liveblog
NOS VoetbalAangepast

Ziyech na mislukte transfer in basis bij Chelsea • Eerste Saudische goal Ronaldo

In dit liveblog blikken we vooruitblik op het nationale en internationale voetbalweekend.

liveblog gesloten

Chelsea met Ziyech en dure debutanten niet langs Fulham

Chelsea heeft met tal van miljoenenaankopen én Hakim Ziyech, op veld niet gewonnen van Fulham in de Premier League. Op Stamford Bridge werd het 0-0.

De Argentijn Enzo Fernández (voor 121 miljoen euro overgekomen van Benfica) debuteerde met een basisplaats op het middenveld bij Chelsea en ook eerdere aanwinsten Mychajlo Moedryk en Benoît Badiashile startten bij de Blues.

Op de rechterflank stond verrassend de man die liever in Parijs had willen zijn: Hakim Ziyech. De huurtransfer van de linkspoot naar Paris Saint-Germain ging dinsdag door administratieve blunders van Chelsea niet door.

De samenvatting van Fortuna Sittard - Sparta

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam

FOR-SPA | '90+3 Het zit erop: 0-0

Een matige wedstrijd tussen Fortuna en Sparta is afgelopen. In de eerste helft waren de Rotterdammers (nu negen duels op rij ongeslagen) iets beter, terwijl Fortuna na rust de sterkere partij was.

Uiteindelijk kwam alleen de Sittardse Prins Carnaval (Stadsprins Ruud II) tot scoren, maar zijn rake penalty in de rust bleek niet te tellen: 0-0.

Stadsprins Ruud II is ijskoud van elf meter

FOR-SPA | '82 Fortuna gaat er vol voor

Het valt te prijzen dat Fortuna deze duffe wedstrijd nog wakker probeert te kussen. In de afgelopen twintig minuten spelen de Limburgers met overgave.

Zo nu en dan levert het een kans op, zoals een minuutje geleden toen Córdoba over schoot. Hij werd kort daarna vervangen door Paul Gladon.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

De eerste Saudische goal van Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft zijn club Al-Nassr met zijn eerste treffer in de competitie van Saudi-Arabië een punt bezorgd. De wedstrijd bij Al-Fateh eindigde door de door Ronaldo benutte strafschop in 2-2.

De 37-jarige Portugees scoorde vanaf 11 meter in de 93e minuut en voorkwam daarmee een nederlaag van zijn club. Ronaldo was er in de eerste competitiewedstrijd voor Al-Nassr niet in geslaagd om tot een doelpunt te komen. Ook in de verloren wedstrijd van zijn club in de Supercup was hij niet trefzeker.

Ronaldo maakt zijn eerste goal voor Al Nassr vanaf de stip

FOR-SPA | '74 Daar was Namli bijna!

Een goede kans voor Namli. Hij speelt in de zestien op fraaie wijze een mannetje uit en kan schieten.

Pandur is in de tussen tijd snel uitgekomen en ligt dwars.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | '62 Fortuna dreigend

Na een weinig enerverend kwartier, is Fortuna tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer. Het is aan keeper Olij te danken dat het bij 0-0 bleef.

Olij maakt een uitstekend seizoen door en blinkt regelmatig uit met snelle reflexen.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | '51 Het is bijna carnaval

Het is bijna carnaval en dat zie je natuurlijk ook terug bij Fortuna Sittard. Op onderstaande foto zien we de lokale Prins Carnaval Ruud Rosseau, die deze maand onder de naam Stadsprins Ruud II heerst over Sittard, zijn onderdanen groeten.

Stadsprins Ruud II (links) groet zijn stadsgenoten

FOR-SPA | '46 Gaan we weer!

De tweede helft is begonnen in Sittard. Hopelijk gaan we wat meer kansen zien dan voor rust.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | '45+2 Rust in Sittard

De eerste helft zit erop. Het werd na een leuk begin steeds saaier.

Het kan in de tweede helft alleen maar beter, zou je zeggen.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | '41 Fortuna houdt tegen

Sparta zoekt de laatste tien minuten geduldig naar een opening, maar vindt die vooralsnog niet. We kijken zodoende naar een wedstrijd zonder kansen.

