liveblog
NOS VoetbalAangepast

Uitgerekend Til schenkt PSV zege op Vitesse • Sparta blijft op roze wolk

Drie duels in de eredivisie:

Automatisch updates ontvangen van dit liveblog? Klik dan op het belletje.

liveblog gesloten

Tot morgen!

Morgen zijn we natuurlijk weer terug met vier pareltjes van wedstrijden. Om te beginnen een heuse derby van het noorden tussen Heerenveen en Groningen. Om 14.30 uur ontvangt FC Twente FC Utrecht, maar zal de aandacht vooral uitgaan naar De Klassieker in De Kuip tussen koploper Feyenoord en Ajax.

En we sluiten de dag af met AZ-Fortuna Sittard. Een goede nacht gewenst en graag tot morgen!

PSV opgelucht na moeizame zege op Vitesse: samenvatting en reacties

Sparta blijft op roze wolk, boze fans Cambuur: samenvatting en reacties

Programma

Het programma van de 17de speelronde in de eredivisie.

Stand eredivisie

Dankzij een welkome zege op Vitesse is PSV weer de nummer twee van de eredivisie. NEC staat stevig in het linkerrijtje. Maar wat te denken van Sparta?

Sparta komt brutaal naast FC Twente en heeft voor het eerst sinds 1972/73 na 17 wedstrijden al 31 punten. Toen eindigde de ploeg als vierde...

De stand in de eredivisie na de wedstrijden van zaterdag.

PSV-VIT | Afgelopen

Het ging moeizaam, maar PSV heeft eindelijk zijn eerste overwinning sinds de WK-break binnen. Dankzij de treffer van Guus Til wint het met 1-0 van Vitesse en komt zo op twee punten van koploper Feyenoord.

PSV - Vitesse 1-0

PSV-VIT | RODE KAART VITESSE

Kjell Scherpen is te laat en werkt Vertessen net buiten zin eigen zestien naar de grond. Het kost hem een rode kaart en Vitesse waarschijnlijk de kans op een comeback.

Doelman Reiziger komt voor de laatste minuten in het veld, Arcus moet eraf.

PSV - Vitesse 1-0

CAM-SPA | Afgelopen

Het is afgelopen in Leeuwarden. Sparta wint zijn negende wedstrijd dit seioen en komt brutaal naast FC Twente met 31 punten. Ongelooflijk knap! Cambuur blijft hekkensluiter en is dus de eerste club die 13 wedstrijden op rij niet tot een doelpunt is gekomen.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-3

PSV-VIT | 85' Vitesse bijna

Tegen Fortuna Sittard ging het diep in blessuretijd nog fout voor PSV en ook nu tegen Vitesse is de buit zeker nog niet binnen. Net moest Benitez knap redding brengen op een schot van de 18-jarige Jonathans en daarna had PSV geluk dat Bialek de bal net niet goed genoeg vrij wist te maken om uit te halen.

Bij PSV is Simons van het veld gehaald, zijn vervanger is Vertessen.

PSV - Vitesse 1-0

CAM-SPA | 90' Negatief record dreigt voor Cambuur

Cambuur doet er alles aan, maar dreigt de eerste club in de historie te worden die in de eerste helft van een eredivisieseizoen in minstens 13 wedstrijden niet tot scoren komt. De tijd zit er bijna op en nog altijd is het 3-0 voor Sparta.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-3

PSV-VIT | 79' Wat een kans voor Bero!

PSV-verdediger Obispo en Branthwaite kijken elkaar verbijsterd aan, want opeens krijgt Vitesse-aanvoerder Matus Bero een vrije kans om te koppen. Invaller Jonathans vindt hem met een knappe voorzet, maar de afstand is ver genoeg voor doelman Benitez om de bal te kunnen plukken.

Toch was dit schrikken voor PSV. Vitesse, dat met Vidovic en Baden nog twee aanvallers heeft ingebracht, geeft nog niet op. En dat biedt ook kansen voor PSV, maar Simons vindt van dichtbij het zijnet.

