liveblog
NOS VoetbalAangepast

VAR, Yilmaz en Cordoba slopen Cambuur • Friezen hoopten twee keer op penalty

liveblog gesloten

Tot ziens!

We houden ermee op hier in Leeuwarden. Het was een mooie eredivisiedag. Alle duels waren interessant, met meer dan genoeg goals.

Volgend weekend zijn we terug. Tot dan!

Dit is het programma van de volgende speelronde

Het programma voor volgend weekend in de eredivisie

Zo staat het er nu voor in de eredivisie

De stand in de eredivisie

CAM-FOR | 90+10' Klaar!

Het is afgelopen in Leeuwarden. Cambuur zal deze tweede helft snel willen vergeten: het gaf een voorsprong weg, kreeg twee penalty's niet en staat nu gedeeld laatste met Groningen.

De overwinning voor Fortuna betekent dat ze naar het linkerrijtje mogen gaan kijken.

CAM-FOR | 90+8' Drie minuten extra op extra tijd

Wegens de VAR-hectiek heeft de blessuretijd ook nog eens extra tijd gekregen. Drie minuten erbij. Elf minuten extra tijd dus in totaal.

CAM-FOR | 90+4' Penalty?

Balk ging ervandoor en komt oog in oog met doelman Pandur. Hij gaat naar de grond en Manschot vindt het een pingel. Weer! Maar wat vindt de VAR? Nee die vindt het opnieuw geen penalty. Waarom niet is een beetje de vraag, misschien omdat het buitenspel was?

Voor de tweede keer wordt een al gegeven penalty voor Cambuur teruggedraaid door de VAR.

CAM-FOR | 90' Acht minuten extra

Cambuur heeft nog acht minuten om de 2-2 te maken...

CAM-FOR | 85' Goal Fortuna!

Het is stil in Leeuwarden, heel stil. Noslin gaat razendsnel langs Bangura en vindt Cordoba voor de 2-1. En het is verdiend, ze zijn veel beter de tweede helft.

CAM-FOR | 81' Goal Fortuna?

Oei, daar is de 2-1 voor Fortuna al! Buitink tikt de bal mooi langs doelman Ruiter. Maar wacht, de grensrechters staat met zijn vlag de lucht in: buitenspel! Geen goal.

CAM-FOR | 75' Goal Fortuna!

Yilmaz zet Fortuna op 1-1, vanaf elf meter. Ruiter zit wel dichtbij, maar de Turkse spits blijft heel koel.

Een gelijkmaker met een verhaal.

Yilmaz

CAM-FOR | 72' Strafschop Cambuur? Nee, voor Fortuna!

Een wonderlijke minuut in Leeuwarden. Yilmaz wordt neergehaald in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Manschot ziet er niks in. In de counter is Cambuur er razendsnel uit en wordt Balk onderuit gehaald. Duidelijke penalty, zegt Manschot, en een rode kaart voor Guth.

Genoeg om bij een paar Fortuna-spelers de stoppen door te laten slaan. Dan was de overtreding op hun grote leider Yilmaz tien seconden ervoor toch ook zeker een strafschop? Manschot wil het niet horen. Maar dan hoort hij de VAR in zijn oor. Of hij even naar het scherm wil komen. En ja hoor: de rode kaart wordt ingetrokken, geen penalty voor Cambuur, maar een pingel voor Fortuna.

Nota bene Yilmaz probeerde zijn mannen te kalmeren bij na de penalty tegen, en moet nu zelf rustig blijven voor om de 1-1 te maken.

CAM-FOR | 63' Rienstra debuteert

Ben Rienstra valt in voor Cambuur, en dat betekent zijn debuut in Leeuwarden. Tegen zijn oude club Fortuna.

Hij bewandelde dus dezelfde weg als zijn huidige trainer Sjors Ultee, die vertrok bij Fortuna en bij Cambuur op de bank zit.