Fortuna staat achterin prima en hoopt het Sparta met snelle uitbraken moeilijk te maken.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

Siovas heeft Lauritsen aardig in de tang

Geblesseerde Neuer blijft keepen voor Duitsland

Manuel Neuer is ook na het mislukte WK in Qatar niet van plan te bedanken voor het Duitse nationale voetbalelftal. "Er zijn mensen die genoeg hebben van de oude spelers, maar ik ben er nog. Bondscoach Hansi Flick gaat er vanuit dat ik terugkeer en ik weet dat ik daar alles aan zal doen", zei de 36-jarige doelman van Bayern München in de Suddeutsche Zeitung.

Neuer (36) komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Hij brak zijn been tijdens een skitocht. Dat gebeurde kort na het WK in Qater, waar Neuer met Duitsland een pijnlijk vroege aftocht beleefde na de groepsfase. "Als de tijd rijp is, zal ik in de spiegel kijken en mezelf de waarheid vertellen. Als ik niet presteer, zal ik mijn positie opgeven, maar ik verwacht niet dat dat zal gebeuren."

FOR-SPA | '27 Sparta controleert

Sparta heeft inmiddels rond de zestig procent balbezit en controleert in Sittard. Zojuist voorkwam Fortuna-keeper Pandur een doelpunt, toen hij een gevaarlijke voorzet van links voor de voeten van Van Crooij wegplukte.

Dat Sparta de baas is op het middenveld is eigenlijk niet zo gek. Ook zonder Mijnans beschikken de Rotterdammers over veel voetballend vermorgen. Op het middenveld staan De Guzmán, Kitolano en Verschueren: geen Xavi, Iniesta en Busquets, maar het drietal houdt de bal toch met gemak in de ploeg.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

De ervaren De Guzmán aan de bal tijdens Fortuna - Sparta

FOR-SPA | '18 Duel in rustig vaarwater

Na een levendige openingsfase is het nu rustig bij Fortuna - Sparta. De Rotterdammers hebben wat meer controle gekregen en houdt Fortuna nu wat gemakkelijker in bedwang.

Het zal Sparta-trainer Maurice Steijn goed doen.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

Ziyech na transfersoap gewoon in de basis bij Chelsea

Deze week verprutste Chelsea de overstap van Hakim Ziyech naar PSG. De Londenaren haalden deze transferperiode de ene na de andere speler, maar een uitgaande huurtransfer op tijd afronden bleek te veel gevraagd.

Vanavond start Ziyech namens Chelsea in de basis tegen Fulham. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.

FOR-SPA | 5' Eerste kans voor Fortuna

Fortuna is lekker uit de startblokken geschoten. De thuisploeg valt aan en is gevaarlijk.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Özyakup, maar zijn schot werd gekeerd door Sparta-keeper Olij.

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | '1 We zijn begonnen

De twintigste speelronde van dit eredivisieseizoen is onderweg: de bal rolt bij Fortuna tegen Sparta!

Fortuna Sittard - Sparta 0-0

FOR-SPA | Burak jaagt op veldgoal

Fortuna's vedette Burak Yilmaz scoorde dit seizoen acht keer. Daarvan maakte de Turk er zes vanaf de strafschopstip.

Daar is natuurlijk niks mis mee, maar Burak zal het ongetwijfeld prettig vinden weer eens een veldgoal te maken. De laatste keer dat hem dat lukte was op 23 augustus 2022, tegen Cambuur.

De stand voor dit eredivisieweekend

Kort voor het voetbalweekend losbarst nog even de stand in de eredivisie. Bij een zege haakt Sparta - en dat is een prestatie op zich - aan bij de topvijf. Fortuna wipt bij een overwinning in ieder geval even over NEC heen.

FOR-SPA | Zo start Fortuna

Bij Fortuna geen wijzigingen ten opzichte van het uitduel met Cambuur van vorige week. Geef trainer Julio Velázquez eens ongelijk: bij Cambuur werden met deze elf drie punten gepakt.

Paul Gladon, de ervaren spits, begint weer op de bank.

FOR-SPA | De opstelling van Sparta

De elf van de 'nachtploeg' van Sparta zijn bekend: op het middenveld staat Jonathan de Guzmán in de basis, nu Sven Mijnans vertrokken is naar AZ. Sparta speelt in het zwart als ode aan het Jules Deelder, de verstokte Sparta-supporter, schrijver en Rotterdamse 'nachtburgemeester' die in 2019 overleed.