PSV - Vitesse 1-0

PSV-VIT | 73' Rentree Mauro Junior

Maurooooo, Maurooooo, Maurooooo, klinkt het van de tribunes in Eindhoven. Want Mauro Junior heeft zojuist zijn rentree gemaakt. De Braziliaan speelde dit seizoen pas twee duels, op 27 oktober tegen Arsenal in de Europa League en op 23 oktober in de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Hij vervangt Philipp Mwene, die geen geweldige wedstrijd speelde maar net wel dicht bij de 2-0 was. Nu zat Scherpen er goed bij in de korte hoek.

PSV - Vitesse 1-0

Mauro Junior maakt zijn rentree bij PSV in het duel met Vitesse.

PSV-VIT | 66' Simons boos op El Ghazi

Vitesse gaat het met spits Bartosz Bialek en creatieve aangever Miliano Jonathans voor Manhoef en Sankoh verder proberen. Maar de eerste kans is voor PSV, waar Xavi Simons zich met moeite door de Vitesse-defensie wurmt om met lede ogen toe te zien hoe El Ghazi de bal hoog over ramt.

Het komt El Ghazi op een boze blik van Simons en een flauw fluitconcertje van de tribunes te staan.

PSV - Vitesse 1-0

Bekijk de samenvatting van NEC- FC Emmen

Eerder vanavond won NEC in eigen huis met 3-1 van FC Emmen. Bekijk hieronder de hoogtepunten en de reactie van uitblinker Elayis Tavsan.

PSV-VIT | 61' Dit zagen we eerder van Manhoef

Die actie hebben we eerder gezien van Million Manhoef! De rappe flankspeler wordt in de diepte weggestuurd en komt uit op de rand van de zestien. Maar wat tegen Ajax twee keer lukte, lukt nu niet. Zijn inzet is te slap en kan makkelijk worden opgeraapt door Benitez.

PSV - Vitesse 1-0

CAM-SPA | 62' Kans Bangura

Cambuur staat dan wel 3-0 achter tegen Sparta, maar legt zich zeker nog niet neer bij de nederlaag. Sinds die 3-0 zien we eigenlijk alleen maar Friese aanvallen. De beste kans was zojuist voor Alex Bangura, maar zijn poeier ging voorlangs. Een treffer kan genoeg zijn om dit weer een wedstrijd te maken.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-3

PSV-VIT | 53' Na de opluchting, nu de kater?

Gaat PSV na Luuk de Jong nog een sleutelspeler kwijtraken vanavond? Nu is het Xavi Simons, die kermend op de grond ligt. Hij zet zelf de tackle in op Arcus, maar die landt ongelukkig op de kuit van de Oranje-international.

Het lijkt gelukkig mee te vallen met Simons, hij kan verder.

PSV - Vitesse 1-0

Xavi Simons

PSV-VIT | 48' GOAL PSV

Guus Til, voor het eerst in de basis sinds 23 oktober 2022, doet het! Maar eerlijk is eerlijk, hij krijgt hulp van doelman Scherpen. Die verkijkt zich compleet op de stuit in het niet al te harde, maar wel zuivere schot van Til. En dus is het toch 1-0 voor PSV.

PSV - Vitesse 1-0

Guus Til viert de bevrijdende 1-0 voor PSV tegen Vitesse.

CAM-SPA | 51' GOAL SPARTA

Sparta krijgt een strafschop aan het begin van de tweede helft na een lichte overtreding op Lauritsen. Van Crooij neemt hem en heeft veel geluk dat zijn zwakke inzet door het midden door de benen van Virginia in het doel verdwijnt. Hoe dan ook, het is 3-0 voor Sparta!