CAM-FOR | 61' Fortuna komt

Het wordt nog een heet half uur in deze kelderkraker. Fortuna neemt het initiatief en zet Cambuur de laatste minuten meer en meer met de rug tegen de muur. Zo nu en dan snakt de thuisploeg naar adem, maar het houdt zich sterk. Voorlopig. Want het is overleven voor Cambuur.

Heitinga blijft koel na winst met Ajax: 'Zege absoluut niet hand van de trainer'

Het gaat debuterend interim-trainer John Heitinga te ver om de overwinning van Ajax bij Excelsior (4-1) op zijn conto schrijven. "Wij moeten hier winnen, dit is absoluut niet de hand van de trainer", zei hij na de eerste Amsterdamse competitiezege in acht duels.

Heitinga erkende dat Ajax voor rust goed was weggekomen. "De eerste helft was niet goed van onze kant. We waren zo slordig, dan houdt Rulli (keeper, red.) ons een paar keer goed in de wedstrijd, totdat de 1-1 viel."

John Heitinga

CAM-FOR | 46' Gaan we weer!

Het belooft nog wat voor de tweede helft tussen Cambuur en Fortuna.

De thuisploeg zal met het mes tussen de tanden verdedigen, of misschien zelfs aanvallen? Fortuna zal niet zomaar op de rug gaan liggen met de pootjes omhoog.

Stuntploeg Brighton deelt nieuwe dreun uit aan Liverpool, dit keer in FA Cup

De crisis bij Liverpool houdt aan en opnieuw is het Brighton & Hove Albion dat de club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo schade toe heeft gebracht.

In de vierde ronde van de FA Cup was de reuzendoder, die twee weken geleden met 3-0 van Liverpool won in de Premier League, op eigen veld met een goal in blessuretijd met 2-1 te sterk.

CAM-FOR | 45+3' Rust in Leeuwarden

Het is rust bij Cambuur tegen Fortuna. Het wordt nog 45 minuten lang nerveus op de stoeltjes schuiven voor de Friese fans, want Fortuna heeft meermaals dit seizoen aangetoond terug te kunnen komen van een achterstand.

CAM-FOR | 31' Goal Cambuur!

Cambuur lijkt wat vertrouwen te hebben getankt door die kans van zojuist en het levert nu al een goal op. De rush van Bangura is fraai, de voorzet van Van Kaam mag er ook zijn en Hoedemakers schiet de 1-0 binnen.

De Friese fans zijn wakker, ze springen, dansen en zingen.

Cambuur viert de 1-0

CAM-FOR | 29' Komt daar Cambuur dan?

De thuisploeg begon vrij tam aan deze belangrijke wedstrijd, maar nu laat Cambuur zich meer en meer zien. Breij krijgt een schietkans op randje zestien, maar zijn schot hobbelt naast. Maar belangrijker: Cambuur geeft een teken van leven.

EXC-AJA | Samenvatting & reacties

Bekijk de samenvatting van Excelsior - Ajax

Fortuna Sittard legt Feyenoord over knie bij debuut trainer Torny

Het debuut van Jessica Torny als trainer van de Feyenoord-vrouwen is op een fikse teleurstelling uitgelopen. Fortuna Sittard had in Rotterdam weinig moeite met Feyenoord en won met 4-0.

Fortuna Sittard legt Feyenoord over knie bij debuut trainer Torny

CAM-FOR | 18' Goal Fortuna?

Na bijna twintig minuten spelen is er nog niet veel gebeurd, maar zojuist belandt een voorzet zo op het hoofd van Cordoba. Zijn kopbal vliegt met een boogje de hoek in.

Maar de scheids fluit snel af. Het was buitenspel. Cambuur haalt opgelucht adem.

VOL-GRO | Samenvatting

Bekijk de samenvatting van FC Volendam - FC Groningen

CAM-FOR | 1' Aftrap!

Cambuur en Fortuna zijn begonnen. Een wedstrijd die Cambuur eigenlijk moet winnen, want zo veel kansen komen er niet meer in eigen huis.

Vorige week wonnen de Friezen al op bezoek bij Groningen, de directe concurrent voor degradatie. Wat is er mogelijk tegen Fortuna, de ploeg die bij winst een groot gat van zeven punten slaat met de gevreesde degradatie- en nacompetitieplekken 16, 17 en 18.

