liveblog
NOS VoetbalAangepast

Inter naar halve finale tegen AC Milan • City kegelt Bayern overtuigend uit CL

liveblog gesloten

Tot morgen!

We houden ermee op hier in Hilversum.

Morgen melden we ons weer als Feyenoord een 1-0 voorsprong verdedigt tegen Roma in de kwartfinale van de Europa League. AZ moet een 2-0 achterstand zien weg te poetsen tegen Anderlecht in de kwartfinale van de Conference League.

We sluiten dit blog af met Manchester United en Erik ten Hag. De Nederlandse trainer gaat zich morgen proberen te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. In aanloop naar de wedstrijd tegen Sevilla (heenduel: 2-2) kreeg hij goed nieuws over een van zijn topspelers.

Ten Hag ziet Rashford terugkeren vlak voor Sevilla: 'Morgen nemen we een beslissing'

BMU-MCI | Afgelopen

Het werd nooit echt een wedstrijd in München. City verdedigde de 3-0 voorsprong uit het heenduel met speels gemak en plaatste zich overtuigend voor de halve finale tegen Real Madrid.

Voor Upamecano werd het een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Bayern München-Manchester City 1-1 (heenduel: 0-3)

INT-BEN | Afgelopen

Lautaro Martínez viert feest na zijn treffer tegen Benfica

Benfica redde de eer, maar spannend werd het nooit. Inter gaat door naar de halve finale van de Champions League en treft daar stadgenoot AC Milan. Oude tijden herleven!

INT-BEN | 90+5' Doelpunt Benfica!

Benfica begint te laat aan de remontada, maar komt wel terug in deze wedstrijd. Invaller Musa maakt er 3-3 van.

Inter-Benfica 3-3 (heenduel: 2-0)

BMU-MCI | 83' Doelpunt Bayern München!

Ook Bayern maakt een doelpunt voor de eer. Kimmich schiet raak vanuit een strafschop. Akanji kreeg de bal even daarvoor op zijn hand.

Bayern München-Manchester City 1-1 (heenduel: 0-3)

INT-BEN | 86' Doelpunt Benfica!

Benfica maakt een eretreffer. Silva kopt de bal binnen, maar dit doelpunt is er een voor de statistieken.

Inter-Benfica 3-2 (heenduel: 2-0)

INT-BEN | 83' Neres op de paal

Na een fout bij Inter, kan Neres bijna profiteren. De oud-Ajacied schiet de bal op de paal van die andere oud-Ajacied, doelman Andre Onana.

INT-BEN | 79' Doelpunt Inter!

Wat een fijne treffer van Correa. De invaller krult de bal via de paal heerlijk binnen.

Inter-Benfica 3-1 (heenduel: 2-0)

INT-BEN | 66' Doelpunt Inter!

Ook in Milaan lijkt het duel beslist. Martínez tikt simpel de 2-1 binnen. Benfica heeft nu drie doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen, dus Inter kan zich gaan opmaken voor de halve finale tegen stadgenoot AC Milan.

Inter-Benfica 2-1 (heenduel: 2-0)

BMU-MCI | 58' Doelpunt Manchester City!

Haaland scoort, De Ligt komt te laat

Daar is alsnog Haaland. Eerder miste hij een strafschop, nu schiet de Noor de bal onberispelijk binnen. Zijn twaalfde van dit Champions League-seizoen.

Opnieuw ziet Upamecano er niet goed uit: de verdediger glijdt uit waardoor Haaland door kan lopen. Het is op zijn zachtst gezegd niet zijn wedstrijd.

Bayern München-Manchester City 0-1 (heenduel: 0-3)

BMU-MCI | 45' Tweede helft begonnen

Ook in München rolt de bal weer.

INT-BEN | 45' Tweede helft begonnen

Inter en Benfica zijn begonnen aan de tweede helft. Schmidt wisselt aanvallend: oud-Ajacied Neres komt erin voor verdediger Gilberto.

BMU-MCI | Rust

Bayern München kreeg mogelijkheden, maar heeft het gat van drie doelpunten nog niet kunnen verkleinen. Haaland had het duel kunnen beslissen, maar de Noorse superspits miste een strafschop.

