liveblog

Groningen dieper in de zorgen โ€ข Feyenoord weer stap dichter bij Coolsingel

Vandaag vier wedstrijden in de eredivisie:

Wil je automatische updates op je smartphone ontvangen? Klik dan op het belletje.

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons blog. Op dit moment kunt u op NPO 1 kijken naar de samenvatting van de wedstrijden van vandaag en later op de dag (22.15 uur) is RKC-aanvoerder Michiel Kramer te gast bij Studio Voetbal.

Fijne avond!

FOR-GRO | Wedstrijdverslag

Thijmen Blokzijl baalt van een gemiste kans

FC Groningen ziet degradatie dichterbij komen na verlies bij Fortuna

De gedachten gingen terug naar zondag 13 november vorig jaar. Onder de vorige coach Frank Wormuth verloor FC Groningen ondanks een groot veldoverwicht thuis met 3-2 van Fortuna Sittard. Het was de laatste wedstrijd van 2022. Groningen was naar de vijftiende plaats in de eredivisie gezakt. Een dag later werd de Duitse coach ontslagen.

Van de veilige vijftiende plaats kan Groningen nu alleen maar dromen. De noorderlingen gingen zondag bij Fortuna met 3-1 onderuit, waar naaste concurrenten FC Emmen (2-1 winst bij SC Cambuur) en Excelsior (0-0 tegen FC Twente) punten pakten. Zeventiende staat Groningen, met zeven punten achterstand op de nummer zestien.

Uitslagen en stand eredivisie

  • NOS
    Uitslagen speelronde 27
  • NOS
    Stand eredivisie

FOR-GRO | 90+3' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Fortuna beslist de wedstrijd in de vorm van Paul Gladon. De oud-speler kopt raak na een vrije trap en brengt zo zijn nieuwe ploeg op een 3-1 voorsprong. Niet veel later wordt er afgefloten.

FOR-GRO | 90' Nog een paar spannende minuten

Groningen pompt de bal constant naar voren in de hoop een 2-2 te forceren, maar Fortuna houdt voorlopig stand. Er komen vier minuten blessuretijd bij.

Ondertussen in Spanje...

Karim Benzema

Met drie goals in zeven minuten (!) speelt Benzema hoofdrol in 6-0 zege Real

Mede dankzij een ontketende Karim Benzema heeft Real Madrid in de Spaanse competitie een eenvoudige zege geboekt op Real Valladolid (6-0). De Fransman maakte in de eerste helft binnen zeven minuten een hattrick.

Ondanks de overwinning blijft Real Madrid op ruime achterstand staan van koploper FC Barcelona, dat gisteren met 4-0 van hekkensluiter Elche won. De afstand tussen de nummer รฉรฉn en de nummer twee blijft ook na dit weekend twaalf punten.

FOR-GRO | 75' DOELPUNT FC Groningen!

Ricardo Pepi brengt Groningen eindelijk de verlossende aansluitingstreffer. Met een hard afstandschot verrast hij Pandur. 2-1 in Sittard en een spannende slotfase lijkt op komst.

FOR-GRO | 74' Groningen op de paal

Het zit Groningen ook niet mee. Nu schiet Isak Mรครคttรค op de paal en schiet Blokzijl in de rebound naast. Het lijkt ook niet te mogen voor Groningen in deze fase van de competitie.

FOR-GRO | 67' Grote kans Groningen!

Daar was bijna de aansluitingstreffer. Liam van Gelderen kan vrij inkoppen op een paar meter van de goal, maar Pandur weet knap te redden.

FOR-GRO | 55' Fortuna heeft nog niks te vrezen

Na zo'n tien minuten spelen in de tweede helft is er nog weinig gebeurd. Groningen probeert het wel, maar is simpelweg niet bij machte om het Fortuna echt moeilijk te maken. De laatste minuten is de thuisploeg vooral op de helft van de Groningers te vinden.

FOR-GRO | 46' Tweede helft

De bal rolt weer in Limburg, waar Groningen, dat de punten heel hard nodig heeft, op zoek moet gaan naar een snelle aansluitingstreffer.

FOR-GRO | 44' DOELPUNT FORTUNA SITTARD!

Op slag van rust is het 2-0 in Sittard. Noslin met het harde schot, Verrips maakt nog wel een redding, maar uit de rebound is Cordoba het scherpst en maakt hij zijn tweede van de dag.