Chagrijn bij Slot over resultaat en niet gegeven penalty: 'Onacceptabele beslissing'

"Een onacceptabele beslissing", dat zegt Feyenoord-trainer Arne Slot over het niet geven van een strafschop in de wedstrijd tegen FC Twente. Bij een stand van 1-1 maakte Robin Pröpper hands, maar arbiter Allard Lindhout zag er geen strafschop in. Hij zag een duw van Feyenoord-spits Santiago Giménez en meende dat de bal daarom tegen de hand van de verdediger kwam.

En dat is vreemd, zegt Slot. "Het was een schitterende wedstrijd waarin de scheidsrechter 84 minuten veel toestond en er over en weer veel gebeurde. Dan is het onacceptabel dat je hier geen strafschop voor geeft."

Robin Pröpper maakte hands, maar de scheids gaf geen strafschop

VOL-GRO | 90+4' Volendam wint

Groningen zit na een 3-2 nederlaag nog dieper in de problemen. Een pijnlijke nederlaag tegen concurrent Volendam in de kelder van de eredivisie.

EXC-AJA | 90+3' Ajax wint

Het is klaar in Rotterdam: Ajax heeft gewonnen. Hoewel er enkele zeer wankele momenten in de eerste helft waren, wint Ajax uiteindelijk wel vrij gemakkelijk.

VOL-GRO | 90' Tijd tikt voor Groningen

FC Groningen heeft nog vier minuten om niet nog steviger op de laatste plaats te geraken. Het ziet er niet goed voor ze uit...

EXC-AJA | 84' Goal Ajax

De rechtsback doet het met links. Rensch krult de bal zo in de verre kruising. Schitterende goal. Als het nog niet beslist was, dan is het dat nu wel.

Drie punten voor Ajax, dat mag in de krant.

EXC-AJA | 82' Eerste zege in zeven duels?

Veel is mogelijk met Ajax deze dagen, maar het moet wel heel gek lopen willen de Amsterdammers deze zekere overwinning nog weggeven. Het staat 1-3, Ajax heeft 80 procent balbezit en Excelsior lijkt gesloopt.

Het betekent voor Ajax de eerste zege in zeven competitieduels.

VOL-GRO | 78' Goal Volendam

Vijf minuten na de 2-2 komt Volendam alweer op voorsprong. Een aangeraakte voorzet valt binnen bij de tweede paal en krijgt van Mühren een beslissend zetje.

Nu moet Groninge weer komen!

VOL-GRO | 73' Goal Groningen

Daar gaan we hoor, in Volendam. Pepi prikt de 2-2 binnen voor Groningen met nog een kwartier te spelen. Niet verliezen is voor Groningen voor levensbelang, want anders komt Volendam op vier punten voorsprong.

TWE-FEY | Reacties

EXC-AJA | 61' Goal Ajax!

Laat hem niet schieten, die Kudus. Want hij deed het al vaker zo. Dit schot vanaf een meter of 18 vliegt fraai via de binnenkant van de paal binnen.

De voorsprong wordt comfortabel nu voor Ajax: 3-1.

Kudus juicht bij de 3-1

EXC-AJA | 60' Wéér Rulli

Het scheelt weer helemaal niks. Awoudja kopt op doel en Rulli redt zijn ploeg voor de zoveelste keer deze middag. Die aankoop is vooralsnog geen mislukking...

VOL-GRO | 55' Goal Volendam

Groningen kan maar kort genieten van de 1-1, want vijf minuten later is het alweer 2-1 voor Volendam door een kopbal van Twigt. Lekker potje wel.

VOL-GRO | 50' Goal Groningen

Vijf minuten onderweg in de tweede helft en Groningen doet wat terug in Volendam. Johan Hove werkt de bal binnen in een scrimmage.

EXC-AJA | 45' Tweede helft begonnen

In Rotterdam rolt de bal weer. Zonder wissels, zonder wijzigingen.

VOL-GRO | 45' Gaan we weer!