Bayern München-Manchester City 0-0 (heenduel: 0-3)

INT-BEN | Rust

Het is rust bij Inter-Benfica. Door het doelpunt van Aursnes mogen Roger Schmidt en Benfica nog stiekem hopen op een stunt, maar het zal lastig worden.

Inter-Benfica 1-1 (heenduel: 2-0)

BMU-MCI | 37' Haaland mist strafschop

Haaland mist strafschop

Upamecano krijgt de bal ongelukkig tegen zijn hand en dus gaat de bal op de stip. Maar de verdediger komt weer goed weg, want Haaland laat zien dat ook hij maar een mens is. De Noor hengst de bal over.

INT-BEN | 38' Doelpunt Benfica!

Benfica doet wat terug tegen Inter. Aursnes, oud-Feyenoord, kopt de bal binnen. Trainer Roger Schmidt mag nog hopen op een wonder voor Benfica.

Inter-Benfica 1-1 (heenduel: 2-0)

Na Jans vertrekt ook assistent Van Dinteren bij Twente

Ivar van Dinteren

Eerder liet trainer Ron Jans al weten dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Twente. Ook assistent Ivar van Dinteren gaat de Tukkers na dit seizoen verlaten. Wat hij gaat doen is nog niet bekend.

BMU-MCI | 19' Upamecano komt heel goed weg

Upamecano haalt Haaland neer

Daar komt Upamecano heel goed weg. De Bayern-verdediger was al de schlemiel van het heenduel en heeft nu bijna weer een negatieve hoofdrol. De verdediger haalt de doorgebroken Haaland neer en krijgt rood van de scheidsrechter. Haaland staat echter net buitenspel en dus wordt de rode kaart ingetrokken. Tot opluchting van Upamecano.

BMU - MCI | 17' Goal? Saneeeee, geen goal

Daar is de eerste grote kans voor Bayern. Leroy Sané gaat alleen op City-keeper Ederson af, maar zijn schot gaat voorlangs.

INT-BEN | 14' Doelpunt Inter!

Heerlijk doelpunt van Inter. Barella legt aan en schiet knap raak in de verre hoek. Na de eerdere 2-0 zege in Portugal lijkt het nu al niet meer mis te kunnen gaan voor Inter.

Inter-Benfica 1-0

BMU-MCI | 1' Aftrap

4 minuten later, maar ook Bayern Munchen is begonnen aan de wedstrijd tegen Manchester City. De Duitsers moeten een 3-0 achterstand wegwerken en hopen dus op een wonder in eigen huis.

INT-BEN | 1' Aftrap

Inter-Benfica is begonnen.

Nu ook bewegend beeld van werelddoelpunt Kramer

Het mocht door de late overwinning van Go Ahead (3-2) uiteindelijk niet baten, maar toch nog even nagenieten van het doelpunt van RKC-spits Kramer.

Werelddoelpunt RKC: Kramer schiet raak vanaf 40 (!) meter

GAE-RKC | Afgelopen

Doelpunt Lidberg

Go Ahead wint, ondanks een werelddoelpunt van Kramer, met 3-2 van RKC. Het winnende doelpunt van Lidberg viel diep in de blessuretijd, maar er is niets af te dingen op deze overwinning.

GAE-RKC | 95' Doelpunt Go Ahead Eagles!

Daar is toch nog het doelpunt van Go Ahead Eagles. Diep in blessuretijd maakt Lidberg er 3-2 van.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 3-2

GAE-RKC | 55' Doelpunt RKC Waalwijk!

Kramer viert de gelijkmaker

Via de kluts belandt de bal ineens voor de voeten van Kramer. De spits maakt er 2-2 van. Dit doelpunt is lang niet zo mooi als zijn eerste, maar dat zal hem een worst zijn. Het is alweer zijn twaalfde van het seizoen, alleen Van Hooijdonk (13), Douvikas en Simons (beiden 14) maakten er meer dit seizoen.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 2-2

INT-BEN | Opstelling Benfica

Benfica-trainer Roger Schmidt, voorheen PSV, stuurt deze elf namen het veld in. We herkennen onder andere de oud-Feyenoorder Aursnes.