Samenvattingen

Omdat er toch niet heel veel gebeurt bij Fortuna-Groningen kunt u mooi even rustig kijken naar de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden van vandaag.

FOR-GRO | 3' DOELPUNT FORTUNA!

Oratmangoen verspeelt de bal simpel op het middenveld waarna even later Noslin de bal voorgeeft op de inlopende Cordoba. Die tikt de bal in de verre hoek voor de 1-0.

FOR-GRO | 1' Begonnen!

De laatste wedstrijd van dit weekend is begonnen. Fortuna staat 12de en Groningen 17de. De Groningers staan zeven punten van de veilige 15de plek en hebben dus eigenlijk alleen iets aan een zege.

FOR-GRO | Wat feitjes op een rij

- Dit is het duel van de verst van elkaar gelegen eredivisieclubs: 316 kilometer. Beide clubs wonnen in Sittard 4 van de 20 eerdere duels, liefst 12 keer werd het gelijk.

- Fortuna won dit seizoen in Groningen: 2-3. Pepi en Krรผger scoorden voor de thuisploeg, Gladon (2) en Noslin (diep in blessuretijd) voor de Limburgers.

- Fortuna verloor 4 van de laatste 5 duels. Groningen verloor de laatste 3 duels, zonder zelf te scoren.

- Fortuna-aanvaller Paul Gladon speelde ook bij Groningen.

- Oliver Antman staat voor het eerst in de basis bij Groningen. De Fin scoorde in zijn debuutwedstrijd tegen Twente (1-1), maar scoorde niet als invaller na rust tegen PSV (6-0) en Heerenveen (0-2).

UTR-VOL | Wedstrijdverslag

Douvikas

Opnieuw puntenverlies voor Utrecht na drie afgekeurde goals tegen Volendam

FC Utrecht heeft opnieuw thuis niet weten te winnen van een lager geklasseerde ploeg. Na nederlagen tegen Fortuna Sittard (1-2) en Go Ahead Eagles (1-2) kwam de ploeg van Michael Silberbauer vanmiddag niet verder dan 0-0 tegen Volendam.

De Utrechters wisten Volendam-doelman Filip Stankovic wel drie keer te passeren, maar alle treffers werden geannuleerd, tot woede van de Utrechters.

SPA-FEY | Wedstrijdverslag

Santiago Gimรฉnez

Feyenoord zet reuzenstap richting landstitel na zege op Sparta en misstap Ajax

Feyenoord heeft zondag een reuzenstap gezet richting de eerste landstitel sinds 2017. De ploeg van Arne Slot won de Rotterdamse derby op bezoek bij Sparta (1-3) en zag Ajax eerder op de dag gelijkspelen tegen Go Ahead Eagles.

Met nog zeven wedstrijden te gaan is het verschil tussen de koploper en nummer twee Ajax en nummer drie PSV acht punten. Feyenoord heeft met een relatief makkelijk programma voor de boeg de titel dus voor het grijpen.

UTR-VOL | 90+8' Einde wedstrijd

Ook in Utrecht is het afgelopen. Volendam pakt een zwaarbevochten punt. Utrecht zal vooral balen van de afgekeurde goals.

UTR-VOL | 90+5' Mรผhren redt Volendam

De spits haalt een kopbal van de lijn waardoor het nog altijd 0-0 staat in Utrecht.

SPA-FEY | 90+3' Afgelopen!

Vooraf werd de uitwedstrijd bij Sparta nog gezien als een van de laatste lastige wedstrijden voor Feyenoord dit seizoen, maar na rust had de club uit zuid duidelijk de bovenhand. 3-1 voor de koploper, die nu acht punten voorsprong heeft op Ajax en PSV.

UTR-VOL | 86' Toch geen doelpunt Utrecht

Op het moment dat Douvikas de bal binnentikt, staat Bas Dost hinderlijk buitenspel. Na tussenkomst van VAR Danny Makkelie gaat ook deze treffer niet door.

UTR-VOL | 83' DOELPUNT FC UTRECHT!

Na twee afgekeurde goals is het eindelijk raak voor Utrecht. Douvikas maakt zijn veertiende van het seizoen en zet Utrecht daarmee op een verdiende 1-0 voorsprong.

