liveblog
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord wint op dooie gemakkie van NEC • Utrecht verslaat Excelsior

Een midweekse speelronde in de eredivisie, met vanavond:

  • EINDSTAND Go Ahead Eagles - AZ (1-4) Bekijk hier de samenvatting.
  • EINDSTAND Vitesse - FC Twente (2-2) Bekijk hier de samenvatting.
  • EINDSTAND Fortuna Sittard - SC Heerenveen (2-0) Bekijk hier de samenvatting.
  • EINDSTAND Feyenoord - NEC (2-0)
  • EINDSTAND FC Utrecht - Excelsior (1-0)

Automatisch updates ontvangen van dit liveblog op je telefoon? Klik dan op het belletje!

liveblog gesloten

De stand van zaken na vanavond

Deze eredivisiedag zit erop, maar de speelronde is nog niet voorbij. Morgen staat de degradatiekraker tussen Cambuur en Groningen en Ajax - FC Volendam op het programma.

Dit is de stand in de eredivisie na vanavond:

Stand in de eredivisie

Feyenoord komt in tweede niet meer tot scoren en wint met 2-0

De tweede helft had voor de supporters ook op papier afgedaan kunnen worden. De rode kaart voor NEC in de eerste helft betekende het omslagpunt. Daarna wilde NEC de schade vooral beperken. Dit lukte ook en dus werd het 2-0 in de Kuip.

Feyenoord is door een 2-0 overwinning op NEC na achttien speelronden nog steeds koploper van de eredivisie en heeft vooralsnog alleen AZ als grootste bedreiging in gevecht om de landstitel.

Utrecht heeft de drie punten binnen (1-0)

FC Utrecht kreeg in de slotfase nog aantal aardige kansen, maar kwam niet tot scoren. Excelsior kreeg de bal ook niet in het doel en dus zijn de drie punten voor Utrecht. De eerste winstpartij voor Utrecht dit jaar.

FEY - EXC | 83' Zomeravondvoetbal in een koude Kuip

Hoewel het koud is in Rotterdam, heeft het spel iets weg van zomeravondvoetbal. De bal gaat rustig van voet tot voet bij Feyenoord en NEC hobbelt erachteraan. De NEC-spelers weten ook dat het vanavond niet gaat gebeuren.

De ruim 750 meegereisde fans weten dit ook en maken er maar het beste van.

UTR - EXC | 80' Utrecht kan niet doordrukken

Utrecht doet niet echt aan klantenbinding, terwijl dat wel kan tegen het krachteloze Excelsior. De thuisploeg is te slordig en mist de felheid van de eerste helft. Ondertussen is de marge maar één doelpunt, dus misschien kunnen de Rotterdammers nog een keer als een duveltje uit een doosje toeslaan.

FEY - NEC | 69' Debuut Kasanwirjo

Feyenoord-trainer Arne Slot ziet gebruikt het restant van de wedstrijd om enkele spelers rust te geven en andere spelers juist speeltijd te gunnen. Ook de kersverse aanwinst Neraysho Kasanwirjo mag in actie komen. De 20-jarige Amsterdammer kwam vorige week over van Groningen.

FEY - NEC | 56' Freewheelend Feyenoord

Feyenoord heeft na de rode kaart van NEC weinig meer te duchten van Nijmegenaren. De bal is voor de Rotterdammers en die kunnen ermee doen wat ze willen. Alleen de de marge vergroten lukt nog niet.

FEY - NEC (2-0)

UTR - EXC | Op de lat!

Utrecht-spits Douvikas kopt de bal tegen de lat. De voorsprong van Utrecht blijft minimaal.

UTR - EXC (1-0)

Ondertussen in Engeland ... Weghorst scoort

Wout Weghorst heeft zijn eerste doelpunt voor Manchester United gemaakt. In het League Cup-duel met Nottingham Forrest maakte hij vlak voor rust de 2-0.

Fortuna klimt richting linker rijtje: Limburgers verslaan thuis Heerenveen

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan in de midweekse speelronde van de eredivisie. De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen werd met 2-0 gewonnen, waardoor de degradatiezone steeds verder uit zicht raakt en het linker rijtje zelfs in beeld komt.

Lees meer:

Fortuna Sittard wint van gezapig Heerenveen

De spelers van Heerenveen lijken collectief een snipperdag te hebben opgenomen. Fortuna profiteert daarvan en wint met 2-0. De eerste overwinning van de Limburgers dit jaar.

FOR - HEE | 98' DOELPUNT Fortuna Sittard

Burak Yilmaz wordt neergehaald door Xavier Mous, de vervanger van Andries Noppert. Scheidsrechter Van der Laan kent een strafschop toe. De spits gaat zelf achter de bal staan en schiet raak.

FOR - HEE (2-0)

Rust in Rotterdam en Utrecht

Na het doelpunt van Feyenoord werd NEC nog even gevaarlijk. Feyenoord-doelman Justin Bijlow stond goed op te letten, waardoor Feyenoord met een comfortabele voorsprong gaat rusten (2-0).