INT-BEN | Opstelling Inter

Oranje-international en Inter-verdediger Dumfries staat in de basis tegen Benfica. De Vrij zit op de bank.

De Italianen verdedigen in eigen huis een voorsprong van 2-0.

GAE-RKC | 45' Tweede helft begonnen

Go Ahead en RKC zijn begonnen aan de tweede helft. Hopelijk is die net zo leuk als de eerste!

BMU-MCI | Opstelling Bayern München

Matthijs de Ligt staat in de basis bij Bayern München, dat vanavond (21.00 uur) tegen City een 3-0 achterstand moet goedmaken. Mazraoui, Blind en Gravenberch zitten net als vorige week op de bank.

Feyenoord is terug in Rome: 'Onwaarschijnlijk veel goede spelers'

Het is rust bij Go Ahead-RKC, dat geeft ons de gelegenheid om alvast vooruit te kijken naar morgen.

Dan kan Feyenoord zich revancheren voor de verloren Conference League-finale van vorig jaar. In mei 2022 verloor Feyenoord de eindstrijd met 1-0 van AS Roma. Op donderdagavond zijn de Italianen opnieuw de tegenstander, in de kwartfinales van de Europa League.

De Rotterdammers verdedigen een 1-0 voorsprong door de zege in eigen huis vorige week. Volgens trainer Arne Slot wordt het morgen niet makkelijk. Volgens hem beschikt AS Roma door "onuitputtelijke financiële mogelijkheden" over "onwaarschijnlijk veel" goede spelers.

Het deed Slot goed dat hij zag dat zijn team in de eerste wedstrijd knap weerstand bood. Als dit morgen weer lukt - een gelijkspel is voldoende voor plaatsing voor de halve finale - dan kan er gerust gesteld worden dat Feyenoord voor het tweede jaar op rij bezig is aan een zeer succesvolle Europese campagne.

Verheerlijken

Slot vindt het lastig om het huidige Feyenoord te vergelijken met het team waarmee hij vorig jaar de finale van het derde Europese toernooi haalde. "Je hebt de neiging om het team waar je het laatste mee werkt, te verheerlijken. Ik heb vorig jaar vaak genoten en dat doe ik nu weer. Bij AZ had ik met Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Calvin Stengs ook veel goede spelers."

GAE-RKC | Rust

We kunnen even bijkomen van een enerverende eerste helft.

Kramer opende het bal met een werelddoelpunt, maar daarna was Go Ahead Eagles oppermachtig in eigen huis. Dankzij doelpunten van Linthorst en Deijl staat de thuisploeg verdiend op voorsprong. Willumsson had daar zelfs 3-1 van kunnen maken, maar hij faalde hopeloos vanaf de strafschopstip.

GAE-RKC | 45' Go Ahead mist penalty

Seuntjens controleert de bal in de eigen zestien met zijn arm en dus gaat de bal terecht op de stip. Willumsson gaat achter de bal staan en schiet de bal echter schlemielig naast én over.

Daar komen Seuntjens en RKC goed weg.

GAE-RKC | 23' Doelpunt Go Ahead!

Deijl sprint een gat in de lucht na zijn doelpunt

Go Ahead is duidelijk niet onder de indruk van het werelddoelpunt van Kramer. Deijl schiet de thuisploeg na iets meer dan twintig minuten alweer op voorsprong. Onverdiend is het niet, want Go Ahead domineert RKC.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 2-1

GAE-RKC | Droge tweet RKC

Waar clubs over het algemeen met superlatieven en uitroeptekens verslag doen op Twitter, doet RKC dat heel droogjes.

GAE-RKC | Kramer kan het zelf ook amper geloven

Kramer kan het zelf ook amper geloven

GAE-RKC | 15' Doelpunt Go Ahead Eagles!

Evert Linthorst juicht na zijn gelijkmaker

Het doelpunt is niet zo mooi als die van Kramer, maar ook deze mag er zijn. Linthorst neemt een afgeslagen bal in een keer op zijn slof vanaf randje zestien en het staat weer gelijk in Deventer.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 1-1

GAE-RKC | 8' Doelpunt RKC!