UTR-VOL | 81' Goede kans Utrecht

Brouwers neemt met een volley het Volendamse doel onder vuur. Dat ziet er gevaarlijk uit, maar STankovic tikt de bal net over.

SPA-FEY | 76' DOELPUNT FEYENOORD!

Deze wedstrijd lijkt gespeeld. David Hancko duikt opeens voor keeper Olij op en via de keeper hobbelt de bal het doel in. 1-3 op Spangen.

UTR-VOL | 73' Volendam kruipt uit de schulp

Volendam voelt dat er wat te halen valt in Utrecht en probeert iets meer de aanval te zoeken. Het zorgt ervoor dat er wat meer ruimtes op het veld ontstaan. Misschien dat deze wedstrijd nog een spannende slotfase gaat krijgen.

SPA-FEY | 72' Bijna Szymanski

Feyenoord lijkt meteen korte metten te willen maken met Sparta. Dit keer is het Szymanski die vanaf twee meter de bal er niet in krijgt na een fraaie voorzet van invaller Dilrosun. Sparta zal even moeten bijkomen alvorens het de rug kan rechten en op zoek kan gaan naar de gelijkmaker.

SPA-FEY | 70' DOELPUNT FEYENOORD!

Daar is dan toch de treffer voor Gimenez. Jahanbakhsh stuurt de Mexicaan met een schitterende pass de diepte in, daarna wipt de spits met een fraaie voetbeweging de bal langs keeper Olij.

SPA-FEY | Goede kansen voor Feyenoord

Eerst is het Szymanski die vrij kan inschieten, maar uit de draai naast mikt. Zojuist krijgt Gimenez op aangeven van Paixรฃo de uitgelezen mogelijkheid om er 1-2 van te maken, maar hij maait hard over.

UTR-VOL | 60' Geen doelpunt Utrecht

Utrecht lijkt in eigen huis op voorsprong te komen. Klaiber komt door over rechts, zijn voorzet wordt door Volendam-keeper Stankovic slecht verwerkt waarna Ramselaar simpel binnen kan werken. maar Klaiber liet de bal over de zijlijn lopen, iets wat de VAR achteraf ook constateert.

Nog steeds 0-0 dus.

SPA-FEY | 53' Sparta ook

Sparta moet even vrezen voor een strafschop tegen. Bart Vriends lijkt in een duel met Gernot Trauner hands te maken, maar scheidsrechter Higler ziet er niks in. Ook de VAR laat niet van zich horen.

SPA-FEY | 49' Feyenoord gevaarlijk

Al heel snel een hele grote kans voor Feyenoord. Szymanski heeft de bal voor het inschieten op enkele meters van het doel, maar Eerdhuizen gooit zijn lichaam ervoor.

UTR-VOL | 46' Tweede helft

Ook in Utrecht rolt de bal weer.

SPA-FEY | 46' Tweede helft begonnen

De bal rolt weer op Spangen.

SPA-FEY | Van Crooij zal slecht slapen

Vito van Crooij is de eerste Spartaan met een misser vanaf de stip tegen Feyenoord in een eredivisieduel sinds Eddy Ridderhof. Zijn inzet werd op 1 april 1987 gekeerd door John Blankenstein, en Feyenoord won met 1-2 op Het Kasteel.

SPA-FEY | 45+2' Wellenreuther verslaat Van Crooij twee keer

Met 1-1 gaan beide ploegen de rust in en Feyenoord mag een standbeeld op gaan richten voor keeper Timon Wellenreuther. Eerst keert de Duitser een schot van Van Crooij, die alleen op hem afgaat.

Kort daarna komt de bal op de arm van Mats Wieffer en gaat de bal op de stip. Weer is het Wellenreuther tegen Van Crooij en weer is de Feyenoord-keeper de winnaar van het persoonlijke duel.

Timon Wellenreuther is de grote man bij Feyenoord

SPA-FEY | 34' DOELPUNT SPARTA!

Wat een geweldige goal van Mica Pinto. De Sparta-back krult de bal op heerlijke wijze in de bovenhoek achter Timon Wellenreuther. Het staat weer gelijk.

