liveblog
NOS VoetbalAangepast

'Houdoe en bedankt': Waalwijks publiek geniet van zege RKC op Go Ahead Eagles

Een inhaalduel in de eredivisie:

Updates ontvangen op je smartphone? Druk dan bovenin op het belletje.

liveblog gesloten

Tot vrijdag!

Hiermee besluiten we dit liveblog. Houd vooral NOS.nl of de NOS-app in de gaten voor de samenvatting en reacties. Vrijdag zijn we terug: dan blikken we vooruit op het eredivisieweekend en volgen we vanaf 20.00 uur de eerste wedstrijd in de 20ste speelronde: Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam.

Bedankt voor het volgen en graag tot vrijdag!

Speelronde 20 in de eredivisie.

RKC nog nooit zo goed na 19 duels

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft RKC Waalwijk na 19 duels al 25 punten. Dat ziet er florissant uit voor de Waalwijkers. Go Ahead Eagles moet blijven oppassen.

De stand in de eredivisie.

RKC-GAE | Afgelopen

Het publiek in Waalwijk zingt plagend naar het uitvak: "houdoe en bedankt, ole ole!" En dat mag, want RKC wint deze wedstrijd met 3-1.

RKC komt zo het linkerrijtje binnen en mag langzaam gaan dromen van play-offs.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 3-1

RKC-GAE | Men of the Match

Voor Mats Seuntjens en Michiel Kramer zit het werk erop. En dus kunnen ze tevreden toekijken.

  • NOS
    Mats Seuntjens puft uit op de bank na weer een prima wedstrijd met RKC.
  • NOS
    Michiel Kramer dolt met de camera.

RKC-GAE | 89' Omhaal Stokkers gaat over

Dat was nog eens wat geweest. Finn Stokkers probeert het tegen zijn oude club met een omhaal, maar de bal verdwijnt een dikke meter over het doel.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 3-1

RKC-GAE | 82' Debuut Oppegard voor Eagles

Goa Ahead-trainer René Hake wisselt drie spelers om nog iets te maken van de slotfase in Waalwijk. Rashaan Fernandes, Finn Stokkers (oud-RKC) en Fredrik Oppegard komen in de ploeg. De laatste wordt gehuurd van PSV en maakt vandaag zijn debuut.

Aan de kant van RKC zijn uitblinkers Mats Seuntjens en Michiel Kramer naar de kant gegaan.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 3-1

RKC-GAE | 78' GOAL RKC

Yassin Oukili schiet RKC met een prachtige boogbal op 3-1 tegen Go Ahead Eagles. De bal kust zelfs nog even de onderkant van de lat, niet slecht voor zijn eerste in de eredivisie ooit.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 3-1

Saïd Bakkari juicht nog harder dan doelpuntenmaker Yassin Oukili na de 3-1 van RKC.

RKC-GAE | 75' Beloning voor aanvallend wisselen?

De voorsprong van RKC komt ook weer niet helemaal uit de lucht vallen. RKC-coach Joseph Oosting had vlak ervoor namelijk aanvallend gewisseld door aanvaller Julen Lobete en Said Bakkari in te brengen voor Julian Lelieveld en Lars Nieuwpoort.

Met een extra mannetje voorin namen de Waalwijkers de wedstrijd weer in handen.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 2-1

RKC-GAE | 71' GOAL RKC

Michiel Kramer kopt een voorzet van Mats Seuntjens bij de tweede paal feilloos binnen. RKC Waalwijk leidt met 2-1 tegen Go Ahead Eagles!

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 2-1

Michiel Kramer spring hoog en kopt de 2-1 in de verre hoek.

Wijnaldum na blessure terug op de bank bij AS Roma

Een mooi beeld vanuit Rome: Georginio Wijnaldum is namelijk fit genoeg om op de bank te zitten bij AS Roma in het bekerduel met Cremonese. Wijnaldum was 162 dagen uit de running nadat hij in augustus een scheenbeenbreuk opliep tijdens de training.

De van Paris Saint-Germain gehuurde middenvelder speelde daardoor nog geen minuut voor AS Roma en ook door zijn WK kon een streep.

Georginio Wijnaldum zit bij de wedstrijdselectie van AS Roma voor het bekerduel met Cremonese.

RKC-GAE | 60' Einde wedstrijd Edvardsen

Ai, dat ziet er niet goed uit voor Oliver Edvardse, de Noorse aanvaller van Go Ahead Eagles. Hij grijpt naar de hamstring, terwijl er geen bal in de buurt is. En dat beteken doorgaans niet veel goeds. Voor hem zit de wedstrijd erop en waarschijnlijk de komende wedstrijden ook.

Trainer René Hake heeft nog geen vervanger klaarstaan. Go Ahead even met tien dus. Maar dan komt Sylla Sow, die van 2018 tot 2021 in Waalwijk actief was.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-1

RKC-GAE | 55' Nare overtreding op Seuntjens

Mats Seuntjens gaat kermend naar de grond na contact met Go Ahead-verdediger Jamal Amofa. Uit de herhaling blijkt waarom: Amofa raakt Seuntjens vol op de kuit. Hij komt weg met een gele kaart, maar is desondanks geschorst voor de komende wedstrijd tegen NEC.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-1

RKC-GAE | Tweede helft

De bal rolt weer in Waalwijk voor de tweede helft.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-1

José Fontán maakte op prachtige wijze 1-1 namens Go Ahead Eagles tegen RKC.

RKC-GAE | Rust

En als de Waalwijkers hebben afgetrapt, is het ook meteen rust. Het is 1-1 bij RKC-Go Ahead Eagles.

RKC-GAE | 45'+1 GOAL GO AHEAD

Wat een schitterende goal van Go Ahead Eagles. José Fontán neemt een vrije trap voorbij de tweede paal in een keer op de (binnenkant van de) slof en de bal vliegt prachtig binnen!

De VAR kijkt nog even of er geen sprake is van buitenspel. Nee hoor, de treffer telt: 1-1.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-1

De VAR kijkt naar de 1-1 van Go Ahead Eagles tegen RKC.

RKC-GAE | 24' GOAL RKC WAALWIJK

Net kwam RKC heel goed weg toen Go Ahead Eagles hoopte op een strafschop, maar de arbitrage en de VAR beslisten anders. En meteen daarna ligt de bal in het net: Mats Seuntjens zet RKC op 1-0!

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 1-0

Mats Seuntjens heeft RKC op 1-0 gezet tegen Go Ahead Eagles.

RKC-GAE | 22' Go Ahead wil strafschop

We hebben het nog niet geschreven of er gebeurt van alles voor het doel van RKC. RKC-verdediger Nieuwpoort loopt zijn tegenstander Mats Deijl onnodig van de sokken. Arbiter Bos vindt het te licht en de VAR ziet geen overtuigende reden om dat besluit terug te draaien.