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-3

CAM-SPA | Tweede helft

De bal rolt weer bij Cambuur-Sparta. De Rotterdammers leiden met 2-0. Cambuur-coach Sjors Ultee grijpt dan ook in en brengt met Mitch Paulissen en Roberts Uldrikis meer stootkracht voorin. Tom Boere en Jamie Jacobs zijn in de kleedkamer achtergebleven.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-2

PSV-VIT | Rust

Ook in Eindhoven gaan we aan de thee. Vitesse doet het heel aardig in Eindhoven, maar PSV had natuurlijk al op voorsprong moeten staan. Dat is niet zo: 0-0.

Johan Bakayoko, invaller voor de geblesseerde Luuk de Jong, aan de bal tegen Vitesse.

PSV-VIT | 45'+5 Veel blessuretijd in Eindhoven

In Eindhoven gaan we nog even door en dat komt natuurlijk door het oponthoud vanwege de VAR bij de strafschop en de blessurebehandeling van Luuk de Jong. De zeven extra minuten begonnen met een ingedraaide corner van Maxi Wittek tegen de buitenkant van de PSV-paal.

Ook El Ghazi kreeg nog een kans, maar weer lag Scherpen dwars.

PSV - Vitesse 0-0

CAM-SPA | Rust

In Leeuwarden zit de eerste helft erop. Sparta gaat rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong op Cambuur.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-2

Sparta viert de 1-0

AFGELOPEN | NEC verslaat Emmen

NEC verslaat Emmen en is met recht de nummer een van Gelderland. Want dat is wat de fans de tweede helft in Nijmegen veelvuldig zongen. Door de vierde zege dit seizoen nestelt NEC zich stevig op plek negen in de eredivisie.

NEC - FC Emmen 3-1

Ondertussen in Serie A: Napoli dendert door

Napoli heeft in de Serie A een simpele overwinning geboekt in de uitwedstrijd tegen Salernitana. Het bleef ondanks een enorm overwicht voor de koploper bij een 2-0 eindstand.

Vorige week haalde Napoli nog flink uit tegen Juventus (5-1), terwijl Salernitana een vernederende 8-2 nederlaag leed bij Atalanta.

Salernitana zal dan ook met vrees voor een nieuwe afstraffing naar het thuisduel hebben toegeleefd, maar een monsterscore bleef ditmaal uit. Giovanni Di Lorenzo schoot vlak voor rust hard binnen via de lat en vroeg in de tweede helft maakte Victor Osimhen er 2-0 van voor de bezoekers.

Na de zestiende overwinning van het seizoen heeft Napoli vijftig punten. Nummer twee AC Milan heeft twaalf punten minder en komt dinsdag pas in actie tegen SS Lazio.

Ondertussen in La Liga: Depay wint bij debuut Atlético

Memphis Depay heeft zijn eerste minuten als speler van Atlético Madrid erop zitten. Trainer Diego Simeone liet hem zaterdagavond na een klein uur invallen tegen Real Valladolid.

De transfer van Depay werd vrijdag beklonken. Een dag later zat hij al op de bank bij zijn nieuwe ploeg. Hij zag dat Atlético hem tegen Valladolid niet nodig had, want na een half uurtje stond het al 3-0 door doelpunten van Álvaro Morata, Antoine Griezmann en Mario Hermoso.

PSV-VIT | 32' De Jong moet eruit, Bakayoko erin

Nee hoor, het gaat niet met Luuk de Jong. Hij moet eruit en wordt vervangen door de Belg Johan Bakayoko. De aanvoerdersband gaat naar doelman Walter Benitez.

PSV - Vitesse 0-0

Luuk de Jong moet het veld verlaten met een hoofdwond en wordt getroost door doelman Walter Benitez.

PSV-VIT | 27' Meer kopzorgen De Jong

Het is niet de avond van Luuk de Jong voorlopig. Een schot tegen de paal, een gemiste penalty en nu een gapende hoofdwond nadat hij in botsing kwam met Melle Meulensteen. Kan de spits verder?

PSV - Vitesse 0-0

PSV-VIT | 23' DE JONG MIST STRAFSCHOP

Hij moest lang kijken, maar dan geeft Van Boekel inderdaad de strafschop aan PSV en een gele kaart aan Dijks. Luuk de Jong neemt hem, maar schuift de bal heel zwak in de armen van Scherpen. Het blijft 0-0!