Sparta viert de 1-1

UTR-VOL | 31' Kans Utrecht

Daar is de eerste echt grote kans voor FC Utrecht. Sean Klaiber zet Tasos Douvikas vrij voor Volendam-doelman Filip Stankovic. De topscorer van de eredivisie weet dit keer geen raad met de mogelijkheid, omdat Stankovic de bal keert.

SPA-FEY | 23' Kans Sparta

Koki Saito met het gevaarlijke schot. De Japanner dwingt Feyenoord-goalie Wellenreuther tot een redding met een bekeken schotje richting de verre hoek. Ondanks de voorsprong van Feyenoord is Sparta zeker niet kansloos in deze wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn weet met goed aanvalsspel zo nu en dan gevaarlijk te worden.

UTR-VOL | 22' Nog weinig gebeurd

In Utrecht valt er nog weinig te beleven. Utrecht heeft wel het overwicht, maar doet er bar weinig mee. Volendam houdt voorlopig redelijk stand.

SPA-FEY | 12' DOELPUNT FEYENOORD!

Paixรฃo opent de score voor de bezoekende Rotterdammers. De rappe Braziliaan ramt een afgeslagen corner hard in het dak van het doel.

Igor Paixao viert zijn doelpunt

SPA-FEY | 10' Feyenoord dringt aan

Na tien minuten spelen is Feyenoord zoals verwacht de bovenliggende partij, maar afgezien van wat gevaarlijke situaties heeft dat nog niets opgeleverd. Sparta is vooralsnog een paar keer bijna gevaarlijk in de omschakeling.

UTR-VOL | Mijlpaal voor Van Mieghem

Daryl van Mieghem speelt zijn 300ste competitiewedstrijd in het Nederlandse profvoetbal (125 eredivisie, 174 eerste divisie).

Hij ziet wel bijna zijn ploeg op achterstand komen na een inzet van Van de Streek. Volendam-keeper Stankovic houdt zijn doel echter schoon.

Wedstrijd begonnen in Utrecht en Rotterdam

Sparta-Feyenoord en Utrecht-Volendam zijn van start gegaan!

GAE-AJA | Wedstrijdverslag

Brobbey in duel met Amofa

Ajax krijgt weer flinke tik in titelrace na punt in Deventer

Na de verloren Klassieker van twee weken terug heeft Ajax een nieuwe dreun moeten incasseren. Op bezoek bij Go Ahead Eagles bleef het steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor koploper Feyenoord later vandaag het gat kan vergroten naar acht punten.

Trainer John Heitinga verraste met een basisplaats voor linksback Youri Baas, die in de eredivisie voor het eerst aan de aftrap stond bij de Amsterdammers. Dat ging onder meer ten koste van Owen Wijndal, die Heitinga nog onvoldoende heeft overtuigd, zo gaf de trainer vooraf aan.

UTR-VOL | Wat feitjes op een rij

- Volendam won slechts 1 van de vorige 19 eredivisieduels in Utrecht, in 1989 met 0-3 (Kromheer 2, Berghuis). Utrecht won 9 keer, 9 keer werd het gelijk, zo ook de laatste keer (2008-2009): 0-0.

- Utrecht won dit seizoen in Volendam: 0-4 (Booth, Dost, V.d.Streek, Bozdogan).

- Volendam won na de winterstop 6 van zijn 12 duels. Utrecht haalde slechts 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden.

- Henk Veerman (Volendam) speelde vorig seizoen 8 duels voor Utrecht (1 doelpunt).

- Fabian de Keijzer staat voor het eerst dit seizoen onder de lat bij Utrecht. Hij keepte dit seizoen zijn 11 competitiewedstrijden bij Jong Utrecht, en hield daarin 2 keer de nul.

SPA-FEY | Wat feitjes op een rij

- Sparta ontving stadgenoot Feyenoord 55 keer in de eredivisie. Sparta won negen keer, 33 keer was Feyenoord de sterkste. In 2017 werd het liefst 0-7.

- Feyenoord-coach Arne Slot speelde tussen 2007 en 2009 54 duels voor Sparta. In 2008 kopte hij Sparta naar een 2-1 overwinning op de stadgenoot.

- Sparta-captain en oud-Feyenoorder Adil Auassar meldde deze week dat hij na dit seizoen stopt. Hij gaat werken in de Sparta-opleiding.