Toch mag RKC niet klagen in dit geval.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 0-0

VAR Sander van der Eijk kijkt naar het mogelijke overtreding van Lars Nieuwpoort op Mats Deijl.

RKC-GAE | 20' Nog altijd geen echte kans

In 2019 werd het 5-4, vanavond is het na twintig minuten spelen nog altijd wachten op de eerste kans.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 0-0

José Fontán duelleert met Mats Seuntjens.

RKC-GAE | Nog even over die cowboyhoeden

Hieronder deelden we al een tweet over de jubilerende cameraman Alex van Knippenberg met een witte cowboyhoed. Hij is zeker niet de enige met dat hoofddeksel in Waalwijk vanavond. De hoeden zijn namelijk gratis te verkrijgen bij aankoop van een aantal consumpties.

Daarmee houdt RKC de herinnering levend aan de legendarische 5-4 in De Adelaarshorst in 2019, toen RKC op miraculeuze wijze promotie naar de eredivisie afdwong. Na de wedstrijd vierde doelman Etienne Vaessen het feest namelijk met een witte cowboyhoed op het hoofd.

Ook alle betrokken spelers in die wedstrijd zijn uitgenodigd om het duel vanavond bij te wonen.

  • Pro Shots
    Etienne Vaessen (met witte cowboyhoed) viert feest met Mario Bilate na de miraculeuze promotie in 2019.
  • NOS
    Witte cowboyhoeden op de tribune in Waalwijk bij het duel tegen Go Ahead Eagles.

RKC-GAE | AFTRAP

De bal rolt in Waalwijk bij het inhaalduel tussen RKC en Go Ahead Eagles.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles 0-0

RKC-coach Oosting verwacht 'vechtwedstrijd'

Het Mandemakers-stadion in Waalwijk is klaar voor de middenmootkraker met Go Ahead Eagles. Als RKC wint, dan klimt het naar het linkerrijtje van de eredivisie. Go Ahead Eagles kan bij winst op gelijke hoogte komen met de Waalwijkers. En, belangrijker, een aardig kloofje slaan met de degradatiezone.

RKC-coach Joseph Oosting verwacht in ieder geval een 'vechtwedstrijd', zo liet hij zojuist weten bij ESPN. "Maar ik wil graag dat ze gaan voetballen, show maken."

De stand in de eredivisie.

Opstelling Go Ahead Eagles

Bij Go Ahead Eagles is topscorer Bobby Adekanye (vijf goals) terug in de basis. Tesfaldet Tekie zullen we niet meer terugzien dit seizoen. De middenvelder leverde dinsdag zijn contract in vanwege heimwee en is teruggekeerd naar Zweden.

Go Ahead Eagles

Opstelling RKC Waalwijk

RKC moet het vandaag stellen zonder spelmaker Iliass Bel Hassani. De spelmaker kreeg een rode kaart tegen FC Emmen en werd in eerste instantie voor drie duels geschorst (een voorwaardelijk). Nadat de Waalwijkers in beroep waren gegaan werd die schorsing teruggebracht tot twee duels, waarvan een voorwaardelijk.

En dus moet Bel Hassani een duel toekijken: de wedstrijd van vanavond.

RKC Waalwijk

Inhaalduel RKC-Go Ahead

Vanwege hevige sneeuwval kon het duel tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles op 21 januari niet gespeeld worden. Vanavond wordt de wedstrijd ingehaald om 20.00 uur. In dit blog houden we je op de hoogte van de score en het wedstrijdverloop.

FC Emmen haalt met Te Wierik nog een verdediger binnen

FC Emmen heeft zich versterkt met Mike te Wierik. De 30-jarige centrale verdediger komt over van FC Groningen, waar hij zijn contract een dag eerder liet ontbinden. Te Wierik is tot de zomer van 2025 aan FC Emmen verbonden.

Emmen voegde eerder deze transferperiode al linkervleugelverdediger Dennis Vos en linksbuiten Jeremy Antonisse, allebei van PSV, aan de selectie toe.

Beroep PSG voor Ziyech afgewezen

Het beroep van Paris Saint-Germain, dat de club had aangetekend, om de komst van Hakim Ziyech van Chelsea alsnog mogelijk te maken, is afgewezen. De 29-jarige oud-Ajacied doorstond dinsdag bij de Franse topclub de medische keuring, maar de huurdeal ging niet door omdat administratieve documenten niet op tijd waren ingeleverd.

Koploper Genk raakt topschutter Onuachu kwijt aan Southampton

Racing Genk zal het in de strijd om de Belgische voetbaltitel moeten doen zonder topschutter Paul Onuachu. De Nigeriaanse international is op de laatste dag van de transfermarkt overgenomen door het Engelse Southampton.

Onuachu is met zestien doelpunten in negentien wedstrijden de topscorer in de Jupiler Pro League, de hoogste Belgische voetbalklasse waarin Genk de koploper is. De 28-jarige aanvaller kwam in 2019 over van het Deense Midtjylland. In totaal maakte hij 85 doelpunten in de 134 wedstrijden waarin hij voor Genk uitkwam.

In het seizoen 2020/2021 was hij topscorer van België met 33 treffers. Hij werd dat seizoen ook bekroond met de Gouden Schoen, als beste voetballer in de Belgische competitie.

PSG in beroep om komst Ziyech alsnog mogelijk te maken

Paris Saint-Germain heeft in eigen land beroep aangetekend bij de Professional Football League (LFP) om de komst van Hakim Ziyech van Chelsea alsnog mogelijk te maken. De 29-jarige oud-Ajacied doorstond dinsdag bij de Franse topclub de medische keuring, maar de huurdeal ging niet door omdat administratieve documenten niet op tijd waren ingeleverd.

Volgens PSG ligt de fout bij Chelsea, waar kort voor het sluiten van de transfermarkt meerdere fouten zouden zijn gemaakt bij het versturen van de betreffende documenten.

Ziyech zou de enige tussentijdse versterking zijn geweest voor Paris Saint-Germain, dat over twee weken in de achtste finales van de Champions League Bayern München treft.

Hakim Ziyech

'Heitinga maakt seizoen af bij Ajax'

Johnny Heitinga mag als hoofdtrainer het seizoen af bij Ajax. Dat concludeert De Telegraaf. De oud-speler verving afgelopen weekend de ontslagen Alfred Schreuder op de bank tegen Excelsior. De Amsterdammers wonnen met 4-1.

Heitinga was tot afgelopen weekend trainer van Jong Ajax.

John Heitinga

Tien voetbaltransfers meer dan vorige winterperiode in Nederland

De Nederlandse clubs in het betaalde voetbal hebben deze winter 167 keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid spelers aan te trekken of af te staan. Dat is tien keer meer dan in de winterse transferperiode halverwege het vorige seizoen, meldt voetbalbond KNVB.

De laatste transfer voordat het zogenoemde transferwindow om middernacht gesloten werd, kwam op naam van Vicente Besuijen. De aanvaller maakte de overstap van het Schotse Aberdeen naar het Rotterdamse Excelsior.