PSV - Vitesse 0-0

  • Pro Shots
    Luuk de Jong schiet een strafschop in de handen van Vitesse-doelman Scherpen.
  • n
    n

CAM-SPA | 18' GOAL SPARTA

Via Koki Saito is Sparta inmiddels op 2-0 gekomen tegen Cambuur. Doelman Virginia is de gebeten hond na knullig uitverdedigen, waarna de Japanner gevonden wordt en de bal binnenschuift.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-2

Koki Saito viert de 2-0 van Sparta in Leeuwarden.

PSV-VIT | 17' De Jong mikt op de paal

Vitesse leek met een zeer defensief idee naar Eindhoven te komen, maar speelt verrassend ver naar voren. Als Xavi Simons dan met een steekpass Luuk de Jong weet te vinden, is het bijna 1-0. De spits kapt naar binnen en ramt de ba hard tegen de paal.

Daarna krijgt ook Anwar El Ghazi nog een goed schietkans na een pass van Simons, maar hij stuit op doelman Scherpen. Daar komt Vitesse twee keer goed weg. Hoewel? De VAR kijkt nog naar een mogelijke strafschop, omdat Dijks wel erg hard ingreep tegen El Ghazi. En Van Boekel gaat kijken...!

PSV - Vitesse 0-0

CAM-SPA | 10' GOAL SPARTA

Het was Cambuur dat aanviel in de eerste tien minuten, maar bij een van de eerste uitbraken komt de bal voor de voeten van Lauritsen en die krult de bal prachtig in de verre kruising. Sparta leidt met 1-0 in Leeuwarden.

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-1

Tobias Lauritsen viert zijn fraaie treffer

PSV-VIT | 6' Lekker begin

Fabio Silva ziet een lekker begin van de wedstrijd in Eindhoven. El Ghazi schoot de bal wat wild voorlangs, maar bleek sowieso buitenspel te hebben gestaan. En ook Vitesse was al gevaarlijk via een kopbal van Manhoef.

PSV - Vitesse 0-0

Fabio Silva op de tribune bij PSV-Vitesse.

'PSV heeft Anderlecht-spits Silva binnen'

Fábio Silva, nu nog spits bij Anderlecht, zit op de tribune bij PSV-Vitesse. Met reden, want hij gaat de komende zes maanden spelen voor de Eindhovenaren. Hij wordt gehuurd van Wolverhampton Wanderers, dat hem de afgelopen maanden zelf verhuurde aan de club uit Brussel.

AFTRAP | Bal rolt in Eindhoven en Leeuwarden

De bal rolt in Eindhoven bij PSV - Vitesse. En ook in Leeuwarden is afgetrapt bij Cambuur - Sparta.

PSV - Vitesse 0-0

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 0-0

Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij knuffelen elkaar voor PSV-Vitesse.

NEC-EMM | 52' GOAL NEC

NEC drukte vanaf de eerste seconde van deze tweede helft en wordt beloond via Mohamed Cissoko. Maar weer is de steekpass van Tavsan het mooiste van deze aanval. Gaat dat zien straks, online of vanaf 22.27 uur op NPO 1!

NEC - FC Emmen 3-1

CAM-SPA | Wistjedatjes...

- Cambuur ontving Sparta vijf keer in de eredivisie, zonder te winnen. Spartaboekte twee zeges. Vorig seizoen werd het 1-1. Op het Kasteel sloegen de Leeuwarders hard toe: 0-4.

- Cambuur scoorde pas 9 keer, pakte maar 1 punt in de laatste 7 duels en staat onderaan. De laatste zege, 3-0 tegen PSV, was op 1 oktober. Sparta verloor slechts 1 van zijn laatste 10 duels en is al 5 duels ongeslagen.

- SC Cambuur hoopt op het debuut van de van Utrecht gehuurde aanvaller Mahi.