Er wordt weer gevoetbald in Volendam. Kijken of Groningen in de tweede helft meer voor elkaar krijgt dan voor rust.

EXC-AJA | Heitinga laakt prestatiecultuur Ajax: 'Daar vond ik wat van'

Interim-trainer Heitinga laakt prestatiecultuur Ajax: 'Daar vond ik wat van'

TWE-FEY | Samenvatting

Bekijk de samenvatting van FC Twente - Feyenoord

EXC-AJA | 45' Goal Ajax

Ajax komt vlak voor rust toch op 2-1, dankzij Tadic die de bal goed vasthoudt en Klaassen met wat mazzel bereikt. Klaassen rommelt en ramt de bal op z'n Klaassens binnen.

Even later fluit de scheids af voor de rust. Een zeer boeiende eerste helft in Rotterdam.

Klaassen viert de 2-1

EXC-AJA | 37' Goal Excelsior!

Dat zat er aan te komen! Het is 1-1. Nee, niet van de levensgevaarlijke Driouech, maar hij geeft wel de assist. Zo op het voorhoofd van El Yaakoubi. De kopbal suist binnen bij de tweede paal.

Aan het balbezit is het niet te zien, want Ajax heeft 80 procent de bal, maar Excelsior is gevaarlijker dan de bezoekers. De counters zijn vlijmscherp.

Excelsior viert de 1-1

EXC-AJA | 32' Wéér Driouech, wéér Rulli

Het staat dan wel 0-1 voor Ajax, maar Excelsior heeft veel meer kansen. Driouech had al drie keer kunnen scoren. Maar nu redt Rulli weer zeer knap.

Rulli heeft de bal weer in handen

EXC-AJA | 23' Linke Driouech

Daar komt Ajax twee keer heel goed weg. Excelsior is na balverlies razendsnel in de omschakeling. Eerst raakt zijn de Amsterdammers Driouech helemaal uit het oog verloren, komt Alvarez veel te laat, maar Driouech mikt op de paal. Even later kapt hij Alvarez weer heel eenvoudig uit en wil de bal langs Rulli schuiven, maar de Argentijnse doelman komt met een knappe reflex.

Excelsior is niet kansloos, verre van zelfs. Ajax is in de omschakeling erg wankel. Maar gaat aanvallend ook nog genoeg kansen krijgen.

VOL-GRO | 20' Goal Volendam!

Er blijft Groningen weinig bespaard deze weken. Groningen heeft meer de bal, maar al na twintig minuten komt toch Volendam op voorsprong. Oristanio omspeelt de doelman en schuift zo de 1-0 binnen.

EXC-AJA | 16' Goal Ajax!

Bergwijn wordt neergelegd

Ajax wordt een handje geholpen door de arbitrage. Een wel erg makkelijk gegeven strafschop, nadat Bergwijn licht wordt aangetikt.

Tadic, die in de spits speelt met Kudus en Bergwijn van de flanken, schiet de 0-1 feilloos binnen.

Ajax viert de 1-0

EXC-AJA | 14' 88% balbezit, geen kans

Ajax heeft in de openingsfase 88 procent balbezit. Dat komt omdat ze de Rotterdammers vroeg vastzetten. Snel erop duiken als de bal verloren wordt. Maar Ajax heeft nog geen kans gehad. Excelsior daarentegen al wel twee kleintjes.

Dit spelbeeld zal nog wel even zo blijven.

EXC-AJA | Hoofdrolspelers Amsterdams feuilleton ook aanwezig

  • Pro Shots
    Van der Sar en Hamstra op de tribune in Rotterdam
  • Pro Shots
    Heitinga op de bank als hoofdtrainer

VOL-GRO | 1' Aftrap in Volendam

In Volendam is de zoveelste kelderkraker begonnen. Hekkensluiter Groningen is op bezoek bij nummer zestien Volendam.

EXC-AJA | 1' Aftrap op Woudestein

Met een nieuwe (interim-)hoofdtrainer op de bank is Ajax begonnen aan het post-Schreuder-tijdperk. Het zal toch een wedstrijd worden als tegen Volendam thuis, waar het zo mis ging. De vraag is of Ajax nu wat makkelijker kan scoren...