Wedstrijdje minder schorsing voor Stengs

Calvin Stengs zou vier wedstrijden aan de kant zitten naar aanleiding van een slaande beweging tegen Anderlecht, maar dat is in een hoger beroep teruggebracht naar drie duels. De Nederlandse middenvelder van Antwerp heeft ook nog twee voorwaardelijke wedstrijden schorsing achter zijn naam staan.

Antwerp liet vandaag ook weten dat Viktor Fischer, voormalig wonderkind van Ajax, bij de club vertrekt. De Deen gaat op huurbasis naar het Zweedse AIK.

Sponsordeal met Saudi-Arabië voor WK vrouwen wekt woede, KNVB wacht af

De mensenrechtenschendingen in Qatar waren voor en tijdens het afgelopen WK voetbal voor mannen voortdurend onderwerp van gesprek. Een doorlopend dilemma, met name in westerse landen. Met een WK voor vrouwen dit jaar in Australië en Nieuw-Zeeland leek een soortgelijke discussie niet aan de orde.

Maar die kwam er toch, dankzij een omstreden sponsordeal. De Britse krant The Guardian berichtte woensdag als eerste over een vermeende sponsorovereenkomst tussen het toerismebureau van Saudi-Arabië, Visit Saudi, en de wereldvoetbalbond FIFA voor het aanstaande WK voor vrouwen, dat van 20 juli tot 20 augustus wordt gehouden.

De FIFA en Visit Saudi lieten zich niet uit over de kwestie, een nieuw voorbeeld van 'sportswashing'. Maar de organiserende landen vroegen de wereldbond wel om opheldering. De betreffende bonden zijn "geschokt en teleurgesteld", spreken van "reputatieschade" en wijzen op het geld dat is neergelegd om het toernooi te mogen organiseren.

Hoe staat het ervoor in de zaak rond Overmars?

Lang hield het kamp Overmars zich stil over het tuchtrechtelijk onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van de voetbaldirecteur binnen Ajax. Nu laat zijn woordvoerder aan de NOS weten dat Marc Overmars meewerkt aan het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

Wie dacht dat de gewezen voetbaldirecteur in de periode van stilte volledig uit het zicht van het ISR was geraakt, heeft het mis. Volgens de tuchtinstantie is het onderzoek naar de oud-voetballer, die aanstaande maandag precies een jaar geleden vertrok bij Ajax, nog altijd in volle gang. Niet in de laatste plaats komt dat door de medewerking van de hoofdpersoon en de Amsterdamse club.

Een uitgebreide update over de stand van zaken in het onderzoek naar Overmars lees je hier.

Marc Overmars

Madueke ontbreekt op Europese lijst Chelsea

Zeven nieuwe spelers, maar slechts drie plekken. Chelsea stond na de koopwoede van deze winter voor een aantal lastige keuzes wat betreft de lijst van spelers die kunnen worden ingeschreven voor de Champions League.

UEFA-regels schrijven voor dat een club voor de knock-outfase slechts drie nieuwe spelers in mag schrijven. Chelsea heeft gekozen voor de aanwinsten Enzo Fernández (121 miljoen euro), Mychajlo Moedryk (100 miljoen) en João Félix (huur, 11 miljoen).

Dat betekent dat onder anderen Noni Madueke, die voor 40 miljoen werd gekocht van PSV, buiten de boot is gevallen.

Ziyech blijft op lijst

Hakim Ziyech, die dicht bij een transfer naar Paris Saint-Germain was, staat nog op de lijst. Dat geldt niet voor Pierre-Emerick Aubameyang, die van de lijst is gehaald om ruimte te creëren.

Chelsea neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. Het eerste duel is 15 februari in Duitsland.

Nieuw bloed moet Cambuur helpen tegen Ajax

Voor Cambuur, dat zeventiende staat, wacht zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Ajax. De Friezen haalden in de laatste dagen van de transferperiode nog de nodige ervaring binnen, met Mimoun Mahi, Ben Rienstra, Navarone Foor en Bjørn Johnsen.