De grootste transfer was de overgang van Cody Gakpo van PSV naar Liverpool. In totaal waren er binnen Nederland 53 transfers. Vijftig voetballers werden overgenomen van clubs uit het buitenland. 64 spelers vertrokken juist uit Nederland. In de laatste 24 uur werden nog 48 deals gesloten.

Kink in de kabel bij PSG-deal Ziyech

Het leek een kwestie van tijd dat Hakim Ziyech werd gepresenteerd bij Paris Saint-Germain, maar de zeker lijkende huurtransfer gaat mogelijk toch niet door. Het Franse L'Équipe meldt namelijk dat zijn club Chelsea de documenten te laat heeft ingediend.

Wordt ongetwijfeld vervolgd en daarmee sluiten we de dag ook af. Morgenochtend melden we ons weer met de allerlaatste deals op de Nederlandse en internationale transfermarkt!

Keeper Navas naar Nottingham Forest

Nottingham Forest heeft op het nippertje een nieuwe doelman aangetrokken. De Engelse club huurt Keylor Navas voor de rest van het seizoen van Paris Saint-Germain.

Van Ginkel keert terug bij Vitesse

Marco van Ginkel

In navolging van zijn maatje Davy Pröpper is ook Marco van Ginkel neergestreken bij Vitesse. Vlak voor de transferdeadline kwam de middenvelder over van PSV. De achtvoudig Oranje-international tekent een contract voor anderhalf jaar in Arnhem.

Van Ginkel wordt bij Vitesse herenigd met Pröpper, Nicolas Isimat-Mirin en trainer Phillip Cocu. "Ik ben de afgelopen tien jaar op veel mooie plekken geweest, maar een comeback bij Vitesse heb ik in de tussentijd altijd in mijn hoofd gehouden. Deze club heeft mij grootgebracht, als voetballer en als mens. Het is prachtig om nu terug te keren, helemaal nadat Davy hetzelfde heeft gedaan."

Excelsior huurt voormalig ADO-speler Besuijen

Excelsior heeft zich op de valreep versterkt met Vicente Besuijen. De 21-jarige aanvaller wordt de rest van het seizoen gehuurd van het Schotse Aberdeen. Besuijen speelde eerder ook voor ADO Den Haag.

PSV'er Antonisse op huurbasis naar Emmen

PSV'er Jeremy Antonisse speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij FC Emmen. De buitenspeler speelt momenteel voor Jong PSV in de eerste divisie.

Britse media weten zeker: Fernández wordt duurste Premier league-aankoop ooit

Chelsea is hard op weg om de duurste Premier League-aankoop ooit te doen. Chelsea en Benfica zijn het eens over de overgang van Enzo Fernández, die naar verluidt voor maar liefst 120 miljoen euro overkomt, zo melden meerdere Engelse media.

Niet eerder legde een club zo'n groot bedrag neer voor een speler. Het vorige record stond op naam van Jack Grealish, die in 2021 voor 100 miljoen pond (113 miljoen euro) de overstap maakte van Aston Villa naar Manchester City.

Fernández werd afgelopen winter wereldkampioen met Argentinië.

'Clubs zijn eruit: Ziyech op huurbasis naar PSG'

Chelsea en Paris Saint-Germain zijn het eens: Hakim Ziyech wordt de rest van het seizoen gehuurd aan de Frans topclub. PSG heeft geen optie tot koop bedongen. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is de Marokkaanse international ook al medisch gekeurd.

Done Deal: Van Aanholt is PSV'er

PSV heeft inmiddels bevestigd dat Patrick van Aanholt de rest van het seizoen wordt gehuurd van Galatasaray. De 19-voudig international van Oranje speelde van 2007 tot 2009 in de jeugdopleiding van PSV.

"Dat was nog op het oude complex", vertelt Van Aanholt. "Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ken al een aantal jongens, zoals Xavi Simons. Het is een leuke en sterke selectie."

Van Aanholt is de vervanger van Philipp Max, die de rest van het seizoen wordt verhuurd aan Eintracht Frankfurt.

Manchester United wijst wereldrecordbod in vrouwenvoetbal af

Arsenal was vastberaden om Alessia Russo over te nemen van koploper Manchester United in de Engelse Woman's Super League. De club uit Londen deed een bod van 500.000 pond (567.000 euro), een record in het vrouwenvoetbal, maar United wees dat bod af, zo meldt The Guardian.

FC Barcelona betaalde afgelopen zomer ongeveer 400.000 pond (453.000 euro) om de Engelse middenveldster Keira Walsh over te nemen van Manchester City. Walsh blijft daarmee dus de duurste voetbalster ter wereld.

Nikolai Baden Frederiksen stapt over naar Ferencváros

Nikolai Baden Frederiksen maakt per direct de overstap van Vitesse naar Ferencváros. De 22-jarige aanvaller wordt voor één jaar verhuurd aan de Hongaarse club, met een optie tot koop.

Van Ginkel herenigd met Pröpper en Cocu bij Vitesse?

Volgens Rik Elfrink, PSV-volger van Eindhovens Dagblad, is Marco van Ginkel op weg naar Vitesse. De middenvelder van PSV zou in Arnhem herenigd worden met Davy Pröpper, Nicolas Isimat-Mirin en trainer Phillip Cocu, waarmee hij eerder samenwerkte bij PSV.

Feyenoord-doelwit Van den Belt blijft vooralsnog in Zwolle

Thomas van den Belt lijkt vooralsnog gewoon bij PEC Zwolle te blijven. Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, meldt dat Feyenoord op dit moment niet concreet is. Maar: de avond is nog niet voorbij.

Van den Belt is met tien doelpunten een van de smaakmakers van koploper PEC Zwolle in de eerste divisie.

Versterking voor Ten Hag onderweg

Marcel Sabitzer is hard op weg naar Manchester United. De middenvelder van Bayern München is inmiddels gesignaleerd op het trainingscomplex en het lijkt dus een kwestie van tijd voordat trainer Erik ten Hag hem mag verwelkomen.

Rustig in Amsterdam, maar Ajax komt toch met een nieuwtje

Algemeen directeur Edwin van der Sar voorspelde al een rustige Deadline Day bij Ajax. Toch komen de Amsterdammers laat op de avond met een transfernieuwtje.

Ajax neemt Mika Godts over van KRC Genk. De zeventienjarige Belg kan in de aanval op meerdere posities uit de voeten en tekent een contract voor 2,5 jaar. De Belgisch jeugdinternational zal in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax.

Redan van FC Utrecht terug naar Hertha en nu weer door naar Venezia

Eerder meldden we al dat Daishawn Redan van FC Utrecht terugkeerde naar Hertha, maar de aanvaller heeft een nieuwe club gevonden. Redan stapt over naar serie B-club Venezia en tekent een contract tot medio 2026.