- Arbiter: Jochem Kamphuis

NEC-EMM | Tweede helft

In Nijmegen zijn we intussen bezig aan de tweede helft bij NEC- FC Emmen. De thuisploeg gaat meteen op zoek naar de 3-1, maar Tavsan en Duelund weten het net net niet te vinden.

NEC - FC Emmen 2-1

PSV-VIT | Wistjedatjes...

- PSV won 29 van de 35 thuisduels met Vitesse dat 5 keer succesvol was, voor het laatst in 2013: het werd liefst 2-6, met twee goals van Davy Pröpper die weer meetraint in Arnhem nadat hij zijn contract bij PSV had ingeleverd. Daarna sloegen de Eindhovenaren 8 keer toe.

- PSV peurde uit de laatste drie duels slechts twee punten. Vitesse speelde al vier keer op rij gelijk.

- Armando Obispo (PSV) speelde op huurbasis bij Vitesse, waar ook Marco van Ginkels profloopbaan begon. Vitesse-coach Phillip Cocu werd met PSV 4 keer kampioen als speler en 3 keer als trainer. Oud-PSV'er Nicolas Isimat-Mirin kan zijn debuut maken voor Vitesse.

- Arbiter: Pol van Boekel

Davy Pröpper en Lucas Piazon vieren een van de zes treffers van Vitesse in Eindhoven in december 2013.

NEC-EMM | Rust

NEC leek een gemakkelijke avond te krijgen, maar vlak voor rust komt Emmen terug in de wedstrijd: 2-1. Dat belooft nog een leuke tweede helft te worden in Nijmegen.

NEC - FC Emmen 2-1

NEC-EMM | 44' GOAL EMMEN

Jasper Cillessen heeft nog een knappe reflex op een schot van Bouchouari, maar als Veendorp vlak daarna Zivkovic vrij zet voor de doelman is het toch 2-1 in Nijmegen. Die treffer komt ook weer niet uit de lucht vallen, want sinds de 1-0 van NEC heeft de thuisploeg eigenlijk bar weinig laten zien.

NEC - FC Emmen 2-1

NEC-EMM | 35' GOAL NEC

Tavsan stuurt Dimata alleen op doelman Van der Hart af. De Belg negeert medespeler Duelund die nog vrijer staat dan hijzelf en schuift de bal in de hoek.

Maar dan blijkt de vlag omhoog te zijn gegaan vanwege buitenspel. Is dat wel zo? De VAR, in dit geval Ingmar Oostrom, moet ernaar kijken en komt tot de conclusie: de treffer telt!

NEC - FC Emmen 2-0

Landry Dimata en Ibrahim Cissoko vieren een goal van NEC tegen FC Emmen.

CAM-SPA | Opstelling Sparta

Uiteraard staat Joshua Kitolano weer in de basis bij Sparta. De matchwinner tegen Excelsior afgelopen weekend begint in Leeuwarden op het middenveld.

De opstelling van Sparta voor het eredivisieduel met Cambuur.

Memphis op de bank, Atlético staat met 3-0 voor

Memphis Depay op de reservebank

CAM-SPA | Opstelling Cambuur

De hekkensluiter van de eredivisie moet het vanavond doen zonder Robin Maulun. De Fransman is niet fit genoeg volgens de Friezen. Silvester van der Water is na ziekte juist weer terug in de basis. Trainer Sjors Ultee kan nog niet beschikken over nieuwe aanwinst Mimoun Mahi, die nog niet fit is.

Opstelling Cambuur

PSV-VIT | Opstelling Vitesse

Phillip Cocu kiest bij zijn terugkeer in Eindhoven, waar hij drie landstitels vierde met PSV, voor de tactiek die eerder dit seizoen een punt opleverde in de Johan Cruijff Arena. Million Manhoef en Mohamed Sankoh moeten voor snelheid zorgen voorin. De rest heeft vooral verdedigende taken.

De opstelling van Vitesse voor het eredivisieduel met PSV.