"De nieuwe jongens kunnen zondag in principe ook spelen, al zal dat in de meeste gevallen eerst een gedeelte van de wedstrijd zijn", zegt Cambuur-coach Sjors Ultee op de clubwebsite. "We moeten qua belastbaarheid geen risico's willen nemen met het oog op deze, maar zeker ook de komende duels."

Hoewel Ajax in een moeilijke fase zit, blijft de regerend landskampioen volgens Ultee een sterke tegenstander. "Het is voor ons vooral zaak om er zoveel energie en arbeid in te stoppen dat we na een uur nog in de wedstrijd zitten. Dan kunnen we met gerichte wissels wellicht nog iets forceren voor een resultaat."

Cambuur-trainer Sjors Ultee

Bij AZ valt ene na andere verdediger weg

Bij AZ, de nummer twee van de eredivisie, stapelen de problemen in het centrum van de verdediging zich op. Naast Bruno Martins Indi, Maxim Dekker, Sam Beukema en Zinho Vanheusden is nu ook Riechedly Bazoer geblesseerd geraakt.

Het is dus de vraag welke alternatieven er voor het uitduel met FC Volendam van morgenavond, voor de positie naast Pantelis Hatzidiakos, over zijn.

Afgaande op de persconferentie van coach Pascal Jansen zijn er drie mogelijke opties: middenvelder Jordy Clasie zou een linie naar achter gehaald kunnen worden, Mees de Wit zou voor de gelegenheid een rol als centrale verdediger kunnen spelen en ook de 18-jarige jeugdspeler Wouter Goes zou kunnen spelen.

Mijnans gaat mee

Ook op andere posities mist AZ een aantal belangrijke spelers. Middenvelder Djordje Mihailovic is geblesseerd geraakt, terwijl Dani de Wit al langere tijd uit de roulatie is. Aanwinst Sven Mijnans zit in Volendam direct bij de wedstrijdselectie.

Riechedly Bazoer (voorgrond) namens AZ in actie in de Conference League

Mazraoui hervat training bij Bayern München

Noussair Mazraoui heeft de training bij Bayern München hervat. De 25-jarige rechtsback ontbrak de afgelopen weken, omdat hij kampte met een lichte ontsteking van een hartzakje.

Mazraoui kreeg eind vorig jaar tijdens het WK in Qatar te maken met een coronabesmetting en bij terugkeer in München werd de ontsteking geconstateerd.

Bayern haalde versterking

Bayern legde op de laatste dag van de transferperiode nog een mogelijke concurrent voor Mazraoui (en ook Oranje-international Daley Blind) vast: de Portugese vleugelverdediger João Cancelo, die wordt gehuurd van Manchester City.

De Duitsers kunnen hem in de zomer voor zeventig miljoen euro overnemen.

Slot is blij met complimenten Van Nistelrooij

Dat PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vindt dat Feyenoord titelkandidaat nummer één is, ervaart Arne Slot als een "fantastisch compliment". Van Nistelrooij deed die uitspraak in aanloop naar de topper tussen Feyenoord en PSV van zondag - vaak een tactiek om de druk bij de tegenstander te leggen.

Slot zit daar totaal niet mee: "Dat clubs zo naar ons kijken, laat zien hoe we het afgelopen halfjaar gedaan hebben. Helemaal omdat Ruud met inhoudelijke complimenten komt."

Van Ginkel moest lang wachten op transfer

Marco van Ginkel maakte deze week een verrassende transfer van PSV naar Vitesse, de club waarvoor hij in het begin van zijn carrière ook al speelde. Volgens Van Ginkel hing die overstap al langer in de lucht.

"Het speelde al langer, niet per se de laatste dagen. Ik moest wel op wat dingen wachten. Het werd pas op de laatste dag rondgemaakt. Ik had het liever iets eerder gewild", aldus de 30-jarige middenvelder.

Van Ginkel treft in Arnhem de nodige oude bekenden, zoals Davy Pröpper en coach Phillip Cocu. "Bij PSV was het perspectief minder. Dan ga je verder kijken. Ik ken de club, de mensen en de trainer. Dat heeft wel geholpen."

Van Ginkel is terug op oude nest: 'Ben fit en wil Vitesse helpen'

Feyenoord komt in zomer terug voor Van den Belt

Feyenoord-coach Arne Slot heeft de knop omgezet nadat zijn club er in de laatste fase van de transfermarkt niet in was geslaagd om een nieuwe speler te halen. De Rotterdammers hadden hun pijlen onder meer gericht op PEC Zwolle-middenvelder Thomas van den Belt.