Oud-Feyenoorder Manu naar Groningen

FC Groningen heeft in de strijd tegen degradatie Elvis Manu aangetrokken. De 29-jarige aanvaller wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Bulgaarse Botev Plovdiv. Manu kwam eerder in de eredivisie uit voor Feyenoord, SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

FC Groningen staat momenteel laatste in de eredivisie en is daarom druk deze transferperiode. Het is voor FC Groningen alweer de vijfde transfer deze winter.

Jorginho verruilt Chelsea voor koploper Arsenal

Jorginho heeft Chelsea verruild voor stadgenoot Arsenal. De koploper uit Londen nam de Italiaanse middenvelder over voor een kleine twaalf miljoen euro. Jorginho tekende een contract tot medio 2024.

Done Deal: Mijnans is speler van AZ

Het is nu officieel: Sven Mijnans verruilt Sparta voor AZ. Dat heeft de club inmiddels bevestigd. De middenvelder tekent een contract tot medio 2028.

"Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen", zegt de 22-jarige Mijnans op de clubwebsite.

"Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots."

Heerenveen legt Noorse jeugdinternational vast

Osame Sahraoui is speler van sc Heerenveen. De 21-jarige vleugelaanvaller komt over van Vålerenga. Sahraoui tekent in Friesland een contract tot medio 2026.

Voor Heerenveen is het na Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely, Jeffrey Bruma en Daniel Karlsbakk alweer de vijfde aankoop deze winter.

Feyenoorder Balde naar Lausanne-Sport

Aliou Balde verlaat Feyenoord definitief. De 21-jarige Senegalees kwam dit seizoen op huurbasis uit voor FC Dordrecht en maakt nu de overstap naar FC Lausanne-Sport.

Haps maakt sprong in Serie B

Ridgeciano Haps, oud-speler van AZ en Feyenoord, maakt een flinke sprong op het tweede niveau in Italië. De verdediger verruilt Venezia, de nummer negentien van de Serie B, voor Genoa, de nummer twee van de competitie.

Haps degradeerde vorig seizoen met Venezia uit de Serie A. De club kent dit seizoen ook op een niveau lager grote degradatiezorgen.

Done Deal: Thorgan Hazard is speler van PSV

PSV heeft de komst van Thorgan Hazard wereldkundig gemaakt. De 47-voudig Belgisch international komt op huurbasis over van Borussia Dortmund.

"PSV doet nog mee in de competitie, de beker en in Europa. Ik kijk enorm uit naar de grote wedstrijden," zegt Hazard op de clubwebsite.

"Hazard is een veelzijdige speler en hij kan op meerdere posities uit de voeten", zegt technisch directeur Marcel Brands. "Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring."

Hazard speelde in totaal 411 wedstrijden in het betaald voetbal en maakte 85 doelpunten. Dit seizoen kwam hij echter niet veel in actie voor de nummer vier van Duitsland.

Hoedt naar Watford

Wesley Hoedt (28) heeft het Belgische Anderlecht verruild voor Watford. De verdediger gaat daar spelen in het Championship, het tweede niveau van Engeland.

Bij Anderlecht was Hoedt op een zijspoor beland. De zesvoudig international van Oranje kon dus op zoek naar een nieuwe club en tekent nu voor 2,5 jaar bij de nummer vier van het Championship.

Hoedt begon zijn loopbaan bij AZ en speelde daarna voor Lazio, Southampton, Celta de Vigo, Antwerp.

Transfer Amrabat naar Barcelona lijkt van de baan

Volgens het Spaanse Mundo Deportivo wordt de transfer van Sofyan Amrabat naar FC Barcelona een lastig verhaal. De krant meldt dat Fiorentina Amrabat alleen wil verkopen, terwijl FC Barcelona hem alleen kan en wil huren vanwege de Financial Fair Play van de Spaanse competitie.

Overigens zit Amrabat niet bij de selectie van Fiorentina voor het bekerduel met Torino vanavond.

Ferry de Haan, technisch directeur van Heerenveen, is er druk mee op Deadline Day

FC Groningen ontbindt contract Te Wierik

FC Groningen heeft het contract van Mike te Wierik ontbonden. De verdediger speelde verdeeld over twee periodes vijf seizoenen en 156 wedstrijden voor Groningen. Te Wierik was ook een tijd aanvoerder.

"Ik vind het jammer dat een mooie periode bij de club zo moet eindigen, maar we hebben in goed onderling overleg besloten om het contract te ontbinden. Voor de toekomst hoop ik dat de club snel weer staat waar het thuishoort."

FC Groningen staat momenteel laatste in de eredivisie.

Deense bondscoach Hjulmand wuift geruchten over Ajax weg

Ajax hoeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer niet aan te kloppen bij de Deense bondscoach Kasper Hjulmand. De 50-jarige Hjulmand blijft de nationale ploeg trouw, zo benadrukt hij in een bericht op Twitter.

"Ik kijk uit naar het begin van de volgende kwalificatiereeks. Samen met de spelers ben ik klaar om te vlammen en te laten zien dat het Deense elftal er weer is", aldus Hjulmand, die daarmee volgens de Deense bond "alle twijfels over zijn toekomst" wil wegnemen.

Sparta meldt zich tevergeefs bij Feyenoord voor Walemark

Sparta wilde graag Patrik Walemark overnemen van Feyenoord, maar de Zweedse aanvaller zag dat niet zitten. Dat liet Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, weten bij ESPN.

Nijkamp meldde verder dat de transfer van Sven Mijnans van Sparta naar AZ nagenoeg rond is.

PSV-directeur Brands polste Memphis over terugkeer

Memphis Depay

PSV heeft deze transferperiode geprobeerd Oranje-international Memphis Depay terug te halen naar Eindhoven. Dat vertelde algemeen directeur Marcel Brands dinsdag op de laatste dag dat de markt open is.

"Memphis zei: ik ga even kijken wat er deze transferperiode gebeurt. Twee dagen later meldde Atlético Madrid zich", aldus Brands over de oud-speler van PSV, Olympique Lyon en FC Barcelona. Depay (28) koos voor een overstap naar Atlético. De aanvaller ondertekende een contract tot de zomer van 2025 in Madrid.

PSV weigert miljoenenbod van Paris Saint-Germain op Bakayoko

PSV heeft een bod van Paris Saint-Germain op Johan Bakayoko geweigerd. De Franse topclub had een bedrag van 8 miljoen euro over voor de 19-jarige Belgische aanvaller. Dat bedrag had door bonussen op kunnen lopen tot 15 miljoen.

"Dat zijn van die dingen die je zelfs in de voetballerij niet aan ziet komen. Het zijn vreemde dingen in deze periode", zei algemeen directeur Marcel Brands op de laatste dag van de transfermarkt.

Gakpo en Madueke wel weg

Eerder deze transferperiode liet PSV wel Cody Gakpo (50 miljoen euro naar Liverpool) en Noni Madueke (40 miljoen euro naar Chelsea) gaan. "De transfer van Madueke was financieel niet noodzakelijk en eigenlijk ook niet verwacht", aldus Brands.