TWE-FEY | 90+6' Afgelopen!

Het is afgelopen in de Grolsch Veste. Eindstand: 1-1. Dat is gezien de wedstrijd misschien wel terecht. Al zal koploper Feyenoord er het meest mee zitten. De kansen die de Rotterdammers kregen waren toch flink.

TWE-FEY | 90+3' Kökcü?!

Daar is Feyenoord weer. Kokcu kan van een meter of vijf loeihard uithalen, maar, je raadt het al, hij wordt geblokt.

Wel een zeer fijne tweede helft dit.

TWE-FEY | 89' Twente drukt door

Twente is nu de ploeg die aanzet, niet langer Feyenoord, al loeren de Rotterdammers op een counter. Na de enorme kans van Cerny valt de bal nu wéér in het strafschopgebied van Feyenoord, zo voor de voeten van Kjolo, maar zijn schot wordt geblokt.

Wie kan nog wat? Vijf minuten extra tijd...

TWE-FEY | 85' Bijlow redt Feyenoord

O o Bijlow, de keeper redt hier zijn team. Na geklungel in de opbouw staat Cerny plots oog in oog met Bijlow, maar de Oranje-doelman, die gek genoeg niet veel te doen had na rust, gooit er een zeer knappe reflex uit. Bijlow voorkomt een zeker goal.

En Feyenoord zet de jacht op de 1-2 voort. Als Idrissi overigens wat scherper was geweest een paar minuten geleden, dan had Feyenoord al voor gestaan.

TWE-FEY | 83' Geen hands?

Dat leek een duidelijk handsbal van Pröpper bij een luchtduel in zijn eigen strafschopgebied. Alle Feyenoorders gebaren, maar Lindhout zegt: vrije trap voor Twente.

Hij zag eerst een overtreding op Pröpper, waardoor de handsbal niet telt.

TWE-FEY | 75' Vinnig na de 1-1

Het duel in Enschede is na de 1-1 een stuk scherper geworden. Er zijn veel kleine harde overtredingen. Opstootjes ook. Scheidsrechter Lindhout krijgt het erg druk in het laatste kwartier.

Het goede voetbal van voor rust is al even verdwenen. De onrust neemt toe. En Feyenoord neemt weer wat de overhand. De koploper voelt dat er toch meer te halen is dan één punt.

TWE-FEY | 68' Goal FC Twente

Daar is de gelijkmaker, op basis van de instelling waarmee Twente aan de tweede helft begon is dat terecht. Rechtsback Brenet kopt de 1-1 binnen. De goal lijkt erg op de 1-0 van Feyenoord. Sadilek geeft afgemeten voor en Brenet timet beter dan Wiefer en Hartman.

We hebben een wedstrijd hoor, nog ruim twintig minuten te spelen en het is 1-1.

VOL-GRO | Opstellingen

De opstelling van Volendam tegen Groningen
Opstellingen van FC Groningen tegen FC Volendam

TWE-FEY | 61' Unnerstall getest

En ja als Twente niet scoort, dan komt Feyenoord wel. Eerst moet Unnerstall boksen op het schot van Jahanbakhsh, daarna moet de Twente-goalie laag naar de hoek op een vrije trap van Kokcu en daarna blijft hij stokstijf staan op een kopbal van Wieffer, die met een boogje net naast suist.

Kortom: er gaat nog wel iets gebeuren deze wedstrijd.

TWE-FEY | 58' Twente probeert, Feyenoord oogt rustig

Bijna een kwartier gespeeld in de tweede helft en zoals verwacht probeert FC Twente meer druk naar voren te zetten. Maar dat gaat moeizaam, Feyenoord houdt vrij gemakkelijk stand. Er was een schot van invaller Steijn, maar dat was een eitje voor Bijlow.

TWE-FEY | 46' We gaan verder

We gaan beginnen aan de tweede helft. Beide ploegen wisselen een keer:

  • FC Twente: Vlap eruit, Steijn erin
  • Feyenoord: Szymanski eruit, Timber erin

TWE-FEY | 45+4' Rust!