In Utrecht blijft de thuisploeg beter tegen Excelsior. Gescoord is er alleen niet meer (1-0)

FEY - NEC | 48' DOELPUNT Feyenoord

Raak. Orkun Kokcü schiet onberispelijk raak. Jasper Cillessen stond aan de grond genageld.

FEY - NEC (2-0)

FEY - NEC | 47' Penalty Feyenoord en rood NEC

Giménez wordt neergelegd door Márquez. De VAR komt ertussen, dus de vraag is of de beslissing wordt teruggedraaid. Maar nee, de verdediger van NEC krijgt juist rood in plaats van geel.

FEY - NEC | 38' Paixão verlaat het veld

In de Klassieker was er nog een heldenrol voor hem weggelegd, maar vandaag moet Igor Paixão nog voor rust het veld verlaten. Hij sjokt licht geblesseerd het veld. Hij wordt vervangen door Oussama Idrissi.

FEY - NEC (1-0)

UTR - EXC | 37' Doelpunt Utrecht afgekeurd

Ook in Utrecht moet de VAR in actie komen. Utrecht lijkt de tweede treffer te maken, maar er is hands gesignaleerd. "La Cucamarcha" mag dus niet voor de tweede keer klinken in het Utrechtse stadion.

FEY - NEC | 36' Ik zie ik zie, wat jij niet ziet

De VAR roert zich plotseling. Niemand in het stadion lijkt te weten waarom. De scheidsrechter ook niet, dus hij geeft geen strafschop.

FEY - NEC (1-0)

UTR - EXC | 29' Utrecht fel

In de eigen Galgenwaard speelt Utrecht zoals de Utrechters het willen zien. Strijdend en fel. Excelsior laat echter ook zien dat het kan voetballen en deelt af en toe speldenprikjes uit.

UTR - EXC (1-0)

FEY - NEC | 28' NEC komt er niet doorheen

Feyenoord houdt de gelederen aardig gesloten. NEC probeert het wel, maar komt er niet doorheen. Feyenoord stapelt de kansen op niet op elkaar.

FEY - NEC (1-0)

FOR - HEE | 58' DOELPUNT Fortuna

Leven in de brouwerij in Limburg. Fortuna Sittard komt op voorsprong. Burak Yilmaz is een keer aangever. De Turk bedient Embalo.

FOR - HEE (1-0)

FEY - NEC | 8' DOELPUNT Feyenoord

Ook Feyenoord is uitstekend aan de wedstrijd begonnen. Javairo Dilrosun is het beginstation en het eindstation van een goedlopende aanval.

FEY - NEC (1-0)

Dilrosun scoort op aangeven van Pedersen

UTR - EXC | 6' DOELPUNT Utrecht

Een pikstart voor FC Utrecht. Bozdogan zet Douvikas alleen voor de keeper en de Griek schiet binnen.

UTR - EXC (1-0)

Vuurwerk in de Galgenwaard

De spelers van FC Utrecht en Excelsior worden begroet middels knallen en flitsen.

Opstelling Excelsior

Marinus Dijkhuizen heeft niets veranderd aan zijn opstelling. Waarom zou hij ook? Afgelopen vrijdag werd er met 2-0 van Volendam gewonnen.

Opstelling FC Utrecht

Bas Dost ontbreekt bij FC Utrecht. Tasos Douvikas neemt de plek in de spits in. Jens Toornstra en Sander van der Streek keren wel weer terug in de opstelling van trainer Michael Silberbauer. Luuk Brouwers en Amin Younes nemen weer plaats op de bank.

Opstelling NEC

NEC-trainer Rogier Meijer heeft zijn elftal op één plek gewijzigd. Soufian El Karouani speelt in plaats van Calvin Verdonk.

FOR - HEE | Rust in Sittard

De spelers van Fortuna Sittard en SC Heerenveen gaan aan de thee. Beide ploegen hebben mogelijkheden gekregen, maar het is tot dusver nog weinig verheffend.

VIT - TWE | 95' AFGELOPEN (2-2)

Na een spectaculaire tweede helft delen Vitesse en Twente de punten.

FC Twente heeft de kans laten liggen om zich stevig te nestelen op de derde plaats in de eredivisie. In Arnhem kwam de ploeg van trainer Ron Jans, die nog niet wil dromen van een mogelijke landstitel, niet verder dan 2-2 bij Vitesse

GAE - AZ | 95' DOELPUNT AZ en EINDE wedstrijd.

Zico Buurmeester vergroot de marge weer voor AZ. Jeugdexponent Zico Buurmeester zorgt voor het slotakkoord. De wedstrijd is namelijk ook gelijk afgelopen.

AZ is in ieder geval twee uur koploper van de eredivisie. Door een 4-1 zege bij Go Ahead Eagles komen de Alkmaarders op 39 punten. Eén punt meer dan Feyenoord, dat later vanavond nog in actie komt tegen NEC.