"Hij heeft een half jaar niet gespeeld door blessures. Privé had hij het moeilijk in Nederland, hij wilde naar familie. We hebben toen duidelijk aangegeven: dat doen we nog niet in de winter, dan heeft hij nog te weinig waarde. Hij moet een half jaar knallen en kan dan in de zomer weg. Ik heb letterlijk tegen zijn vader gezegd: of er moet een club 40 miljoen betalen. Je denkt dat zo'n club niet komt, maar die kwam wel."

Turks telefoontje duwde oud-international Bruma naar Heerenveen: 'Goede oplossing'

Turks telefoontje duwde oud-international Bruma naar Heerenveen: 'Goede oplossing'

Op z'n vijftiende werd hij door Chelsea naar Londen gehaald. Op z'n zeventiende debuteerde hij in de Premier League. Op z'n achttiende droeg hij het shirt van het Nederlands elftal. En op z'n 31ste is Jeffrey Bruma gepresenteerd als nieuwe speler van sc Heerenveen.

Carrières plan je niet, dat weet Bruma inmiddels ook. Als tiener lag de voetbalwereld aan zijn voeten en mocht hij van zichzelf dromen. Maar er waren blessures, uitleenbeurten, mindere periodes. Als dertiger, internationaal gepokt en gemazeld, weet Bruma dat ver vooruitkijken geen zin heeft.

Ajax en FC Utrecht bereiken akkoord over Victor Jensen

FC Utrecht neemt Victor Jensen over van Ajax. De Deen tekent een contract tot medio 2026.

In totaal kwam hij vier keer in actie voor het eerste elftal van Ajax. Daarnaast speelde hij zestig wedstrijden voor Jong Ajax, waarin hij veertien keer scoorde.

'Sparta-revelatie Mijnans definitief naar AZ'

Sven Mijnans

Sparta en AZ zijn akkoord over de transfer van Sven Mijnans. Dat zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, bij ESPN. De 22-jarige middenvelder zou voor 4,5 jaar hebben getekend bij AZ.

Mijnans is al drie seizoenen een vaste waarde op het middenveld van Sparta en is de seizoen dé revelatie op het middenveld. Met Sparta staat hij momenteel op een zeer knappe zesde plaats in de eredivisie.

De Alkmaarders anticiperen met het aantrekken van Mijnans op het wegvallen van Dani de Wit, die met een hardnekkige voetblessure kampt.

Johnsen, voormalig topscorer van ADO, naar Cambuur

SC Cambuur heeft de spits Bjørn Johnsen aangetrokken. De voormalig speler van ADO Den Haag en AZ komt transfervrij over van Montréal uit de MLS.

Johnson was bij ADO Den Haag een sensatie in 2017/18. De Noor werd met negentien doelpunten tweede op de topscorerslijst van de eredivisie. Het leverde hem een transfer op naar AZ, maar in Alkmaar kon hij nooit overtuigen.

Naast ADO en AZ speelde hij onder meer voor Heart of Midlothian FC, Litex Lovech en Rosenborg BK. Daarnaast is hij een 15-voudig Noors international met vijf doelpunten.

België kiest voor Tedesco, niet voor Bosz

Peter Bosz

De Belgische voetbalbond heeft een akkoord bereikt met Domenico Tedesco, zo meldt Het Nieuwsblad. De Belgische krant meldt dat Tedesco alleen nog een akkoord moet bereiken over de afhandeling van zijn contract bij RB Leipzig, de club waar hij in september werd ontslagen maar door wie hij nog wel betaald wordt.

Eerder werd bekend dat de Nederlandse trainer Peter Bosz, die momenteel zonder club zit, als tweede op de shortlist stond om bondscoach van België te worden, maar die vist dus achter het net.

Redan weg bij FC Utrecht, keert terug naar Hertha BSC

Daishawn Redan keert terug bij Hertha BSC. De 21-jarige aanvaller zou tot en met het einde van het seizoen verhuurd worden aan FC Utrecht, maar dat huurcontract wordt per direct ontbonden.

Redan begon goed aan zijn periode bij FC Utrecht, maar zakte daarna weg. "In de eerste seizoenshelft kwam Daishawn regelmatig aan spelen toe, echter is dit na de winterstop minder geworden", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "We zijn hierover in gesprek gegaan met hem en met Hertha BSC en kwamen tot de conclusie dat het beëindigen van het contract de beste optie voor alle partijen was.

Groningen haalt aanvaller Antman

FC Groningen heeft Oliver Antman aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige aanvaller komt over van het Deense FC Nordsjaelland. De Fin (3 interlands) wordt eerst gehuurd en kan in de zomer worden overgenomen van de Denen.

Antman speelde in totaal 66 officiële wedstrijden voor FC Nordsjaelland, waarin hij negen doelpunten maakte en vier assists gaf.

Heerenveen haalt nieuwe nummer negen

Daniel Karlsbakk

Heerenveen is druk deze winterse transferperiode. De Friezen hebben zich op de laatste dag per direct versterkt met Daniel Karlsbakk. De negentienjarige Noorse spits gaat spelen met rugnummer 9 en tekent een contract tot medio 2026.

Hij is na Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely en Jeffrey Bruma de vierde speler die deze winter naar het Abe Lenstra stadion komt. Karlsbakk moet Amin Sarr, die voor liefst elf miljoen euro naar Olympique Lyonnais vertrok, doen vergeten.

Dubbelslag PSV: Hazard en Van Aanholt op huurbasis naar Eindhoven

PSV versterkt zich voor de rest van dit seizoen met Thorgan Hazard en Patrick van Aanholt. Beide spelers komen op huurbasis naar Eindhoven. Dat laat algemeen directeur Marcel Brands weten aan persbureau ANP.

Hazard, een 29-jarige Belgische international, komt op huurbasis over van Borussia Dortmund, waar hij niet langer op veel speeltijd kon rekenen. Hij wordt voor vijf maanden gehuurd.

Jorginho al te zien in Arsenal-shirt

Daar is de eerste foto van Jorginho in een Arsenal-shirt. Het is alleen nog wachten op de officiële bekendmaking van de transfer van de Italiaans-Braziliaanse middenvelder.

Jorginho (31 jaar) komt over van Chelsea, waar momenteel de ene na de andere nieuwe speler binnendruppelt, en tekent tot volgend jaar zomer.

Transfernieuws directie Feyenoord

Feyenoord gaat op zoek naar een nieuwe commercieel directeur. De Rotterdamse koploper laat weten dat Joris van Dijk zijn werkzaamheden per 1 februari 2023 - morgen inderdaad - neerlegt.

De directie van Feyenoord bestaat daarmee nog maar uit twee mensen: algemeen directeur Dennis te Kloese en financieel directeur Pieter Smorenburg.

De club heeft sinds het vertrek van Frank Arnesen in september ook al geen technisch directeur.