Het is rust in Enschede, een boeiende eerste helft waarin Twente beter begon maar waarin Feyenoord steeds meer groeide en uiteindelijk wel scoorde. Iets wat Twente met een beetje meer geluk ook had kunnen doen.

FC Twente - Feyenoord: 0-1

TWE-FEY | 37' Wat doet Bijlow nou?

Bijlow glijdt de bal van de voeten van Misidjan

Feyenoord haalt even alles uit de kast om tijd te trekken? Om Twente te pikeren? Tja, om wat eigenlijk? Bijlow neemt sinds de 0-1 flink zijn tijd met vrije ballen en spelhervattingen.

Als hij net ver uit z'n doel komt om de bal over de zijlijn te glijden, rent hij het veld uit om een bal het veld in te gooien, zodat Misidjan niet snel de ingooi kan nemen.

Misidjan boos, die een andere bal hard richting Bijlow smijt. Opstootje natuurlijk. Waarbij Jahanbakhsh erbij komt staan om het nog wat verder op te stoken. Hij gaat naar de grond als een slappe bokser als Misidjan even zijn hand wegduwt.

Een klein beetje gif, dat zal de wedstrijd geen kwaad doen. Al is het voetballend wel interessant.

Even duwen en trekken in Enschede

TWE-FEY | 30' Goal Feyenoord!

Feyenoord komt op 1-0! Dankzij een kopbal van Giménez. De spits was enkele minuten eerder al betrokken bij een penaltymoment, wat geen penalty was volgens de scheidsrechter Lindhout, en kapte een kans later knap zijn man uit, waarna zijn schot werd geblokt.

Bij zijn derde moment is het wel een goal. De voorzet is van Szymanski en de Mexicaanse spits springt hoger dan Pröpper. Feyenoord op voorsprong.

  • ANP
    De 1-0 van Feyenoord
  • ANP
    De 1-0 van Feyenoord
  • ANP
    De 1-0 van Feyenoord

TWE-FEY | 25' Misidjan!?

Het spel golft aardig op en neer, maar opnieuw is daar Twente weer met een uitval, een mooie aanval en een kans. Voor Misidjan. Wat staat hij vrij. Maar wat is zijn schot matig.

Bijlow moet wel gestrekt naar de hoek.

FC Twente-Feyenoord: 0-0

TWE-FEY | 16' Kans Pröpper

Oef, dat scheelt weinig. Pröpper glijdt bijna een indraaiende voorzet binnen bij de eerste paal.

En Twente blijft doordrukken. De voorzetten vliegen gevaarlijk voor de goal van Bijlow langs, maar een echt grote kans moet nog komen.

TWE-FEY | 10' Reflex Unnerstall

Feyenoord heeft ineens de bal diep op de helft van Twente en Jahanbakhsh kan vrij inschieten. Na een touché moet Unnerstall serieus in actie komen, met een knappe reflex tikt hij de bal eruit.

Even schrikken voor de Twentenaren.

TWE-FEY | 8' Twente de bal

In de openingsminuten is de bal vooral voor Twente. De thuisploeg tikt de bal op het gemakkie rond. Feyenoord zet niet vol druk, minder dan tegen Ajax, maar probeert de thuisploeg wel op te sluiten.

Twente komt daar heel aardig uit, zelfs tot aan het doel van de bezoekers. Maar een indraaiende voorzet vanaf links wordt slechts geschampt door de ingekomen Vlap.

TWE-FEY | Even bijkletsen met vuurwerk

  • Pro Shots
    Slot en Jans praten wat bij voor de aftrap
  • Pro Shots
    Vlaggen op de tribune in Enschede
  • Pro Shots
    Vuurwerk in Enschede

TWE-FEY | 1' Aftrap!

De rode rook van het vuurwerk hangt nog in het stadion als FC Twente en Feyenoord aftrappen. Wat kan de nummer vier van de eredivisie tegen de koploper, twee ploegen die veel op elkaar lijken?

