-1 geëindigd.

Woensdagavond spelen AC Milan en Internazionale de eerste wedstrijd in de andere halve finale.

REA-MCI | 90' Einde wedstrijd

Een zeer vermakelijke wedstrijd eindigt in 1-1. Volgende week woensdag is de return in Manchester.

REA-MCI | 90' Goede kans Real

Daar moest Ederson toch nog even aan de bak. Een keiharde knal van Tchouameni komt op de vuisten van de City-goalie. nog altijd 1-1.

REA-MCI | 86' Slotfase breekt aan

Gaat deze wedstrijd nog een winnaar opleveren? Nog een paar minuten te gaan.

REA-MCI | 67' DOELPUNT MANCHESTER CITY!

Het is weer gelijk in Bernabeu. Gundogan legt af op De Bruyne, die met een kiezelhard schot de 1-1 op het bord zet. In de eerste helft was City de betere ploeg en scoorde Real, na rust is dat scenario omgedraaid.

Kevin De Bruyne

REA-MCI | 61' Real dringt aan

Na rust is Real de bovenliggende partij in eigen huis. De thuisploeg werd al een paar keer (bijna) gevaarlijk. City moet uitkijken dat het niet op grotere achterstand komt.

REA-MCI | 50' Kans Real

Na meerdere flitsende combinaties op de City-helft, iets wat juist verwacht zal worden van de Engelsen, krijgt Benzema een flinke kans. City zal blij zijn dat de bal er net niet in gaat.

REA-MCI | 45+3' Rust

De eerste helft zit erop in Madrid. City domineerde in het eerste half uur, maar Real heeft de voorsprong. Dat belooft nog wat voor de tweede helft.

REA-MCI | Vinicius op dreef in de Champions League

Vinícius Júnior (11 goals, 11 assists) is betrokken bij 22 doelpunten in zijn laatste 22 Champions League-optredens.

REA-MCI | 36' DOELPUNT REAL MADRID!

Vinicius viert de 1-0

City met de kansen, Real met de openingsgoal. Camavinga zet samen met Modric de aanval op en geeft na een sterke sprint de bal af op Vinicius. De Braziliaan maakt zijn zevende van dit Champions League-seizoen door hard uit te halen vanaf randje zestien.

REA-MCI | Real met de kans!

Waar het wachten lijkt op de voorsprong voor City, was het daar bijna 1-0 voor Real. Vinicius pikt de bal op aan de linkerkant en geeft hard voor op Benzema. Ruben Dias kan de bal maar net tegenhouden voordat de Franse spits kan binnenlopen.

REA-MCI | 14' City weer gevaarlijk

Net als bij de kans van De Bruyne is een afstandsschot gevaarlijk. Dit keer neemt Rodri, die totaal niet onder druk gezet wordt, het doel onder vuur. Courtois moet weer optreden.

Even later krijgt Haaland een kansje, maar zijn schot is te slap. Weer een minuut later kan de Noor inkoppen, maar ligt Courtois in de weg.

Na een kwartier spelen is het duidelijk dat City de bovenliggende partij is en lijkt het wachten op de 0-1.

REA-MCI | 9' Eerste kans voor City

Een schot van De Bruyne betekent het eerste gevaar van de wedstrijd. De Belgische middenvelder probeert het met een verdekt schot, maar zijn landgenoot Thibaut Courtois staat goed op de letten en maakt er een corner van. Daar was City toch alvast even gevaarlijk.

REA-MCI | 1' Aftrap!

De bal rolt in Bernabeu en de eerste tik is al uitgedeeld. Jack Grealish geeft Rodrygo, de man van vorig jaar, een schopje.

REA-MCI | Bijna feest in Madrid!

De spelers komen het veld op!

REA-MCI | Ancelotti: 'We willen niet alleen Haaland stoppen, maar een heel team'

Ancelotti: 'We willen niet alleen Haaland stoppen, maar een heel team'

REA-MCI | City zonder Aké

Nathan Aké mist de eerste wedstrijd van zijn club Manchester City tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League.

De Nederlandse verdediger viel zaterdag in het met 2-1 gewonnen duel met Leeds United uit met een blessure en is niet fit genoeg om mee te reizen naar de Spaanse hoofdstad.

Manuel Akanji is zijn vervanger.

Nathan Aké

REA-MCI | Vooruitblik: Bernabéu, de magische bouwput van Real Madrid tijdens de grote Europese duels

Real-aanvaller Vinicius kust de beker van de Champions League na de winst van vorig jaar

Tienduizenden supporters zullen er vanavond weer staan op de Avenida Concha Espina in Madrid, naast het Estadio Santiago Bernabéu. Sjaaltjes om de nek, vlaggen in de lucht en vooral veel en passievol gezang: "Allé, allé, allé."

Allemaal wachten ze daar op de aankomst van de spelersbus van Real Madrid, voor de halve finale in de Champions League tegen Manchester City. "De supporters van Real zijn altijd enthousiast over deze competitie", zei trainer Carlo Ancelotti maandag.

Wekelijks wordt de bus opgewacht, Real Madrid is immers een van de grootste clubs ter wereld. Maar tijdens de belangrijkste thuiswedstrijden van het seizoen is het nog massaler en staan er nog meer Madrilenen. Uiteraard bij El Clásico tegen FC Barcelona of de derby tegen Atlético Madrid, maar de laatste jaren is ook de halve finale van de Champions League een zekerheidje.

REA-MCI | Wat feitjes op een rij

- Real Madrid wist de Champions League of Europa Cup 1 maar liefst 14 keer te winnen. City won het toernooi nog nooit.

- Beide ploegen stonden acht keer tegenover elkaar in Europees verband. Real won drie keer, City ook.

- Vorig seizoen stond deze wedstrijd in de halve finales op het programma. Dat werd een memorabele ontmoeting. City won in eigen huis met 4-3 en stond in Bernabeu met 1-0 voor. Totdat Rodrygo in blessuretijd twee keer scoorde en een verlenging afdwong. In dit verlenging wist Real nog een keer te scoren en plaatste het zich voor de finale. In die finale werd Liverpool met 1-0 verslagen.

- De wedstrijd is ook de strijd tussen de topspitsen. Karim Benzema (Real Madrid) staat op 29 doelpunten dit seizoen. Erling Haaland doet het 'ietsje' beter met 51 goals.

- Het is ook de wedstrijd tussen topcoaches Pep Guardiola (Manchester City) en Carlo Ancelotti (Real Madrid). Ze staan voor de negende keer tegenover elkaar, Guardiola won vijf keer, Ancelotti drie keer. Nog nooit eindigde een duel tussen de twee gelijk.

Welkom!

We zijn aanbeland bij de halve finales van de Champions League! Vanavond staat de eerste clash op het programma en wat voor een!