- Igor Paixรฃo keert terug in de basis bij Feyenoord en vervangt de geschorste Oussama Idrissi. Zijn laatste basisplaats in de eredivisie was het laatste puntverlies van de Rotterdammers: 2-2 in het thuisduel met PSV.

GAE-AJA | 90+5' Afgelopen!

Einde wedstrijd in Deventer. Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead waardoor Feyenoord een belangrijke slag kan slaan wanneer het straks aftrapt tegen Sparta.

GAE - AJA | 90' Rentree voor Kuipers

Aanvoerder Bas Kuipers krijgt ook minuten vandaag. Onder leiding van een daverend applaus maakt hij na dik twee maanden blessureleed zijn rentree.

GAE-AJA | Slotfase breekt aan

Het gaan nog een paar hete minuten worden in Deventer. Met een 0-0 tussenstand lijkt Ajax dure punten te gaan verspelen in de titelstrijd. Go Ahead koester de tussenstand. Ajax heeft inmiddels spits Lucca erin gebracht.

GAE-AJA | Kans Klaassen

Klaassen haalt uit vanaf randje zestien en zet De Lange voor het eerst in de tweede helft aan het werk. Nog altijd 0-0 in Deventer.

GAE-AJA | 63' Nog altijd een open wedstrijd

Na dik een uur spelen is er nog steeds niet gescoord in Deventer. Het is een open wedstrijd, met veel balbezit voor Ajax, maar met kansjes over en weer. Go Ahead wordt zeker niet weggespeeld en is bij vlagen ook gevaarlijk. Deze pot kan nog alle kanten op.

SPA-FEY | Opstelling Feyenoord, Trauner in de basis

De Oostenrijker keerde niet helemaal lekker terug van de interlandperiode, maar is fit genoeg om te spelen tegen Sparta. Pedersen vervangt Geertruida, die tijdens zijn debuut voor Oranje tegen Frankrijk een hamstringblessure opliep.

GAE-AJA | Was het buitenspel of niet?

Nog heel even terug naar de afgekeurde goal van Mohamed Kudus in de eerste helft. In de herhaling lijkt de Ghanees niet buitenspel te staan, maar het vlagsignaals van assistent Richard Polman blijft na bestudering van de beelden staan.

Omdat Kudus voor een groot gedeelte wordt afgedekt door andere spelers konden er geen lijnen getrokken worden in Zeist. En dan telt het oordeel van de grensrechter.

  • NOS
    Mohamed Kudus staat buitenspel
  • NOS
    Mohamed Kudus staat buitenspel
  • NOS
    Assistent-scheidsrechter Richard Polman geeft aan hoeveel het scheelde

GAE-AJA | 46' Tweede helft begonnen

De bal rolt weer in Deventer!

GAE-AJA | 45' Rust

We gaan zonder doelpunten de rust in. Beide ploegen kregen een paar grote kansen, maar gescoord is er nog niet.

GAE-AJA | 33' Doelpunt Kudus afgekeurd

Ajax lijkt op voorsprong te komen in Deventer, maar het feest gaat niet door voor de Amsterdammers. Kudus staat net aan buitenspel op het moment dat Tadic de voorzet geeft op zijn rake kopbal.

GAE-AJA | 15' Wedstrijd komt los

Daar was bijna de 1-0. Go Ahead met de uitbraak via Lidberg, die daarna de bal voorgeeft op Stokkers. Zijn schot van dichtbij wordt gekeerd door Rulli en ook de rebound van Rommens gaat er niet in.

Daarna gaat Brobbey goed door op links, maar zijn harde schot in de korte hoek wordt eruit gehouden door Go Ahead-keeper De Lange. Deze wedstrijd begint eindelijk los te komen.

GAE-AJA | Wat feitjes op een rij

- Go Ahead ontving Ajax 32 keer eerder in de eredivisie en boekte vorig jaar de achtste zege: 2-1. Ajax triomfeerde 21 keer (grootste zege: 0-6 in 1993).

- Ajax won de vorige drie duels met Go Ahead niet. Dit seizoen werd het in de Arena 1-1 (Klaassen en Willumsson).

- Steven Berghuis (Ajax) treft vader Frank en broer Tristan (assistenten Go Ahead).