WK-sensatie Amrabat hoopt op Barcelona: 'Go for it now!'

Het bleef lang stil rondom Sofyan Amrabat, uitblinker op het WK namens halvefinalist Marokko, maar het spel is inmiddels op de wagen.

FC Barcelona heeft interesse in de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord, die in Italië voor Fiorentina speelt.

De Spanjaarden zouden Amrabat volgens Spaanse en Italiaanse media willen huren voor vier miljoen euro, met een optie tot koop van 36 miljoen euro.

Fiorentina zou het eerste bod hebben afgewezen, tot onvrede van Amrabat, die vanmorgen de training liet schieten.

Op zijn Instagram heeft Amrabat een cryptische boodschap: "Ga er nu voor. De toekomst is voor niemand zeker."

Toch geen Isco voor Ajax-tegenstander Union

Het was misschien ook wel te mooi om waar te zijn voor de fans van Union Berlin. Isco, 38-voudig Spaans international, voormalig zonnetje op het middenveld van Real Madrid, in het shirt van Union.

Het zou een stunt van jewelste zijn geweest vanuit Berlijns oogpunt. Isco, wiens contract bij Sevilla onlangs werd ontbonden, was al door de medische keuring, maar de deal gaat er toch niet komen.

Dat laat Union-trainer Olivier Ruhnert weten. "We hadden hem er graag bij, maar er zijn grenzen", klinkt het bij Union, volgende maand de tegenstander van Ajax in de Europa League.

Volgens de Duitsers zijn eerdere afspraken overschreden. Isco blijft een vrij man.

Feyenoord verlegt focus naar Van den Belt

Het ziet er op dit moment niet naar uit dat Ramiz Zerrouki de overstap maakt van FC Twente naar Feyenoord. De Rotterdammers hebben hun bod verhoogd, maar opnieuw houdt FC Twente zijn poot stijf in de onderhandelingen. Zerrouki verscheen overigens niet op de open training vandaag van FC Twente, maar dat zou niks met de transferperikelen te maken hebben.

Intussen probeert Feyenoord nu Thomas van den Belt bij PEC Zwolle los te weken. Diverse bronnen melden dat de 21-jarige middenvelder al een akkoord met de club heeft bereikt, maar dat de clubs er nog wel uit moeten komen.

Hazard op weg naar Eindhoven voor keuring

Ook de 29-jarige aanvaller Thorgan Hazard is inmiddels op weg naar Eindhoven voor de medische keuring.

Het is wachten op de bevestiging van PSV, dat zowel Patrick van Aanholt (Galatasaray) als Hazard (Borussia Dortmund) voor de rest van het seizoen wordt gehuurd.

Belgische aanvaller voor FC Utrecht

FC Utrecht heeft Anthony Descotte van Charleroi overgenomen. De 19-jarige Belg wordt tot het eind van het seizoen gehuurd.

Utrecht heeft tevens een optie om de samenwerking met een jaar te verlengen en hem daarna zelfs definitief over te nemen.

PEC Zwolle huurt keeper van Groningen

Voormalig jeugdinternational Jan Hoekstra (24) vertrekt op huurbasis van FC Groningen naar PEC Zwolle, de koploper in de eerste divisie.

Hoekstra speelt al een voetballeven lang voor FC Groningen, maar kwam de laatste jaren alleen in officiële duels in actie tijdens zijn verhuurperiode aan Roda JC.

Gaat Ten Hag de markt nog op?

Manchester United moet het drie maanden stellen zonder Christian Eriksen, die zaterdag in een FA Cup-duel van zijn club met Reading geblesseerd raakte aan zijn enkel.

Daarmee worden de geruchten weer aangezwengeld dat de club van manager Erik ten Hag zich wil versterken met de Belgische middenvelder Youri Tielemans.

Ajax-keeper Gorter naar Aberdeen

Ajax verhuurt reservekeeper Jay Gorter voor de rest van het seizoen aan het Schotse Aberdeen.

Gorter (22) kwam medio 2021 naar Ajax, maar speelde speelde er slechts drie officiële duels. De doelman krijgt naast zijn verhuur ook een nieuw contract in Amsterdam, dat hem tot 2026 aan de nummer vier in de eredivisie verbindt.

Concurrentie voor Blind en Mazraoui

Bayern München huurt verdediger João Cancelo tot het eind van dit seizoen van Manchester City. De komst van de 28-jarige Portugees lijkt slecht nieuws voor Daley Blind en Noussair Mazraoui.

Blind kwam nog helemaal niet in actie voor Bayern, Mazraoui is ook geen vaste waarde in Zuid-Duitsland. Met de komst van de ervaren back lijken hun speelkansen er niet groter op te worden.

Spanjaard voor Go Ahead

Go Ahead Eagles huurt de Spaanse aanvaller Darío Serra (20) van Valencia, met een optie tot koop.

"Het is een kans die ik niet kon laten lopen. De attractieve wijze waarop er in Nederland wordt gevoetbald, past bij mijn manier van spelen", zegt de nieuwe spits op de clubsite.

Officieel: Max naar Frankfurt

En daar is de bevestiging van PSV: Phillipp Max keert terug naar de Bundesliga. Eintracht Frankfurt neemt de linksback op huurbasis over, met een optie tot koop.

Het wachten is nu op zijn vervanger Patrick van Aanholt.

Van Aanholt op weg naar PSV

Patrick van Aanholt staat voor een terugkeer naar PSV. De 19-voudig international was niet meer zeker van een basisplaats bij zijn huidige club Galatasaray. Van Aanholt (32) speelde vroeger in de jeugd van PSV, voordat hij op jonge leeftijd naar Chelsea vertrok.

De komst van Van Aanholt zou kunnen duiden op een vertrek van Philipp Max, die in de belangstelling staat van Eintracht Frankfurt.

FC Twente zwijgt over Zerrouki

Ramiz Zerrouki staat al een tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, dat zijn bod op de middenvelder van FC Twente wederom verhoogd zou hebben.

Waar technisch directeur Jan Streuer de eerdere biedingen van Feyenoord resoluut van tafel veegde, lijkt hij de laatste toenadering wel serieus te nemen. Twente wil de hoofdprijs voor de 24-jarige Zerrouki, die een groot aandeel heeft in de huidige successen van de ploeg. Hij zegt nu niet op voorhand 'nee', maar kondigt aan in de loop van de dag met nieuws te komen over Zerrouki.

Spannende uurtjes dus in Enschede en Rotterdam.

'Chelsea dicht bij aantrekken Enzo Fernández'

Het geld brandt Chelsea-eigenaar Todd Boehly blijkbaar in de zakken, want de Engelsen zouden dicht bij een deal voor Enzo Fernández zijn. Het kostenplaatje? 130 miljoen euro.

Chelsea haalde deze transferperiode al Noni Madueke (35-40 miljoen euro), Mychajlo Moedryk (100 miljoen), Benoît Badiashile (38 miljoen), Malo Gusto (30 miljoen, gelijk weer verhuurd), Andrey Santos (12,5 miljoen) en David Fofana (12 miljoen), terwijl João Félix werd gehuurd voor 11 miljoen euro.