"Thomas is een speler die wij zeker interessant vinden", vertelde Slot op zijn persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV. "Er zijn meerdere clubs boven in de eredivisie die hem in de winter wilden halen. Dat is niet gelukt, maar die clubs zullen het in de zomer weer proberen, denk ik. Wij ook."

'Bijna maand' achter Zerrouki aan

De verwoede pogingen om Ramiz Zerrouki van FC Twente te contracteren, liepen op niets uit. "Zerrouki hadden we graag willen hebben, maar het is het goed recht van Twente om 'nee' te zeggen op ons bod. We hebben het bijna een maand geprobeerd. Wij dachten dat het een goed bod was, maar Twente blijkbaar niet", zei Slot.

Ramiz Zerrouki staat al geruime tijd in de belangstelling van Feyenoord

Gudde neemt taken Fledderus voorlopig over

Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde heeft na het ontslag van Mark-Jan Fledderus voorlopig ook op voetbaltechnisch gebied de eindverantwoordelijkheid bij 'de Trots van het Noorden'.

"Ik zal zijn taken voorlopig waarnemen", vertelt Gudde. "Uiteindelijk zal ik op zoek moeten gaan naar een invulling van de voetbalorganisatie, om ook de lange termijn te waarborgen."

Volgens Gudde speelde de kritiek van buitenaf ook een rol bij het wegsturen van Fledderus. "Dat helpt nooit, maar ik probeer wel de beslissingen zo rationeel mogelijk te nemen."

Groningen-directeur over ontslag Fledderus: 'Beeldvorming werd negatiever'

Veel nieuwe donoren na oproep PSV-perschef

Een emotionele oproep van PSV-perschef Thijs Slegers heeft ertoe geleid dat ongeveer driehonderd mensen zich hebben gemeld om hun stamcellen af te staan in de strijd tegen bloedkanker.

Slegers maakte gisteren bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. "Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel", zei hij in zijn oproep om stamceldonor te worden.

Actie tijdens topper

Supporters van Feyenoord maakten bekend dat ze Slegers zondag tijdens het duel met PSV een hart onder de riem willen steken. Er is een oproep gedaan aan alle toeschouwers om tijdens de twaalfde minuut van de wedstrijd met de lamp van hun mobiele telefoon te schijnen.

PSV-coach Ruud van Nistelrooij vertelde op zijn persconferentie hoe het nieuws over Slegers bij de club is aangekomen.

PSV-coach Van Nistelrooij noemt ziekte perschef 'dreun van ongekende orde'

PSV-aanwinsten mee naar De Kuip

PSV-aanwinst Patrick van Aanholt

Ruud van Nistelrooij kan zondag tijdens de topper tegen Feyenoord beschikken over de winteraanwinsten Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard. Dat zei de coach van PSV op zijn persconferentie.

"Ze zijn inzetbaar en ik sluit ook niet uit dat ze starten, maar negentig minuten is voor beiden op dit moment te veel. We kunnen ze niet meteen vanaf het begin over de kop jagen, met het risico op blessures", aldus Van Nistelrooij.

Voordat PSV beide spelers op huurbasis vastlegde, ging Van Nistelrooij met ze in gesprek. "Je wil toch weten wat je binnenhaalt, wat hun karakter is. Dat was allemaal positief. Het zijn goede versterkingen, zowel in leeftijd, ervaring, als kwaliteit."

Fans Groningen blij met exit Fledderus

De supportersvereniging van FC Groningen heeft positief gereageerd op het ontslag van technisch directeur Mark-Jan Fledderus bij de hekkensluiter van de eredivisie. "Het was een onhoudbare situatie geworden", zegt voorzitter John de Jonge.

"Hopelijk is het niet te laat", aldus De Jonge. "Natuurlijk is het een persoonlijk drama voor Fledderus, maar hij is verantwoordelijk voor de situatie waarin we nu zitten. Normaal gesproken moeten de trainers weg, maar dat is al gebeurd. Nu moeten we de positieve sentimenten terugkrijgen."