Wat een werelddoelpunt van Kramer! De aanvoerder van RKC krijgt de bal net over de middenlijn aangespeeld, aarzelt niet en schiet de bal van grote afstand over keeper Jeffrey de Lange heen. Deze gaat de wereld over.

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk 0-1

Kramer viert zijn wereldgoal met zijn medespelers

GAE-RKC | 1' Aftrap

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk is begonnen in de Adelaarshorst.

Geen sneeuw, maar een zonnetje in Deventer!

Geen sneeuw dit keer, maar zonnetje: publiek loopt warm voor Go Ahead-RKC

AZ hoopt op ommekeer in Conference League

AZ-coach Jansen houdt ommekeer voor mogelijk: 'Omdat we erin geloven'

Hij herhaalde het een paar keer, zodat er geen enkele twijfel over bleef bestaan. Ja, AZ gelooft volop in een ommekeer tegen Anderlecht, donderdagavond, in de returnwedstrijd in de kwartfinales van de Conference League. Waarom zouden de Alkmaarders niet alsnog een ronde verder kunnen komen?

Natuurlijk wordt het vanwege de 2-0 achterstand een flinke klus, beaamde trainer Pascal Jansen. Hij put echter vertrouwen uit een recente comeback in de Engelse competitie, ten koste van koploper Arsenal.

Jansen: "De aanstaande, mogelijke kampioen in de Premier League stond met 2-0 voor tegen West Ham en vervolgens wordt het in die wedstrijd ook nog 2-2. In het voetbal is het niet uitgesloten dat je twee doelpunten maakt en zelf niets meer incasseert. Dat zou morgen een verlenging betekenen."

Mourinho: 'Respect voor Feyenoord, maar ik vertrouw op mijn spelers'

Feyenoord verdedigt morgen een 1-0 voorsprong tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De markante trainer van de Italianen, José Mourinho, ziet in Feyenoord een geduchte tegenstander.

Mourinho: 'Respect voor Feyenoord, maar ik vertrouw op mijn spelers'

Bayern München blijft ook na trainerswissel onrustig: 'Dit hoort bij de club'

Oliver Kahn

Het loopt even niet zo soepel bij Bayern München. De Duitse landskampioen verloor vorige week de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League tegen Manchester City met ondubbelzinnige cijfers: het werd 3-0 voor de Engelsen. Een dreun die niet op zich lijkt te staan; het is onrustig aan de Säbener Strasse.

Spelers van RKC Waalwijk komen aan bij de Adelaarshorst

Michiel Kramer

Go Ahead-RKC eerder afgelast

Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk is dus een inhaalduel. De wedstrijd werd namelijk op 10 maart op het laatste moment afgelast door de sneeuwval. Lang leek het duel - driekwartier later dan gepland - gewoon door te gaan, maar op het laatste moment werd de stekker er toch uitgetrokken.

De sneeuw op het veld begon door de dalende temperaturen te klonteren en dat maakte voetballen onmogelijk, anders dan om 18.00 uur werd geconcludeerd bij een veldinspectie.

Nog even over gisteren...

De eerste halvefinalisten van de Champions league zijn al bekend. Real Madrid won dinsdag ook de return van Chelsea. Evenals in Bernabéu werd het 2-0 voor de Koninklijke.

Bij de andere kwartfinale was het een stuk spannender. AC Milan plaatste zich voor het eerst sinds 2007 voor de halve finales na een 1-1 gelijkspel bij Napoli. Dat was genoeg voor Milan, omdat het vorige week de thuiswedstrijd met 1-0 had gewonnen.

Welkom!

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het inhaalduel Go Ahead Eagles-RKC Waalwijk in de eredivisie (18.45 uur). Op 10 maart waren beide ploegen er helemaal klaar voor, maar werd het duel alsnog afgelast vanwege de sneeuwval.

Vanaf 21.00 uur volgen we ook twee returns in de kwartfinales van de Champions League: Inter-Benfica en Bayern München-Manchester City.

Inter verdedigt een 2-0 voorsprong tegen Benfica en is bij winst zeker van de halve finale tegen stadsgenoot AC Milan. Het Bayern München van Matthijs de Ligt hoopt op een wonder tegen City. De Duitsers moeten in eiegn huis een 3-0 achterstand uit het heenduel goed maken.