Suikeroom tevreden

Suikeroom Marcel Boekhoorn ziet tussen de harde kern hoe zijn NEC op 1-0 komt tegen FC Emmen.

NEC-EMM | 12' GOAL NEC

Dimata schiet NEC vanaf de strafschopstip op 1-0 tegen FC Emmen.

NEC - FC Emmen 1-0

Landry Dimata viert de openingstreffer

NEC-EMM | Strafschop NEC

Joey Kooij wijst naar de stip, want Ibrahim Cissoko wordt gehaakt door Jari Vlak. Landry Dimata gaat 'm nemen.

PSV-VIT | Opstelling PSV

We zijn pas net begonnen in Nijmegen, maar toch maken we al een klein uitstapje naar Eindhoven. Want zojuist is de opstelling van PSV bekend geworden. Guus Til is de vervanger van de vertrokken Madueke en begint voor het eerst sinds 23 oktober (4-2 nederlaag bij FC Groningen) weer in de basis van PSV.

De opstelling van PSV voor het eredivisieduel met Vitesse.

NEC-EMM | AFTRAP

De bal rolt in Nijmegen bij de allereerste NEC-FC Emmen in de eredivisie.

NEC - FC Emmen 0-0

Ondertussen in La Liga: Memphis op de bank bij Atlético

Tien minuten geleden is Atlético Madrid begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid. Memphis Depay, deze week overgekomen van FC Barcelona, zit meteen bij de selectie. De Oranje-international begint op de bank.

Ondertussen in de Premier League: Gakpo, Madueke en man van honderd miljoen

Het is Jürgen Klopp in zijn duizendste wedstrijd als hoofdtrainer niet gelukt om te winnen. Liverpool kwam in de Premier League tegen Chelsea niet verder dan 0-0 op Anfield.

Vorig seizoen eindigden Liverpool en Chelsea nog op de respectievelijke tweede en derde plaats, maar dit seizoen spelen beide ploegen een bijrol in de Engelse competitie. Liverpool staat na negentien speelronden negende, Chelsea zelfs nog twee plekken lager.

En dus gingen beide clubs de transfermarkt op. Gakpo maakte voor vijftig miljoen euro de overstap van PSV naar Liverpool en ook Chelsea winkelde in Eindhoven. Aanvaller Noni Madueke werd deze week voor bijna veertig miljoen euro aangetrokken. De Engelsman zat zaterdag nog niet bij de selectie.

Na rust kreeg Chelsea-aanvaller Mychajlo Moedryk, die onlangs voor honderd miljoen euro overkwam van Sjachtar Donetsk, goede kansen om de openingstreffer te maken maar slaagde daar evenmin in.

Ondertussen in de Bundesliga: Doekhi schittert, Flekken baalt

Freiburg heeft de kans laten liggen om te profiteren van het puntenverlies van Bundesliga-koploper Bayern München (1-1) op vrijdagavond. De ploeg van doelman Mark Flekken ging bij de hervatting van de Duitse competitie hard onderuit bij Wolfsburg: 6-0.

Door die ruime nederlaag bedraagt de achterstand van Freiburg op Bayern nog altijd vijf punten. Freiburg moet de tweede plaats nu delen met Eintracht Frankfurt, dat met 3-0 te sterk was voor Schalke 04, en Union Berlin, dat dankzij twee goals van Danilho Doekhi van Hoffenheim won (3-1).

Opstelling NEC

En dit zijn de elf namen bij NEC vanavond.

De opstelling van NEC voor het eredivisieduel met FC Emmen.

Opstelling FC Emmen

Ole Romeny keert vanavond met FC Emmen terug bij zijn oude club NEC.

De opstelling van FC Emmen voor het eredivisieduel met NEC.

Historisch: eerste keer NEC - Emmen in eredivisie

NEC - FC Emmen kun je met recht een historische wedstrijd noemen. Het is namelijk voor het eerst dat deze twee ploegen op het hoogste niveau tegenover elkaar staan. Een trede lager, in de eerste divisie, eindigde de laatste confrontatie in de nacompetitie in een 4-1 zege voor NEC. Toch was het feest voor de ploeg uit Drenthe. Dankzij de 4-0 in het eerdere duel in Emmen plaatste de ploeg van Dick Lukkien zich voor de finale. In een tweeluik met Sparta volgde zelfs voor het eerst in de clubgeschiedenis promotie.