Unnerstall als basis van hechte Twentse defensie: 'Ricky eerste verdediger, ik laatste'

Alleen FC Barcelona kreeg in de tien grootste competities van Europa minder tegendoelpunten dan Twente dit seizoen. Elf om zes. Achterin zit het dus wel goed bij de Tukkers. Niet in de laatste plaats door doelman Lars Unnerstall. Is de Twente-keeper daar eigenlijk mee bezig, die weinige tegengoals? "Als we winnen helemaal niet."

"Tuurlijk is het lekker voor een keeper als je weinig tegengoals krijgt. Maar of we nou 11 tegengoals krijgen of 21, als we maar de punten halen."

TWE-FEY | Opstellingen

Dit zijn ze: de 22 namen die het straks gaan doen. De heren die elkaar vanaf de eerste seconde zullen gaan afjagen, want dat is toch wel de verwachting van het duel tussen de koploper en de nummer vier van de eredivisie.

Bij de thuisploeg is Sadilek terug in de basis op het middenveld, net als Brenet, ten kosten van rechtsback Sampsted.

Bij de Rotterdammers geeft Slot opnieuw de voorkeur aan spits Giménez, en dus niet Danilo. Ook opvallend: Quinten Timber staat weer niet in de basis. Tuurlijk, hij komt terug van een blessure, maar zijn vervanger Wieffer maakt een sterke indruk afgelopen weken.

De opstelling van FC Twente tegen Feyenoord
De opstelling van Feyenoord tegen FC Twente

Feyenoord aangekomen bij Grolsch Veste

  • Pro Shots
    Kökcü in Enschede
  • Pro Shots
    Wieffer in Enschede
  • Pro Shots
    Arne Slot

Jans over defensieve geheim van FC Twente: 'Herhalen, herhalen, herhalen'

Jans over defensieve geheim van FC Twente: 'Herhalen, herhalen, herhalen'

FA Cup: debutant Danjuma scoort met eerste doelpoging, Brazilianen helpen United

Arnaut Danjuma heeft zijn debuut voor Tottenham Hotspur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Oranje-international scoorde met zijn eerste doelpoging, waarmee hij de eindstand tegen Preston North End op 0-3 bepaalde.

Het treffen tussen Tottenham en Preston betrof een wedstrijd in de vierde ronde van de FA Cup, voor een plek bij de laatste zestien in het meest prestigieuze bekertoernooi ter wereld.

Danjuma viert zijn goal tegen Preston

Veerman: 'Vertrek bij PSV in de winterstop is niet aan de orde'

Veerman: 'Vertrek bij PSV in de winterstop is niet aan de orde'

Samenvattingen van de tot nu toe gespeelde duels in de eredivisie

Het spektakel in Alkmaar met liefst tien goals en de broodnodige zege van PSV. Bekijk alle hoogtepunten van de tot nu toe gespeelde wedstrijden in de eredivisie.

Ambitieuze Heitinga verlaat weg der geleidelijkheid om Ajax uit de brand te helpen

John Heitinga debuteert vanmiddag tegen Excelsior (aftrap 14.30 uur) als hoofdtrainer van Ajax in de eredivisie. Het grote publiek kent hem vooral als verdediger met een goede trap van Ajax en Oranje, als trainer komt hij pas net om de hoek kijken. Een profiel van een ambitieuze, maar onervaren trainer.

John Heitinga

Unnerstall vol vertrouwen tegen Feyenoord: 'Je weet: het is gewoon goed wat ik doe'

Unnerstall vol vertrouwen tegen Feyenoord: 'Je weet: het is gewoon goed wat ik doe'

De stand in de eredivisie

De stand in de eredivisie

Programma en uitslagen eredivisie

Programma en uitslagen eredivisie

Welkom!

Goedemorgen! Vandaag vier wedstrijden in de eredivisie. Onder meer koploper Feyenoord en zorgenkind Ajax komen in actie, tegen respectievelijk FC Twente en Excelsior. Volg alle ontwikkelingen op de velden in ons liveblog.