Speculeren over opvolger

Op de vraag wie Fledderus moet opvolgen, heeft De Jonge meteen twee namen paraat. "Roy Beukenkamp of Henk Veldmate, zij hebben het in het verleden goed gedaan bij Groningen. Ik weet helemaal niet of dat reëel is, maar er moet wel snel iemand komen."

De Jonge: "We moeten twee scenario's klaar hebben: één voor handhaving en één voor de Keuken Kampioen Divisie. Ook moeten we de scouting bekijken, want die is de laatste jaren eveneens niet succesvol geweest."

Vertonghen draagt microfoon tijdens duel: 'Hé, spelen!'

Altijd al willen weten wat profvoetballers tijdens een wedstrijd zoal tegen elkaar zeggen? Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen droeg een microfoontje tijdens het duel met Antwerp en geeft een fraai inkijkje.

Sparta brengt ode aan Jules Deelder

Wie vanavond bij de NOS de samenvatting van Fortuna Sittard-Sparta bekijkt, zal misschien even moeten wennen aan het tenue van de bezoekers. Sparta speelt namelijk volledig in het zwart.

Het nieuwe tenue is een ode aan Jules Deelder, de verstokte Sparta-supporter, schrijver en Rotterdamse 'nachtburgemeester' die in 2019 overleed.

Januzaj vervolgt carrière niet in Eindhoven, maar in Istanbul

Istanbul Başakşehir heeft bekendgemaakt dat het de selectie heeft versterkt met Adnan Januzaj, 15-voudig international van België. Hij wordt gehuurd van Sevilla.

De 27-jarige aanvaller werd eerder deze week in verband gebracht met een mogelijke overstap naar PSV, maar kiest dus voor de nummer drie van Turkije.

Messi houdt deur voor WK 2026 op een kier

Anderhalve maand geleden kwam de grote droom van Lionel Messi uit: het wereldkampioenschap met Argentinië. Na die memorabele finale tegen Frankrijk denkt Messi nog niet aan zijn pensioen.

Sterker nog, er lijkt een kans te zijn dat de 35-jarige superster van Paris Saint-Germain er ook bij het volgende WK, in 2026 in de Verenigde Staten, Mexico en Canada, bij is.

"Ik weet het niet, ik heb altijd gezegd dat het vanwege mijn leeftijd erg moeilijk lijkt om dat toernooi te halen", zegt Messi in een interview met Olé. "Ik houd van voetballen en zolang ik goed in mijn vel zit, me fit voel en er plezier in blijf houden, ga ik door. Maar het lijkt wel lang tot het volgende WK."

Eerder deze week blikte Messi in een ander interview terug op de kwartfinale tegen Nederland, waarin de gemoederen - ook bij Messi zelf - hoog opliepen.

Messi niet trots op gedrag tijdens WK-clash met Nederland: 'Spanning was heel groot'

Groningen stuurt technisch directeur Fledderus weg

FC Groningen maakte vanochtend bekend dat Mark-Jan Fledderus is ontslagen als technisch directeur. De laatste tijd was er veel kritiek op de aankopen van Fledderus, mede omdat de Groningers na negentien wedstrijden teleurstellend onderaan staan in de eredivisie.

Algemeen directeur Wouter Gudde zegt in een toelichting: "Wij zijn continu in gesprek met elkaar om te kijken wat er wel en wat er niet goed gaat. Zo ook weer na de afgelopen transferwindow. Voor ons was de conclusie dat er onvoldoende vertrouwen en perspectief is om de samenwerking voort te zetten."

Meer over het ontslag van Fledderus lees je hier.

Mark-Jan Fledderus

Het programma en de stand in de eredivisie

  • NOS
    Dit zijn de wedstrijden van dit weekend
  • NOS
    De stand in de eredivisie

Welkom!

Het belooft een mooi voetbalweekend te worden, met zondag onder meer de eredivisietopper tussen Feyenoord en PSV. In dit liveblog blikken we alvast vooruit.

Zo zijn we vandaag onder meer bij de persconferenties van Feyenoord-coach Arne Slot en PSV-trainer Ruud van Nistelrooij.

Daarnaast spreken we de naar Vitesse teruggekeerde Marco van Ginkel en volgen we het laatste nieuws rond het ontslag van technisch directeur Mark-Jan Fledderus bij FC Groningen.