In de zomer kwamen al Wesley Fofana (80 miljoen), Marc Cucurella (65 miljoen), Raheem Sterling (56 miljoen), Kalidou Koulibaly (38 miljoen), Carney Chukwuemeka (18 miljoen), Pierre-Emerick Aubameyang (12 miljoen) en Gabriel Slonina (9 miljoen).

Hoe zit dat dan met Financial Fair Play? Dat bestaat niet meer, zoals je in de sportexplainer hieronder kunt zien.

Feyenoord en Van den Belt hopen op transfer

Naast Zerrouki hoopt Feyenoord ook nog op de komst van Thomas van den Belt van PEC Zwolle. De 21-jarige middenvelder verwacht dat dinsdag "een spannende dag" wordt over het eventuele rondkomen van zijn transfer naar De Kuip.

"Maar hoe het er precies voor staat durf ik niet te zeggen, dat heb ik aan anderen overgelaten. Het is uiteindelijk aan de clubs", zei Van den Belt maandagavond tegen het AD na de zege met PEC bij Roda JC (1-2) in de eerste divisie.

Van den Belt nam in de wedstrijd de 0-2 voor zijn rekening.

Thomas van den Belt

'Feyenoord doet nieuwe poging voor Zerrouki'

Feyenoord doet vlak voor het sluiten van de transfermarkt wederom een poging om Ramiz Zerrouki bij FC Twente los te weken.

Volgens Voetbal International heeft de eredivisiekoploper een bod van acht miljoen euro "als vaste transfersom" op de middenvelder gedaan, wat impliceert dat de club ruimte openlaat voor eventuele bonussen.

Feyenoord deed eerder een bod van 5 miljoen euro op Zerrouki en verhoogde later dat bedrag tot 6,5 miljoen euro, wat door middel van bonussen kon oplopen tot 8 miljoen euro. Maar ook op dat tweede bod ging FC Twente niet in.

Ramiz Zerrouki

Gil op huurbasis terug naar Sevilla

Bryan Gil gaat tot en met het einde van het seizoen aan de slag bij Sevilla, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot.

De 21-jarige flankspeler is nog eigendom van Tottenham Hotspur en heeft bij de Londense club nog een contract tot en met medio 2026.

De voorbije periode werd Gil ook nog in verband met PSV gebracht.

Leeds huurt McKennie van Juventus

Weston McKennie is de volgende Amerikaan die bij Leeds United aan de slag gaat. De 24-jarige middenvelder van Juventus speelt op huurbasis de rest van het seizoen bij de nummer 15 van de Premier League.

McKennie komt bij Leeds landgenoten Tyler Adams en Brenden Aaronson tegen. Als McKennie de komende maanden in de smaak valt bij de Engelse club, kan hij een permanente deal tegemoet zien.

Als McKennie definitief overstapt naar Leeds en aan alle bonussen voldaan wordt, is met de deal een bedrag van ruim 40 miljoen euro gemoeid.

Weston McKennie in duel met Denzel Dumfries tijdens Nederland-Verenigde Staten op het WK voetbal in Qatar

'Isco ondergaat keuring bij Union Berlin'

Union Berlin is momenteel de verrassende nummer twee van de Bundesliga. Die status is in het buitenland niet onopgemerkt gebleven.

De Spanjaard Isco heeft wel oren naar een avontuur in de Bundesliga en staat op het punt om een contract voor anderhalf jaar bij de club uit Berlijn te tekenen met een optie voor nog een seizoen, zo meldt de Duitse tak van Sky Sports.

Isco speelde tussen 2013 en 2022 voor Real Madrid en vertrok afgelopen zomer naar Sevilla, waar succes uitbleef. Zijn contract werd in december ontbonden in Andalusië.

'PSG wil Ziyech van Chelsea huren'

Paris Saint-Germain is volgens L'Equipe is onderhandeling met Chelsea om Hakim Ziyech op huurbasis over te nemen.

De Franse club zou al persoonlijk akkoord zijn met de Marokkaanse spelmaker. Het is voor Ziyech nu afwachten of PSG en Chelsea het eens worden over de voorwaarden.

Heerenveen haalt 25-voudig international Bruma terug naar Nederland

sc Heerenveen heeft Jeffrey Bruma voor de rest van het seizoen vastgelegd.

De 31-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa, waar hij onlangs zijn komende zomer aflopende contract liet ontbinden.

'Cancelo onderweg van City naar Bayern'

Een grote transfer is momenteel in de maak. João Cancelo staat op het punt om over te stappen van Manchester City naar Bayern München, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano.

De 28-jarige verdediger uit Portugal wordt naar verluidt eerst gehuurd door Bayern, dat 70 miljoen euro moet ophoesten als het Cancelo definitief wil overnemen.

Heerenveen casht flink voor Sarr, 'Noors talent moet hem opvolgen'

De financiële klapper voor sc Heerenveen kondigde zich afgelopen weekeinde al aan, maar is nu definitief: spits Amin Sarr verkast voor elf miljoen euro naar Olympique Lyonnais. Dat bedrag kan via bonussen nog met een miljoen euro oplopen.

De 21-jarige Zweed kwam een jaar geleden over van Malmö FF, dat van de Friese club een transfersom van 2,3 miljoen euro kreeg overgemaakt.

Noorse vervanger?

Sarr zou moeten worden opgevolgd door de 19-jarige Noor Daniel Karlsbakk. Volgens Voetbal Inernational nadert Heerenveen een akkoord met diens werkgever Viking FK.

'PSV wijst bod PSG op Bakayoko af'

PSV is vooralsnog niet van plan om ook Johan Bakayoko te laten gaan.

Volgens Het Laatste Nieuws hebben de Eindhovenaren een eerste bod van de Franse club afgewezen. De 19-jarige Belg heeft bij PSV nog een contract tot en met juni 2025.

PSV zag in deze winterperiode Cody Gakpo en Noni Madueke al vertrekken.

'België onderhandelt met Tedesco, Bosz nummer twee op lijst'

De Belgische voetbalbond hoopt Domenico Tedesco deze week te presenteren als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels.

Volgens Het Laatste Nieuws is de bond momenteel bij de 37-jarige Duitser op bezoek om te onderhandelen over een contract.

Mochten de Belgen er niet uitkomen met de oud-coach van Schalke 04, Spartak Moskou en RB Leipzig, dan komt Peter Bosz in beeld. De Nederlander zit zonder club sinds zijn ontslag bij Olympique Lyonnais (oktober 2022).

De krant schrijft dat België in een eerder stadium contact zocht met Joachim Löw (63), Mauricio Pochettino (51) en André Villas-Boas (45). Het drietal bleek voor de bond financieel niet haalbaar.