NEC is de ploeg van de remises dit seizoen. De ploeg van Roger Meijer speelde al tien keer gelijk in 16 duels, waaronder afgelopen weekend in de derby tegen Vitesse. Tannane (rood, drie duels schorsing) en El Karouani (geel, een duel schorsing) hielden een schorsing over aan de derby en mogen vanavond niet in actie komen.

Emmen (16de) boekte slechts twee zeges dit seizoen en wist slechts één van de laatste dertien wedstrijden in winst om te zetten.

Josemar Lima (voorgrond) en zijn medespelers van Emmen verloren de laatste confrontatie met NEC met 4-1, maar vierden toch feest.

Samenvattingen in Studio Sport Eredivisie

Alle samenvattingen zijn vanavond te zien in Studio Sport Eredivisie, om 22.27 uur op NPO 1.

Ook vuurwerk in Amsterdam

Laatste training Ajax voor klassieker

Veel rook en fans bij laatste training Feyenoord

Laatste training Feyenoord voor Klassieker massaal bezocht

John Rep kijkt nooit naar eredivisie, behalve De Klassieker

Natuurlijk is het ook alvast uitkijken naar De Klassieker van zondag. Oud-international Johnny Rep maakte furore bij Ajax, maar speelde ook een jaar in De Kuip. Bij Feyenoord kon Rep nooit echt zijn draai vinden, hoewel het toch zijn jeugdliefde was.

"Want die eredivisie, da's echt niet veel, hè?", vraagt John Rep zonder ook maar een tel het antwoord af te wachten. "Iedere zondag drie wedstrijden moeten kijken, je zou me niet erger kunnen straffen."

De Klassieker, ja, die kan hem wel nog wel bekoren. Gezellig met vrienden de kroeg induiken. Borreltje binnen handbereik, als remedie tegen de chronische pijn van een hardnekkige liesbreuk. Lekker wedstrijdje kijken, zonder chagrijn. Wie wint, Feyenoord of Ajax, het zal hem een zorg zijn. "Eerlijk waar."

De stand in het land

De stand in de eredivisie

Even terug naar gisteren: Excelsior neemt afstand van degradatiezone

Vrijdagavond deed Excelsior al goede zaken door thuis met 2-0 te winnen van FC Volendam. De Kralingers klommen zo naar plek 11 in de eredivisie en heeft nu zeven punten voorsprong op de degradatiezone. Voor Wim Jonks Volendam zijn die zorgen nog levensgroot.

Bekijk de samenvatting van Excelsior - FC Volendam

Besneeuwd veld in Waalwijk

Het ondergesneeuwde veld in Waalwijk

De wedstrijd in de eredivisie tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles gaat zaterdagavond niet door vanwege het winterweer. Het veld in het Mandemakers-stadion in Waalwijk is afgekeurd.

De KNVB laat weten "op korte termijn" een nieuwe speeldatum bekend te maken.

Welkom!

De 17de speelronde in de eredivisie gaat vanavond verder op drie velden. Het vierde veld, dat in Waalwijk, is namelijk bedekt met een dik pak sneeuw, waardoor het duel RKC - Go Ahead Eagles is afgelast.

We beginnen om 18.45 uur in Nijmegen met NEC - FC Emmen. Om 20.00 uur wordt op twee velden afgetrapt. Hekkensluiter SC Cambuur ontvangt de verrassing van het seizoen Sparta Rotterdam. En Phillip Cocu keert terug naar Eindhoven, maar nu als trainer van Vitesse. Kan hij verrassen met zijn ploeg of houdt PSV - na een turbulente week - de punten thuis?

Welkom bij dit liveblog!

Het programma in de eredivisie