GAE-AJA | 4' Eerste kans is voor Ajax

Ajax is in het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij en na vier minuten spelen levert dat de eerste kans op. Brobbey krijgt de bal aangespeeld in de zestien en legt af op Klaassen, maar laatstgenoemde raakt de bal helemaal verkeerd. Go Ahead is gewaarschuwd.

GAE-AJA | 1' Aftrap!

We zijn begonnen in Deventer! Ajax mag niet verliezen wil het PSV weer voorbij op de ranglijst en Go Ahead wil graag winnen om afstand te nemen van de gevaarlijke plekken onderin.

SPA-FEY | De ademhalingscoach van Feyenoorder Pedersen: 'Hij is geobsedeerd door details'

Feyenoorder Marcus Pedersen zei na zijn late, winnende goal tegen AZ baat te hebben bij een 'ademhalingscoach'. Het helpt hem in wedstrijden langer energiek te blijven en het droeg daarmee wellicht ook bij aan dat doelpunt.

Die ademhalingscoach waar Pedersen het over had, is Robbin Vredeveld (30). De twee doen wekelijks een sessie. "Het is geen zweverig gedoe. Ik leg het fundament waarop voetballers hun prestatie kunnen verbeteren."

Vredeveld had een "valse start" in het leven. Hij werd geboren met een zware vorm van astma, werd direct gescheiden van zijn moeder en leefde de eerste jaren in een astmacentrum. Hij groeide over de meeste klachten heen, maar de interesse voor ademhaling bleef.

Marcus Pedersen

El Yaakoubi reageert op afpakken aanvoerdersband: 'Ik streef naar nog inclusievere samenleving'

El Yaakoubi reageert op afpakken aanvoerdersband: 'Ik streef naar nog inclusievere samenleving'

Samenvattingen van de tot nu toe gespeelde duels

Bekijk hieronder de samenvattingen van de 27ste speelronde van de eredivisie, met onder meer de winst van PSV bij NEC.

GAE-AJA | Bijzonder duel voor Kuipers en Baas

Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers is er weer bij na een elleboogblessure. In januari raakte hij geblesseerd na een val in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard en vandaag zit hij weer op de bank naast trainer Renรฉ Hake.

Go Ahead (W4-G5-V0) is 9 eredivisiewedstrijden ongeslagen met Bas Kuipers op het veld, sinds een 3-4 nederlaag tegen Feyenoord op 9 september. Deze ongeslagen reeks bevat een 1-1 gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.

Youri Baas begint voor het eerst in de basis bij Ajax in de eredivisie. Hij was trefzeker in zijn laatste basisplek in de eerste divisie, voor Jong Ajax bij NAC Breda op 13 maart (2-6).

GAE-AJA | Kan Taylor zich na nachtmerrie-wissel herpakken? 'Hou vast aan De Ligt'

Kenneth Taylors basisdebuut in Oranje tegen WK-finalist Frankrijk moest vorige week een nieuw hoogtepunt worden in zijn prille voetballoopbaan. Het eindigde in een nachtmerrie. De 20-jarige Ajacied werd bij 3-0 achterstand na 33 minuten gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. "Interessant om te kijken hoe hij hier nu mee omgaat," zegt Willem Weijs.

Weijs is zijn oud-jeugdtrainer bij Ajax en bekijkt de wedstrijd Go Ahead Eagles-Ajax vanmiddag (12.15 uur) met extra interesse. Juist bij tegenslagen onderscheiden de grote jongens zich immers van de kleintjes, zo is zijn opvatting.

"Een voetballer kan nooit de top halen als hij niet door dit soort momenten heen komt. Spelers krijgen vroeg of laat allemaal een keer te maken met tegenslag, dus aan hen de taak om zich daartegen te weren."

Kenneth Taylor (Ajax)

Stand in de eredivisie

Stand in de eredivisie

Programma en uitslagen speelronde 27

Programma en uitslagen speelronde 27

Welkom!

Goedemorgen, vandaag vier wedstrijden in de eredivisie. Ajax komt al vroeg in actie in Deventer en moet winnen om in het spoor van Feyenoord te blijven. De trotse koploper speelt vanmiddag de stadsderby in Spangen tegen Sparta. Daarnaast nemen FC Utrecht en FC Volendam het tegen elkaar op, waarna Fortuna Sittard en FC Groningen de voetbalzondag afsluiten.

Volg alle ontwikkelingen op de velden in ons liveblog!