Domenico Tedesco

Valencia stuurt trainer Gattuso na half jaar weer weg

Valencia gaat op zoek naar een nieuwe trainer: de Spaanse werkgever van Justin Kluivert heeft Gennaro Gattuso een half jaar na zijn aanstelling de laan uitgestuurd.

De 45-jarige Italiaan wordt de lage klassering van de club in La Liga (veertiende) aangerekend. Van de laatste tien competitiewedstrijden won Valencia er slechts één. Zondag werd met 1-0 verloren bij Real Vallodolid.

Gennaro Gattuso

Teammanager en clubicoon Voro González, die al vaker bijsprong in geval van nood, neemt voorlopig de honneurs waar.

Gattuso, die als speler van AC Milan twee keer de Champions League won en met Italië in 2006 wereldkampioen werd, was eerder ook coach bij Sion, Palermo, OFI Kreta, Pisa, Milan, Napoli en Fiorentina. Bij al die clubs diende hij zijn contract evenmin uit.

Gehuurde linksbuiten Tzolis verlaat FC Twente weer

FC Twente neemt na een half jaar weer afscheid van de Griek Christos Tzolis. De vandaag 21 jaar geworden linksbuiten keert terug naar Norwich City, dat hem verhuurd had aan de Enschedese club.

"Christos heeft in oktober een knieblessure opgelopen en is voor zijn lange revalidatie enkele maanden bij Norwich geweest", aldus technisch directeur Jan Streuer op de website van FC Twente. "Inmiddels is hij aan het terugkomen van zijn blessure, maar hij heeft aangegeven graag naar Engeland terug te keren."

Tzolis droeg vijftien keer het shirt van FC Twente, waarvan tien keer in de competitie, en maakte drie doelpunten voor de huidige nummer vijf van de eredivisie.

Naujoks verkast binnen Rotterdam

Excelsior heeft zich versterkt met de 20-jarige Noah Naujoks.

De uit de Feyenoord-jeugd afkomstige middenvelder, die dit seizoen als invaller tegen Vitesse en Fortuna Sittard zestien minuten in het eerste speelde, heeft voor 2,5 jaar getekend bij de club uit Kralingen.

Wolverhampton Wanderers trekt Braziliaan Gomes aan

Wolverhampton Wanderers heeft zich voor de komende 5,5 jaar verzekerd van de diensten van de Braziliaan João Gomes.

De 21-jarige middenvelder wordt voor 13 miljoen euro overgenomen van Flamengo, waarvoor hij ruim honderd wedstrijden speelde. Hij was er ook bij toen de Braziliaanse grootmacht vorig jaar de Copa Libertadores veroverde.

Gomes is de zesde aanwinst voor de ploeg van de Spaanse manager Julen Lopetegui, die 'Wolves' sinds november onder zijn hoede heeft. De Wanderers staan in de Premier League net boven de degradatiezone.

'PSV ziet Max vertrekken en haalt Van Aanholt als vervanger'

Nog meer transfernieuws van het Eindhovens Dagblad over PSV.

Philipp Max heeft van de Eindhovense club toestemming gekregen om naar Eintracht Frankfurt te vertrekken, waar hij kan worden herenigd met Mario Götze, die afgelopen zomer naar Frankfurt vertrok.

PSV heeft Patrick van Aanholt als vervanger van Max op het oog. De linksback van Galatasaray zou zijn ja-woord al aan PSV hebben gegeven en het is de verwachting is dat hij deze week in Eindhoven arriveert.

Sparta neemt afscheid van twee jonkies

Sparta neemt afscheid van twee jonge spelers die het bij het eerste niet hebben kunnen maken.

Omar Rekik werd gehuurd van Arsenal, maar keert terug naar de Londense club waar hij nog tot 2025 onder contract staat. De 21-jarige verdediger, die drie interlands voor Tunesië op zijn naam heeft staan, kwam bij Sparta niet verder dan enkele invalbeurten. Rekik speelde in het verleden in de jeugd van Feyenoord, Manchester City, PSV, Olympique Marseille en Hertha BSC.

De 20-jarige middenvelder Achraf Madi, die twee keer minuten mocht maken in het eerste elftal, stapt over naar eerstedivisionist Telstar.

'PSG volgt PSV'er Bakayoko'

De telefoon van algemeen directeur Marcel Brands staat momenteel roodgloeiend vanwege tal van transferzaken die rondom PSV spelen.

Volgens L'Équipe en het Eindhovens Dagblad is Paris Saint-Germain geïnteresseerd in Johan Bakayoko en zou de club zelfs een bod willen uitbrengen op de 19-jarige buitenspeler.

Belgisch jeugdinternational Bakayoko maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de A-selectie van PSV en speelde tot nu toe 14 duels (3 goals) voor de Eindhovenaren.

'Hazard wil naar PSV'

Het Eindhovens Dagblad meldt verder dat PSV nog altijd op koers ligt om Thorgan Hazard van Borussia Dortmund over te nemen. De Belg zou PSV boven Everton verkiezen.

Het is nog onduidelijk onder welke voorwaarden Hazard naar PSV gaat komen.

Voormalig ADO- en AZ-spits Johnsen op proef bij Cambuur

SC Cambuur gaat de komende weken bekijken of het in zee wil gaan met Björn Johnsen. De Noorse spits speelde de afgelopen twee jaar bij de Canadese club CF Montreal, maar is sinds begin 2023 transfervrij.

De 31-jarige Johnsen speelde eerder in Nederland bij ADO Den Haag en AZ. In het seizoen 2017/2018 trof hij negentien keer doel voor ADO, waarna hij bij AZ een stuk minder succesvol was met zes treffers in 22 wedstrijden.

Meissen verruilt FC Utrecht voor Sparta

Sparta heeft Rick Meissen weggeplukt bij FC Utrecht. De 20-jarige centrumverdediger tekende in Rotterdam een contract voor 3,5 jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Meissen mocht vorig jaar maart in de slotfase van het thuisduel met PSV een paar minuten meespelen in het eerste van FC Utrecht, maar moest het vooral doen met wedstrijden met de beloften van de Domstedelingen. Hij heeft 58 duels van Jong FC Utrecht in de eerste divisie in de benen.

Oosterwolde naar Turkse nummer twee Fenerbahçe

Jayden Oosterwolde zet zijn loopbaan voort bij het Turkse Fenerbahçe. De 21-jarige verdediger komt over van Parma, dat in de Italiaanse Serie B uitkomt.

In Turkije heeft Oosterwolde, die de jeugdopleiding bij FC Twente doorliep en een jaar geleden in eerste instantie op huurbasis naar Italië vertrok, een contract getekend dat hem tot de zomer van 2026 verbindt aan de huidige nummer twee van de Super Lig. De club uit Istanbul heeft een achterstand van vier punten op koploper Galatasaray.

Welkom!

Welkom bij het transferblog. De een na laatste dag van de winterse transferwindow van 2023 is aangebroken. Hier houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt in binnen- en buitenland.